Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Sadepäivän ohjelmassa Kiteen kotiseutumuseon Nightwish näyttely

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Sadepäivän ohjelmassa Kiteen kotiseutumuseon Nightwish näyttely

Paula Gaston

Suomen road trippimme alkumetreillä ajelimme siis Valamon luostarin kautta ystävien mökille Rääkkylään. Pääsimme viettämään perinteistä mökkielämää saunoen ja järvessä uiden mutta harmiksemme vierailumme aikana sateli aikalailla vettä. Eipä kuitenkaan hätää... emännällä ja isännällä oli hihassaan muitakin ehdotuksia silloin kun kalastusretki vesisateessa ei houkutellut. Lähdimme syömään Kiteen kaupunkiin, ja samalla pistäydyimme Kiteen kotiseutumuseossa jossa oli esillä Nightwish näyttely.

Voi melkeinpä sanoa, että kaikki suomalaiset tietävät mikä on Nightwish. Ja aika moni tuntuu myös tietävän, että Nightwish tulee Kiteeltä jossa se perustettiin vuonna 1996. Sen alkuperäiset jäsenet olivat kosketinsoittaja Tuomas Holopainen, laulaja Tarja Turunen ja kitaristi Erno Vuorinen. Yhtye nousi julkisuuteen nopeasti sen erikoisella tyylillä jossa sekoittui sekä metalli- että oopperamusiikki. Kaikkien tietoisuuteen Nightwish tuli viimeistään vuonna 2005 jolloin Tarja Turunen erotettiin avoimella kirjeellä valtavan draaman kera. Laulajaksi valittiin myöhemmin ruotsalainen Anette Olzon joka sittemmin vaihtui hollantilaiseksi Floor Janseniksi. Nightwishin sanotaan olevan Suomen menestynein bändi. 

Nightwishin alkuaikoja

Nightwishin alkuaikoja

Kotiseutumuseon Nightwish -näyttely oli mielestäni kiva idea vaikkakin puitteet sille olivat jotenkin erikoiset. Museo sijaitsee vanhassa jyvämakasiinissa ja muu museoesineistö liittyy vahvasti Suomen historiaan. Toki Nightwishkin liittyy omalla tavallaan Suomen historiaan, mutta tämän kaltainen aineisto ei jotenkin ehkä istunut tähän paikkaan. Lisäksi näyttelystä jäi itselleni päällimmäisenä mieleen, että se oli vähän kuin heitetty hyllyille. Johtoja roikkui siellä täällä, monia esineitä oli vaikea nähdä kun valot heijastuivat vitriinien laseihin enkä muutenkaan päässyt kiinni tavaroiden aikajärjestyksestä. Ehkä jossakin toisessa paikassa tämän sortin näyttely olisi ollut helpompi järjestää siistimmin, eikä vieraiden olisi tarvinnut miettiä, että milloin lyö päänsä matalaan oven pieleen tai kompastuu johonkin. Mutta muuten oli kiva katsella bändiin liittyviä dokumentteja, julisteita, paitoja ja kaikkea muuta mahdollista. Suurin osa esineistä on muuten Tuomas Holopaisen äidin säästämiä ja näyttelyyn tuomia. 

nightwish_museo.jpg
nightwish_paidat.jpg
nightwish_patsas.jpg
nightwish_nimmarit.jpg

Itse olen aina tykännyt Nightwishin musiikista vaikka en ehkä suureksi faniksi tunnustaudukaan. Olen sentään kerran ollut konsertissakin, Kalifornian San Josessa, jossa laulajana oli jo Floor Jansen. Nightwishin ystäville tämä näyttely on varmasti upea. Sateisesta päivästä ja kesälomasesongista huolimatta, paikalle näytti lipuvan sellaista porukkaa, joka oli helppo tunnistaa Nightwish faniksi. Olisi hauska tietää kuinka kaukaa kauimmaiset fanit ovat näyttelyä lähteneet katsomaan. Nightwish -osasto oli alunperin osa Kiteen kotiseutumuseon vaihtuvaa näyttelyä, ja sen jatkosta en löytänyt tarkempaa tietoa. Mutta mikäli olet näillä huudeilla, niin kannattaa käydä kurkkaamassa.

Museo on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi maanantaisin, ja sisäänpääsy on 3€.