Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Spring Breakillä huitsin Nevadaan - Matkasuunnitelma (+maaliskuun arvonta!)

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Spring Breakillä huitsin Nevadaan - Matkasuunnitelma (+maaliskuun arvonta!)

Paula Gaston

Nyt kun meilläkin on alettu elämään koulujen loma-aikojen rytmissä, on edessä vajaan parin viikon päästä se kuuluisa Spring Break. Sen tiimoilta on taas pyöritelty montaa eri suunnitelmaa. On etsitty lentoja niin Havaijille kuin Meksikoonkin, sopivia risteilyitä ja erilaisia reittejä road tripiä varten. Ja voiton lopulta vei... TA-DAA.. road trip! Ehkä lähinnä siksi, että lennot Spring Breakin aikaan ovat ärsyttävän kalliita ja risteilypäivät eivät sopineet aikatauluumme. 

KANSALLISPUISTO NEUROOSI

Joku teistä ehkä tietääkin, että olen intohimoinen kansallispuistoissa kävijä. Liityin aikoinani National Parks Travelers Clubiin, jonka nettisivuilta löytyy ihan kaikki tarvittava tieto puistoista. Clubin jäsenet siis keräävät puistoissa jaossa olevia leimoja, ja näin ruksaavat puiston pois omalta listaltaan. Yhdessä puistossa voi siis olla enemmänkin kuin yksi leima, sillä puiston eri osat voivat saada oman leiman. Itse kerään pääsääntöisesti vain yhden leiman per puisto mutta saatan muistoksi ottaa muutkin leimat jos ne tielleni osuvat. Aloitin alunperin puistoissa myytävällä pienellä leimakirjalla josta sitten ajan myötä siirryin isompaan Collectors' Editioniin. Puistoja tai monumentteja on nyt kasassa 35, eli vielä olisi aika paljon kerättävää sillä koko maassa niitä on 417.

Tällä road tripillä olisi taas tarkoitus pysähtyä muutamassa kansallispuistossa. 

MANZANARISTA KUOLEMANLAAKSOON

Road tripin ensimmäinen pääkohteemme on Death Valley, eli Kuolemanlaakso. Kuolemanlaaksohan on tunnettu siitä, että se on Pohjois-Amerikan kuumin ja matalin paikka, sillä se on 86 metriä meren pinnan alapuolella. Kevät on parasta aikaa vierailuun aavikolla, sillä kesällä siellä on aivan liian kuuma. Maapallon lämpöennätys mitattiin Kuolemanlaaksossa vuonna 1913, jolloin mittari näytti 56,7C. Huh huh! Keväällä sen sijaan ilmojen pitäisi olla hiukan suotuisammat, ja jos on hyvä tuuri, saatamme nähdä aavikkokukkiakin. Viime vuonnahan harvinaiset vesisateet toivat Kuolemanlaaksoon Superbloomin, ja autiomaa täyttyi kukkasista.

joshua_kukka.jpg

Ennen Kuolemanlaaksoa pistäydymme vielä Kalifornian puolella olevassa Manzanarissa. Manzanar toimi toisen maailmansodan aikaan keskitysleirinä, ja sinne siirrettiin Amerikassa jo asuvia japanilaisia. Kuolemanlaakson tavoin myös Manzanar kuuluu kansallispuistoihin. 

LAS VEGASIN ALUEEN KANSALLISPUITOT JA HOOVER DAM

Kun Kuolemanlaakso on valloitettu, on tarkoitus jatkaa matkaa Las Vegasiin joka on vain parin tunnin ajomatkan päässä. Vegas ei ole varsinaisesti meille se pääkohde, sillä se on jo tuttu paikka, mutta tottakai Stripilläkin täytyy sitten pyörähtää. Sen sijaan haluamme käydä katsastamassa kaksi kansallispuistoyksikköä aivan Vegasin kupeessa. Toinen puisto pitää sisällään alueen jolla on tehty, ja edelleen tehdään arkeologisia kaivauksia. Alueelta on löytynyt jääkauden aikaisia mammuttien ja muiden eläinten luita. Puiston nimi on Tule Springs National Monument. 

Toinen paikka jossa emme koskaan käyneet on Hoover Dam, eli Hooverin pato. Se sijaitsee Coloradojoessa Nevadan ja Arizonan rajalla, ja sen sanotaan olevan Yhdysvaltain kuuluisin pato. Etelä-Kalifornia saa Hooverin padosta paljon energiaa. Ihan padon lähellä on Lake Mead joka kuuluu myös kansallispuistoihin. Se olisi helppo kohde samalla kun sillä suunnalla ollaan. Sitten on lähistöllä on vielä Red Rock Canyon joka pitäisi olla upea paikka punaisine kallioineen. 

 

Siinähän sitä olisikin jo kerrakseen näkemistä, tekemistä ja varsinkin ajamista. Koska road tripille lähdetään kahden lapsen kanssa, joista toinen on vauva, on parempi olla suunnittelematta mitään liian kunnianhimoisia reittejä. Ajatus on lähteä liikkeelle sillä mielin, että pääsemme ainakin ensimmäiset kaksi etappia. 

MAALISKUUN ARVONTA

Olen jo viime vuoden puolella arponut yhden California -muistikirjan. Nyt jakoon lähtee toinen samanlainen. Siihen on hyvä suunnitella kaikenlaisia road trippejä ja muita matkoja. Kerro kommenttikenttään mikä on paras road trip muistosi, tai minne haluaisit vielä mennä. Muista laittaa mukaan sähköpostiosoitteesi tai kirjautua sisään osoitteellasi, niin, että saan voittajaan sitten yhteyden. Sisäänkirjautuessasi tiedot jäävät vain minulle. Arvonta suoritetaan 31.3.2018 ja voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Onnea arvontaan!

california_book.jpg

ARVONTA ON NYT PÄÄTTYNYT! Arpaonni suosi tällä kertaa MarjaKoo:ta. Onneksi olkoon! Voittajaan on otettu yhteyttä palkinnon postittamiseksi.