Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Täydellinen shoppailijan opas Yhdysvaltoihin

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Täydellinen shoppailijan opas Yhdysvaltoihin

Paula Gaston

Enpä muista monenko monituista kertaa olen Yhdysvaltoihin tuleville tutuille, ja tuntemattomillekin, listannut kaikenlaisia kauppoja ja mitä niistä löytyy. Vaikka halvan dollarin ajat ovat auttamattomasti ohitse, löytää täältä kyllä merkkituotteita edelleenkin edullisemmin kuin Suomesta. Ja onhan valikoimakin monissa kaupoissa moninkertainen. Se mitä ei täältä löydy, sitä ei tarvita! Sellaista kulutusjuhlaa on amerikkalainen kaupanteko. Mutta minne sitten kannattaa mennä ostoksille?

Tässä tulevat omat lempikauppani:

VAATTEET

Jos etsit vaatteita HALVALLA, myös siis merkkivaatteita, niin suuntaa seuraaviin kauppoihin; Ross Dress for Less, Burlington (entinen Burlington Coat Factory), Marshalls tai Tj Max. Näistä kaupoista löytyy kaikenlaisia jämiä ja edellisen sesongin mallistoja ihan naurettavilla hinnoilla. Itse ostoskokemus ei välttämättä ole sieltä parhaasta päästä, sillä kaupat ovat yleensä sotkuisia, ja muistuttavat vähän kirppiksiä. Monista malleista on jäljellä vain pari kappaletta eri kokoja, joten samasta vaaterekistä löytyy muitakin vaatteita, eikä se näytä kovin siistiltä. Penkomalla voi kuitenkin tehdä todellisia löytöjä ainakin Calvin Kleinin, Tommy Hilfigerin, Guessin, Michael Korsin ja monesta muusta merkistä. Tarjolla on vaatteiden lisäksi laukkuja, kenkiä ja kodintavaraa. Amerikkalaisten oma Guess (eli kaikkien suosikkimerkki) on Coach, ja sitäkin löytyy näistä kaupoista.

4AD76F85-AD28-4EDD-964B-39ACE3AA4530.JPG

Eri merkkien omat kaupat löytyvät helpoiten ostoskeskuksista (mall) mutta jos löydät lähistöltä tehtaanmyymälöistä koostuvan ostoskeskuksen (Outlet mall), saat ostoksesi vähän halvemmalla. Yksi lempparini työvaatteita etsiessäni on Banana Republic ja rennompaan menoon japanilainen Uniqlo. Jälkimmäisestä löytyy joskus jopa Muumi -aiheisia vaatteita, ja tekivätpä he kamppanjan myös Marimekonkin kanssa viime vuonna. Ennen kävin hyvin usein myös Gap:ssä, mutta jostain syystä se on viime vuosina jäänyt pois listaltani. En ole suuresti ihastunut myöskään Victoria’s Secretiin, vaikka sitä aina välillä Suomeen tuliaisiksi tuonkin. Nämäkin kaupat löytyvät ostoskeskuksista.

Uikkareita etsiville antaisin vinkiksi mennä heti joulun jälkeen Target tavarataloon. Kevään jälkeen uikkarivalikoima pienenee tai lähes katoaa, mutta joulun jälkeen siellä on ihan oikeasti aika kivoja uima-asuja. Targetissa on myös aika hyvä valikoima äitiysvaatteita. Ostin jonkun verran äitiysvaatteita myös ostoskeskuksissa löytyvästä Motherhood Maternity -liikkeestä.

Nordstrom Rack on yksi kestosuosikeistani, varmaan osaksi koska se sattuu olemaan tuossa ihan vieressämme. Nordstrom Rack on Nordstromin sisarkauppa, joka myy designervaatteita reilusti alennettuun hintaan. Jos etsit siis designer vaatteita, niin niitä löytyy kaikkien merkkien omien liikkeiden lisäksi ainakin Neuman Marcukselta ja Norstromiltä. Kannattaa myös kurkata Neuman Marcuksen online kauppa joka on nimeltään Lastcall.

3DF1C366-56E3-4114-94C2-8B7F35258410.JPG

KENGÄT

Kenkiä ostan vaihdellen useammista paikoista. Vapaa-ajan kengissä ja sandaaleissa ehdoton lempparini on Skechers joka löytyy yleensä ostoskeskuksista. Nämä kengät vaan on niin hyvät jalassa jos joutuu reissussa kävelemään paljon. Ja niin vaan lähes kaikki Suomen vieraat ovat lähteneet meiltä Skechersit mukanaan. Tätäkin merkkiä löytyy yllä mainituista halppiskaupoista joista ostan sitten paljon muunlaisia kenkiä.

Yksi isompi kenkäkauppa on DSW jossa kannattaa suunnata ihan kaupan perälle, ja kahlata läpi sen alennushyllyt. Aika usein DSW:n nettisivuilta saattaa saada jonkunlaisen ale-kupongin kauppaan. Ostoskeskuksista löytyy myös Payless Shoes, josta joskus voi löytää kivoja kenkiä, ja ainakin erikoiskenkiä, kuten balettitossuja sun muuta. Valitettavasti ketju on enenemissä määrin joutunut sulkemaan kauppojaan, joten ihan joka mall:sta sitä ei enää löydy.

