Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Seaside Glass Villas ja Kemin ympärivuotinen lumilinna

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Seaside Glass Villas ja Kemin ympärivuotinen lumilinna

Paula Gaston

*Kaupallinen yhteistyö: Experience365

Nyt vähän surullisempien uutisten jälkeen, päätin tarttua vähän kivempaan aiheeseen. Viime viikolla me nimittäin hyppäsimme taas pirssin rattiin, ja teimme jo perinteeksi tulleen kesäreissun Kemiin. Yleensä vierailemme sukulaisilla, käymme katselemassa kaupunkia ja ajelemme Ruotsin puolelle Haaparantaan ostoksille. Tällä kerralla saimme myös kunnian olla Experience365:n vieraana. Pääsimme yöpymään uusissa lasikattoisissa huviloissa ihan meren rannassa, sekä vierailemaan ympärivuotisessa lumilinnassa. Kaikkihan varmaankin ovat kuulleet Kemin talvisesta LumiLinnasta, mutta kuinka moni on ehtinyt käymään uudessa, kesälläkin auki olevassa SnowExperience365:ssä?

Seaside Glass Villas ja Kemin ympärivuotinen lumilinna

Seaside Glass Villas ja Kemin ympärivuotinen lumilinna

YÖ KEMIN SEASIDE GLASS VILLASSA

Kemin LumiLinna-alueelle vuonna 2016 avatut Seaside Glass Villat ovat pieniä, hirrestä valmistettuja mökkejä, joita voi vuokrata kun etsii jotain vähän eksoottisempaa normaalin hotellihuoneen sijaan. Villojen erikoisuutena on niiden lasiset seinät ja lasikatto, joista voi ihailla merimaisemaa tai vaikka tähtiä taivaalla. Nyt kesäaikaan taivaalla loistaa tietysti yöttömän yön aurinko, mutta talvella olisi upeaa palata takaisin katselemaan revontulia. Villojen vieressä on matkailuvaunu-alue niille, jotka saapuvat paikalle vaunuilla tai matkailuautoilla.

seaside_glass_villa_kids.jpg
seaside_glass_villas_ulkoa.jpg

Vaikka mökit ovat suhteellisen pieniä, niissä on kaikki tarvittava. Jopa pieni keittiö. Kaikki on tietenkin uutta, ja siinä mielessä villat ovat ihanan siistejä. Itse mietin alussa, että onkohan niissä myös vessat ja suihkut, mutta voin kertoa, että molemmat löytyy. Lämmintä vettä tosin riittää vain 13 minuutin suihkuun, mutta siinä ajassa minä ja lapset kävimme helposti pesulla. Ilmanlämpöpumppu piti pienen mökkimme viileänä vaikka olimme liikkeellä niinä heinäkuun lopun helteisimpinä päivinä.

Koska mökin kaksi seinää ja katto on lasia, sisällä on tietysti reilusti valoa vaikka verhotkin olivat kiinni. Nukkumiseen avuksi meille oli jätetty silmälaput. Auringon kääntyessä illalla, avasimme verhot ja pääsimme ihailemaan upeaa merimaisemaa. Siis ihan mielettömän kaunis ja rauhallinen näkymä! Olisin voinut tuijotella sitä vaikka koko yön. Tarvetta kattoverhon avaamiseen ei meillä oikeastaan ollut, sillä aurinko oli sen verran kirkas, mutta halusimme toki kokeilla miltä tuntuu makoilla sängyllä ja katsella taivasta. Ja halusin toki myös ottaa blogiin muutaman kuvan verhot auki. Siinä vaiheessa aloin funtsimaan, että miten ihmeessä ne verhot voi aukaista, sillä en ylettynyt kattoon asti, eikä mökissä ollut mitään kättä pidempää. Vastaanotosta sain sitten apuja tähänkin. Verhot avataan niille tarkoitetulla kepillä mutta paperiset verhot ovat vähän hauraat, ja niitä availlessa pitää olla aika varovainen. Ehkä joku helpompi, vaikka sähköinen systeemi sopisi näihin ikkunoihin paremmin. Varsinkin kun tällaisten lasisten villojen ja iglujen koko idea on oikeastaan siinä, että voi katsella taivasta.

