Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kahden viikon road trip kohteet heittivät taas häränpyllyä

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Kahden viikon road trip kohteet heittivät taas häränpyllyä

Paula Gaston

Taas kerran on tultu huomaamaan, että tämän perheen reissusuunnitelmat voivat muuttua ihan lennosta ja tuosta noin vaan. Meillähän nimittäin oli vakaana aikomuksena Suomeen tulon jälkeen ajaa kotikaupungistani Kokkolasta Ruotsin kautta Norjaan, ja pysähtyä matkan varrella katselemaan paikkoja. Vakaa päämäärä oli siis Lofootit. Mutta kuinkas siinä sitten taas kävikään? 

Vietimme siis juhannusta Kokkolassa sateisissa merkeissä. Pääsimme sentään vierailemaan Tankarin majakkasaarella ja Tyynelän Tonttulassa tuona aikana. Useampi tutuistani tuntui olevan käymässä Norjassa ja juurikin Lofooteilla, tai oli jo ehtinyt siellä käymään. Kylläpäs se tosiaan on nyt kuumaa kamaa, niin paljon kuvia näin Lofooteilta sosiaalisessa mediassa. Moni myös kertoi ajon sinne olevan todella pitkä ja puuduttava, ja aloimme tosissamme miettiä, oliko matka Lofooteille vauvan kanssa ihan järkevää. Siihen vielä kun tuli kutsu ystävien mökille Itä-Suomeen, muuttui matkasuunnitelmamme kerta heitolla.

NORJAN MATKA VAIHTUI MÖKKEILYYN JA VIIPURIN RISTEILYYN

Lähdimme siis liikkeelle Kokkolasta josta ajoimme Rääkkylään Joensuun lähelle mökkeilemään. Matkalla pysähdyimme tutustumaan Valamon luostariin Heinävedellä. En ollut siellä koskaan käynyt, ja aina olen miettinyt, että olisi mukava käydä Valamossa vaikka lyhyestikin. Rääkkylässä vietimme sitten pari yötä mökkeillen järven rannalla, ja pistäydyimme samalla myös Kiteellä Nightwish -näyttelyssä. Mökiltä lähdimme sitten isommalla porukalla Lappeenrantaan jossa hyppäsimme Carelia -laivan kyytiin. Risteilimme Saimaan kanavaa pitkin Venäjälle Viipuriin. Päivä oli pitkä, mutta mielenkiintoinen ja hauska, ja lopulta päädyimme yöksi Lappeenrantaan, josta kirjoittelinkin jo aiemmin. Vaikka hotellikokemuksemme ei ollut Lappeenrannasta positiivinen, nautimme auringosta Lappeenrannan torilla ja ihmettelimme jättimäistä hiekkalinnaa.

Saimaan kanavalla

Saimaan kanavalla

PORVOON KAUTTA HELSINKIIN

Meillä oli suunnitelmissa viettää vähän aikaa Helsingissä tänä kesänä, ja olimme saaneet kutsun yöpyä Radisson Blu Aleksanterin Rock'n Rose -huoneessa. Niinpä suuntasimme sinne. Sitä ennen meillä oli kuitenkin yksi yö tuhlattavana joten mietimme parin eri vaihtoehdon välillä. Päädyimme lopulta ajamaan Porvooseen, sillä tiesimme, että siellä on paljon nähtävää ja se on Helsinkiin menoa ajatellen hyvän matkan päässä. Porvoo osoittautuikin hauskaksi välimatkan pysähdykseksi, ja etenkin sen vanha kaupunki oli upea. 

Porvoon vanha kaupunki ihastutti

Porvoon vanha kaupunki ihastutti

Helsingissä emme sen suuremmin tällä kerralla kierrelleet nähtävyyksiä. Ainoa vierailukohde oli Temppeliaukion kirkko, jossa olen jo pitkään halunnut käydä. Muuten nautimme kesäisestä säästä, pääkaupungin tunnelmasta ja upeasta hotellistamme. Siitä jatkoimme sitten matkaa Turkuun. 

KESÄPÄIVIÄ TURUSSA JA NAANTALISSA

Turussa viivyimme sitten useamman yön. Kävimme tapaamassa ystäviä, tutustuimme Turun Food Walkiin sekä vierailimme muun muassa Kakolan museossa ja Mikaelinkirkossa. Suunnitelmissa oli sitten siirtyä yöksi Naantalin kylpylään ja käydä sitten Muumimaailmassa, mutta sekin suunnitelma muuttui säätiedotuksen nähtyämme. Kävimme Muumimaailmassa jo Turussa yöpyessämme sillä loppu ajalle oli luvassa sadetta. Sadetta ei kuitenkaan koskaan tullut, ja me jatkoimme ulkoilua käymällä pienen mutkan Kaarinassa, Kuusiston piispanlinnan raunioilla

Kakolan vankilamuseo

Kakolan vankilamuseo

KOTIIN KOKKOLAAN HERRA HAKKARAISEN KAUTTA

Melkoisen reissurykäyksen jälkeen edessä häämötti enää "kotimatka" Kokkolaan. Kartta näytti kaksi yhtä pitkää reittiä määränpäähämme, joten päädyimme ystäväni vinkistä ajamaan Sastamalan kautta ja käymään kylässä Herra Hakkaraisella. Siitäkin, ja kaikista muista reissupaikoistamme on tulossa lisää juttuja blogiin kunhan ehdimme vähän hengähtää. Perheen isäntä saateltiin jo lentokentälle ja matkalle kohti Kaliforniaa, mutta me tytöt jatkamme edelleen Suomen seikkailua. Eli ei muuta kuin pysykää kuulolla vaikka hellettä pukkaakin!