Niille jotka himoitsevat todellisia merkkikenkiä Manolo Blahnikista Jimmy Choohon, vinkkinä sellainen, että Nordstrom Rackistä voi hyvällä tuurilla joskus löytää näitä kenkiä isoilla alennuksilla. Harmittavasti ne tulevat yleensä vain yksittäiskappaleina ja menevät tietysti nopeasti, mutta aina kannattaa käydä kyttäämässä. Myös muita merkkejä siellä on usein alennuksessa kuten Uggseja. Nordstrom ja Neuman Marcus myyvät myös designerkenkiä, ja Lastcallista niitä saa usein alennuksella.

TAVARATALOT

Tavarataloista ykköset ovat ehdottomasti Target ja Walmart. Walmart mahtanee olla se edullisin ostospaikka koko maassa mutta laatu onkin sitten ihan toinen juttu. Leluja ja lastentarvikkeita sieltä toki löytää edullisesti. Jos nyt amerikan matkallasi jostain syystä tarvitset vaikka autoon jotain, taikka esimerkiksi retkeilyvarusteita, voi Walmart olla nopea pelastus. Targetista sen sijaan ostan joskus ihan vaatteitakin, varsinkin lapsille, ja se on kauppana siistimpi kuin Walmart. Eri osavaltioissa on myös omia tavarataloketjuja. Target on tällä hetkellä meidän “to go” -paikka lelujen ja lasten synttärilahjojen suhteen. Lelukaupat kun ovat kaikki menneet konkurssiin. Aika usein ostan sieltä myös vauvatarvikkeita ja -ruokia.

Kerran tyttäreni sanoi minulle, että haluaa mennä sinne “Red Circle -kauppaan”. Pari viikkoa asiaa mietittyäni lopulta välähti: Red Circle = Target.

Kerran tyttäreni sanoi minulle, että haluaa mennä sinne “Red Circle -kauppaan”. Pari viikkoa asiaa mietittyäni lopulta välähti: Red Circle = Target.

LASTENVAATTEET

Nyt täytyy myöntää, että suosin lastenvaatteissa suomalaisia ja ruotsalaisia merkkejä. Ei voi mitenkään kieltää, että ne vaan kestää paremmin ja niistä ei haalistu värit kuivurissakaan. Varsinkin kun meillä on kaksi tyttöä, niin on kiva siirtää vaatteet sitten isosiskolta pikkusiskolle. Siksi on perusteltua vähän satsatakin rahallisesti lasten vaatteisiin…(öhöm, näin ainakin itselleni uskottelen). Mutta tottakai täältäkin on tullut ostettua vaatteita. Aika usein tulee ostettua lasten vaatteita Targetista. Siellä on yleensä kiva valikoima suht edullista tavaraa, ainoana huonona puolena vaan se, että koulussa tuntuu sitten joka toisella olevan ne samat legginsit tai sama hame. Yksi täällä suosittu merkki on Carter’s, jolta minäkin olen joskus ostanut esimerkiksi pyjamia. Muuten en ole päässyt sisälle tähän merkkiin. Gapissä on myös ihan kivoja lastenvaatteita. Eri merkkien kaupoissa, kuten Tommy Hilfigerillä ja Guessilla on myös lastenvaatepuolensa. Niitä löytyy usein sitten myös tuolta halppiskaupoista myös. Ihania juhlavaatteita ja kaikenlaisia mekkoja löytyy Burlingtonilta rekkitolkulla.

Lasten kengät ovatkin sitten vähän kinkkisempi juttu. Pienimpiä kenkiä tilasin muinoin aika usein netistä. Parit kengät olemme ostaneet Burlingtonilta ja Nordström Rackistä, mutta sieltä löytyy sopivia vain hyvällä tuurilla. Jos kengät tulevat kovaan käyttöön niin suosittelen jälleen kerran tennareita Sketchersistä.

D2988069-F493-4400-AE00-2D88E40D7BC2.JPG

MEIKIT

Meikkien osalta en valitettavasti osaa ihan kattavasti antaa vinkkejä, sillä tilaan melkein kaikki tuotteet online -kaupoista. Ennen tapasin ostaa tuotteita Macy’s tavaratalosta joka löytyy yleensä ostoskeskuksista. Suurin osa tutuistani tuntuu suunnistavan nykyään Sephora -liikkeeseen.


Siinäpä sitä. Jos jotain unohtui, niin laitahan kysymystä kommenttikenttään ja koitan vastata. Muistutan vielä, että yleensä vero lisätään hintaan vasta kassalla mikä saattaa yllättää ensi kertaa täällä matkaavan. Muutamassa osavaltiossa tätä veroa (sales tax) ei ole lainkaan. Ja eri osavaltioissa toki on omia kauppaketjuja myös. Sitten ei kun shoppailemaan!