Seaside Glass Villa sisältä

Seaside Glass Villa sisältä

seaside_villa_glass_roof.jpg
seaglass_villa_tonttu.jpg
seaglass_villas_suihku.jpg

Ihan kivenheiton päässä mökeistä on uimaranta, frisbee golf rata ja lasten leikkipuisto. Me emme kuitenkaan niihin ehtineet, sillä sattuipa myös tivoli olemaan ihan lähimaastoissa. Omat lapseni eivät ole koskaan kokeneet vielä Suomessa kiertävää tivolia, joten nyt oli korkea aika kokea sekin. Kävelimme myös rantaan vanhoille makasiineille, joissa on nykyään ravintoloita, ja söimme herkkukorin illalliseksi.

Makoisten unien jälkeen heräsimme kauniiseen auringonnousuun ja suuntasimme aamupalalle päärakennuksen Lumihiutale -ravintolaan. Tarjolla oli kauniisti katettu aamiainen, jonka söimme näköalaterassilla ulkosalla.

Lumihiutale ravintolan terassilta oli upea merimaisema

Lumihiutale ravintolan terassilta oli upea merimaisema

seaside_glass_villa_mehu.jpg
seaside_glass_villa_lohi.jpg
Terassilta oli hienot näkymät merelle ja villoihin.

Terassilta oli hienot näkymät merelle ja villoihin.

SNOWEXPERIENCE 365; KEMIN YMPÄRIVUOTINEN LUMILINNA

Ympärivuotinen lumilinna, eli virallisesti SnowExperience 365:n elämystila, sijaitsee ihan Glass Villojen viereisessä rakennuksessa. Vaikka ulkona oli melkoinen helle, sisällä tilassa pääs vilvoittelemaan -5C asteessa. Suurin osa alueesta on varattu jääravintolaa varten, joka onkin jääpöytineen ja porontaljatuoleineen todella kaunis. Ravintolan ympärillä on erilaisia jääveistoksia, ja jäälinnan yhteydessä on liukumäki jota voi käydä laskemassa. Vierailulle on hyvä olla pukeutunut lämpimästi, ja sellaisiin vaatteisiin, joilla voi liukua alas jäätä pitkin. Lapsille saimme vastaanotosta lainaan lämpimät haalarit, huopatossut ja hauskat lumilinnahatut. Aikuisille tarjolla on lämpimiä vilttejä.

Elämystila ei ole mikään suuren suuri, joten sen käy katsomassa aika nopeasti. Lapset toki olisivat viihtyneet liukumäessä vaikka kuinka kauan. Samassa rakennuksessa lumilinnan kanssa toimii myös vastaanotto, matkamuistomyymälä, Day Spa, Lumipallo jäätelöbaari sekä Lumihiutale -ravintola. Villoissa majoittuvilla on vapaa sisäänpääsy elämystilaan, muut voivat voivat vierailla siellä erillistä maksua vastaan. Talviaikaan se ihan varsinainen LumiLinnakin on tällä samalla alueella.

Päärakennus

Päärakennus

Lumipallo jäätelöbaari ja sisäänkäynti SnowExperienceen

Lumipallo jäätelöbaari ja sisäänkäynti SnowExperienceen

lumilinna_logo.jpg
Jääravintola

Jääravintola

lumiravintola_paula.jpg
lumilinna_ikkuna_2.jpg
lumilinna_kuvio.jpg
lumilinna_liukumaki.jpg
lumilunna_paula.jpg

Tämä oli kyllä hauska kokemus upeissa maisemissa! Itse nautin Seaside Glass Villasta, ja palaisin mielelläni uudelleen talvella kun ikkunasta näkyy lunta, jäätä, tähtiä ja ehkä myös niitä revontuliakin. Mutta lasten kohokohta oli tietenkin SnowExperience! Jäämme odottelemaan seuraavaa sellaista talvea jolloin olemme Suomen maisemissa, josko silloin taas pääsisimme Kemiin.