Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Radisson Blu Saga, Islanti; Söin kuivattua kalaa Islannin presidentin kanssa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Radisson Blu Saga, Islanti; Söin kuivattua kalaa Islannin presidentin kanssa

Paula Gaston

Jokunen vuosi sitten vietin kuukauden Islannissa työpaikkani lähettämänä. Kuten niin moni muukin, ihastuin tähän karskeaan ja erikoiseen maahan. Monet sen luonnon nähtävyyksistä olivat melkeinpä henkäsalpaavia, ja joskus vielä aion mennä takaisin kokemaan kaikki loputkin mitä tuolloin jäi näkemättä. Vaikka kuukausi oli täynnä töitä, ehdin myös tehdä vaikka ja mitä. Oli mielenkiintoista nähdä niin montaa upeaa paikkaa lyhyen ajan sisällä.

Kuukauden ajan sekä asuin että työskentelin Radisson Blu Saga hotellissa . Tarkoituksena oli palata hetkeksi hotelli-, ravintola- ja matkailu-alalle päivittämään tietotaitoa, jota opettajan työssä tarvitaan. Pääsin siis kokeilemaan työskentelyä hotellin jokaisella osastolla ja samalla tutustumaan paikallisiin. Ja mikä hienointa, pääsin myös ilmaiseksi hotellissa myytäville retkille mukaan. Kävin tietysti katsomassa suosituimmat paikat kuten Golden Circle, Blue Lagoon ja Islannin eteläisen rannikon. Sen lisäksi kävin valasristeilyllä ja islanninhevosvaelluksella. Mutta niistä lisää vähän myöhemmin. 

radisson.jpg
Reykjavik hotellihuoneeni ikkunasta nähtynä.

Reykjavik hotellihuoneeni ikkunasta nähtynä.

töissä.jpg

Radisson Blu Saga oli hyvä tasoinen hotelli, vaikkakin butiikkihotelleihin verrattuna hiukan persoonaton. Sen ehdoton valtti oli sen ylimmän kerroksen fine dining -ravintola; Grillid. Minulle kerrottiin, että harjoittelijat eivät siellä pääse tekemään muuta kuin kaatamaan vettä ja viemään leipäkoreja pöytiin, joten olin varsin otettu kun itse pääsin tekemään muutakin. Olinhan toki kyllä aika erilainen "harkkari", koska töitä alalla oli tullut paiskittua jo pitkä tovi. Islantilainen keittiö on jo pitkään ollut todella suosittu, ja maan kokkimaajoukkue on vuodesta toiseen ihan maailman kärkikastia. Grilled on yksi niistä legendaarisista ravintoloista joissa kannattaa käydä syömässä. Hotellilta on pienoinen kävelymatka Reykjavikin keskustaan, mutta matkalla sain aina ihastella kauniita joutsenia ja annoksen raikasta ilmaa. Koska olin Islannissa helmikuussa, sää vaihteli auringosta aina räntä- ja lumisateeseen saakka. Ehkäpä juuri siitä syystä vältyin suurimmalta turistiryysikseltä.

grilled.jpg

Ollessani uudessa maassa, on aina mielenkiintoista kokeilla paikallisia ruokia. Islannissa pääsikin ihmettelemään monenlaista uutta "herkkua". Ruokakauppojen hyllyiltä ja pakastimista löytyi kaikenlaista aina kokonaisista lampaan päistä kuivattuihin kalalastuihin saakka. Päivittäin sain syödä henkilökunnan tilassa ilmaiseksi lounaan tai illallisen, joten pääsin näkemään paikallisia arkiruokiakin. Ne olivat usein hyvin pelkistettyjä, ja yleensä paljon perunaa ja kalaa. Myös paikalliset hot dogit ovat maailmankuuluja, joten pitihän niitä toki maistaa muutaman kerran.

Erääseen hotellilla pidettävään juhlatilaisuuteen katoimme leivän sijasta pöytiin korit kuivattua kalaa voin ja merilevän kera. Se oli ensimmäinen kerta kun pääsin itse maistamaan kyseistä "kalaherkkua". Täytyy sanoa, että se ei ehkä ollut ihan minuun makuuni, mutta samaisessa tilaisuudessa kalaa maisteli myös Islannin presidentti. Eli eipä missään hassummassa seurassa ole kalaa maisteltu!

juhlapoyta.jpg
kuivattu_kala.jpg
Vasemmalla kuivattua kalaa voin ja merilevän kera, ja oikealla buffetpöydän kala-antimia eräässä toisessa iltatilaisuudessa.

Vasemmalla kuivattua kalaa voin ja merilevän kera, ja oikealla buffetpöydän kala-antimia eräässä toisessa iltatilaisuudessa.

Kuukausi Islannissa oli kaiken kaikkiaan mahtava ja erittäin opettavainen. Koin, että paikallisiin oli välillä vaikea tutustua, ja he olivat ehkä vielä suomalaisiakin jurompia. Kuoren alta paljastui kuitenkin ihania ihmisiä, ja lähdin kotiin monia kokemuksia rikkaampana. Ja ennen kaikkea uusi maa taas plakkarissa!