Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ihan Foodiena Turussa - Turku Food Walk

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Ihan Foodiena Turussa - Turku Food Walk

Paula Gaston

Seuraavaksi road trippimme vei meidät Turkuun. Olimme ehtineet jo ajella Kokkolasta Heinävedelle jossa vierailimme Valamon luostarissa, ja sieltä ystävien mökille Rääkkylään. Kävimme Nightwish -näyttelyssä Kiteellä, matkustimme Saimaan kanavaa pitkin Venäjälle Viipuriin, ja vietimme päivän Porvoossa. Sen jälkeen ajoimme Helsinkiin jossa majoituimme kuuluisassa Rock'n Rose -huoneessa ja vierailimme Temppeliaukion kirkossa.

*Yhteistyössä Visit Turku

Meille on tullut tavaksi tutustua uusiin paikkoihin aina kävellen, sillä pääsemme siinä jotenkin lähemmäksi paikallista elämää ja koemme, että näemme enemmän. Turku ei ole meille ihan täysin vieras kohde, mutta sen ravintolamaailma on jäänyt visiiteillämme vähän taka-alalle. Nyt oli aika korjata tämäkin tilanne kun saimme Visit Turulta käyttöömme Food Walk -kortit. Mikäs sen mukavampaa kuin käveleskellä Aurajoen rantaa etsien uusia makuelämyksiä ja nauttia auringonpaisteesta. 

turku_walk.jpg

Turku Food Walk on Visit Turun myymä kortti makujen maailmaan. Kortti on voimassa kolme päivää ensimmäisestä ravintolavierailusta, ja kortin haltija voi valita kymmenestä osallistuvasta ravintolasta viisi, joissa käy syömässä. Eri ravintolat tarjoavat erilaisia ruokia, eli jossakin voi käydä alkupalalla, toisessa pääruolla ja niin edelleen. Aika kiva idea ja tapa tutustua uusiin paikkoihin lyhyessä ajassa! Kortin hinta on 44€. Juomat eivät kuulu hintaan. 

Panimoravintola Koulu tarjoaa Food Walk korttilaisille talon makkaralautasen lisukkeineen

Panimoravintola Koulu tarjoaa Food Walk korttilaisille talon makkaralautasen lisukkeineen

Pulled Pork Burger Grill It! Marinassa

Pulled Pork Burger Grill It! Marinassa

Ravintolat ovat mukavasti kävelymatkan päässä toisistaan, eli Turkua ei tarvitse suhata autolla ristiin rastiin. Oli oikeastaan mukava sulatella vähän edellistä ruokaa ennen kuin hyppäsi seuraavan paikan pöytään, ja välissä saatoimme käväistä kurkkaamassa paikalliseen kirkkoon tai museoon. Me jaoimme visiitit useammalle päivälle ja mahdollisimman erilaisiin ravintoloihin. Mukana on vähän kaikkea fine diningista pub -tyyppiseen ruokaan ja kahvilaan. Edellisellä kerralla Turussa käydessä miehelleni jäi mieleen Cafe Art:n täydelliset korvapuustit, joten yhtenä aamuna kävimme aamukahvilla ennen päivän rientoja. 

Cafe Art; Korvapuustin sijasta tällä kertaa mango-suklaakakku

Cafe Art; Korvapuustin sijasta tällä kertaa mango-suklaakakku

Konsepti on hyvä myös siinä mielessä, että usein mietin kuinka haluaisin käydä tutustumassa useaan eri ravintolaan samalla matkalla mutta aika ei vaan riitä. Normaalistihan siis ravintolassa syödään kokonainen ateriakokonaisuus, mutta Food Walkin avulla sen voi jakaa useaan eri paikkaan. Kannattaa etukäteen tutustua kortissa oleviin ravintoloihin ja heidän tarjoamiin ruokiin, taatusti herahtaa vesi kielelle!