Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Polvet verillä pitkin upeaa Vanhaa Porvoota

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Polvet verillä pitkin upeaa Vanhaa Porvoota

Paula Gaston

Lappeenrannasta matkamme jatkui Porvooseen. Nyt kun olimme jo nähneet kaikenlaista Nightwish -näyttelystä Suomen suurimpaan hiekkalinnaan, ja matkanneet Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin, emme osanneet oikein odottaa Porvoolta mitään. Olimme toki lukeneet ja kuulleet, että Porvoon vanha kaupunki on hieno, mutta emme osanneet edes arvatakaan kuinka hieno se todellisuudessa oli. Olisimme ehdottomasti viihtyneet Porvoossa pidempäänkin.

porvoo.jpg

PETOLLINEN MUKULAKIVIKATU PILASI ILTAMME 

Lasten kanssa kun ollaan liikenteessä niin kaikenlaista aina sattuu ja tapahtuu. Illalla oli tosi upea ilma; aurinko paistoi eikä taivaalla ollut pilven hattaraakaan, ja ajattelin, että nyt saan takuulla ihan upeita kuvia Vanhasta Porvoosta auringonlaskussa. Mutta röpöläinen mukulakivikatu kävi tyttäremme kohtaloksi ja hän kaatui aika pahan näköisesti mahalleen. Ensin luulimme, että olimme kuuluisilla Pirunportailla, eli ei siis ihmekään, että hän meni rähmälleen. Mutta vaikka kaatuminen näytti aika pirulliselta, emme lopulta olleet kovin lähellä edes. Pirunportaat löytyvät Koulukujalta, ja vanhan tarinan mukaan itse piru on ollut muokkaamassa näitä luonnonportaita kallioon. Niiden yläosassa on pieni näköalatasanne.

Molempien polvien ja kämmenten vuotaessa verta, päätimme palata takaisin hotellille ja mennä aikaisin nukkumaan. Nielin pettymykseni kuvien suhteen. Aamulla sitten uusi yritys ja tällä kertaa vähän paremmilla kengillä!

Pirunportaat

Pirunportaat

Polvet ja kädet laastaroitu

Polvet ja kädet laastaroitu

PORVOON TUOMIKIRKKO

Illalla ehdimme sentään käväisemään Porvoon tuomiokirkkoa katsomassa. Moni meistä muistaa kirkon vuoden 2006 tuhopoltosta, jolloin kirkon katto paloi, mutta sillä on oikeasti muutenkin merkittävä rooli Suomen historiassa. Onneksi itse kirkko säilyi tuhopoltossa muutoin vaikka se tietenkin kärsi kaikenlaisia savuvahinkoja. Kirkko on rakennettu 1400 -luvulla ja se on palanut kärsinyt sekä tulipaloissa että sodissa. Vuonna 1809 tuomiokirkossa avattiin Porvoon valtiopäivät jossa Venäjän keisari Aleksanteri I antoi hallitsijanvakuutuksen. Kirkon sanotaan olevan yksi Suomen merkittävimmistä keskiaikaisista rakennuksista.

porvoo_kirkko.jpg
porvoo_kirkossa.jpg

Harmi että kirkko oli illalla jo kiinni, ja seuraavana aamupäivänä kun palasimme vanhaan kaupunkiin, siellä oli jonkunlainen tilaisuus meneillään. Kaunis se kuitenkin on ihan vaan ulkoapäinkin katseltuna. 

VANHA PORVOO

Porvoo on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Ensimmäiset merkinnät kaupungista ovat jo 1300-luvulta. Sen jälkeen kaupunki on palanut useamman kerran mutta keskiajalta ovat säilyneet ainakin kirkko ja kirkon kellotapuli. Vanhan Porvoon esitteissä on merkittynä kiva pieni kävelykierros jossa esitellään kaikki merkittävät rakennukset. Sen lisäksi alueella on paljon putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. 

Me suuntasimme seuraavana aamuna Raatihuoneen torille, ja totta tosiaan, ilma ei ollut enää yhtä kaunis kuin illalla. Vanha raatihuone näytti silti hienolta. Se on yksi Suomen vanhimpia raatihuoneita ja nykyään sen sisällä on museo. Sitten alkoi kahvihammasta kolottaa ja istahdimme PetriS nimisen suklaakaupan terassille hetkeksi. Kahvi oli hyvää ja suklaat maistuvia. Siitä jatkoimme pienen kierroksen Vanhassa Porvoossa ihmetellen kaikkia historiallisia paikkoja muiden turistien seassa kunnes oli aika lähteä kohti Helsinkiä.

Porvoon raatihuone on rakennettu vuosina 1762-1764

Porvoon raatihuone on rakennettu vuosina 1762-1764

porvoo_vanha.jpg
Kapeita kujia ja mukulakivikatuja

Kapeita kujia ja mukulakivikatuja

porvoo_gymnasium.jpg
Cafe Lattea ja käsintehtyjä suklaita

Cafe Lattea ja käsintehtyjä suklaita

Porvoo; Tänne palaamme varmasti joskus vielä takaisin!