Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Näin toimii Build-a-Bear Workshop Yhdysvalloissa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Näin toimii Build-a-Bear Workshop Yhdysvalloissa

Paula Gaston

Tällä kertaa tarjolla on vähän erilainen postaus. Koska aiemmin olen maininnut, että kerron teille Build-A-Bear Workshopista täällä Yhdysvalloissa, niin tässä se nyt tulee. Alunperinhän suunnitelmissa oli pitää nyt 7-vuotiaan tyttäremme synttärit Build-A-Bearissa, mutta hän lopulta päätti, että haluaakin mennä sinne vain äidin kanssa. Niinpä synttärit pidettiin kotona ihan eri teemalla, ja sitten menimme synttärilahjana tekemään neidille hänen toivomansa nallen. Build-A-Bear Workshopissa lapsi pääsee itse täyttämään ja koristelemaan valitsemansa nallen ohjaajan avustuksella, ja nalle lähtee sitten valmiina lapsen mukana kotiin. Oletteko koskaan kokeilleet vastaavaa, tai tiedättekö on samanlaisia workshoppeja muissa maissa?

buildabear_kauppa.jpg

Yleensä Buil-A-Bear Workshopit löytyvät ostoskeskuksista tai muista paikoista joissa käy paljon vierailijoita, kuten risteilyaluksilta tai pop up -tapahtumista. Nalleja on rakennettu tällä tyylillä jo yli kaksikymmentä vuotta, ja yritys on saanut alkunsa St. Louisissa, Missourissa. Nykyään tarjolla on nallejen lisäksi myös erilaisia pehmoleluja ja tunnettuja piirroshahmoja. Meidänkään neiti ei pelkkään nalleen tyytynyt, vaan hän oli jo etukäteen päättänyt tehdä The Secret Life of Pets (Lemmikkien salainen elämä) -elokuvasta tutun, valkoisen koiran, Gidgetin.

Perillä paikan päällä minulla ei ollut pienintä hajuakaan miten koko workshop toimii. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä jo heti ovella meidät otettiin iloisesti vastaan, ja meille kerrottiin mitä seuraavaksi tapahtuu. Koko workshop toimi jopa niin hyvin, että nallen täyttäminen meinasi tapahtua yhdessä sujauksessa, ja jouduin vähän jarruttelemaan hommaa, että saisin edes jonkun kuvan otettua.

Ensin siis valittiin se nalle tai lelu, jonka lapsi haluaa täyttää. Sen jälkeen siirryttiin koneelle, jonka kuvaruudusta sai valita erilaisia ääniä. Joillekin hahmoille oli tietenkin omat äänet, mutta valittavana oli myös vähän yleisempiä ääniä kuten koiran haukuntaa, kissan maukumista tai lauluja. Olisipa hahmolle voinut jopa äänittää omankin äänen, mutta Gidgetille tuli tällä kertaa pikkukoiran räksyttävä ääni. Ääninappi syötettiin pehmolelun jalkaan josta sitä on helppo painaa. Sen jälkeen lelun sisään laitettiin sydän. Sydämiä oli erilaisia kuten ihan vaan muodollinen, kankainen sydän tai sydännappi, josta kuulee ja tuntee sydämenlyönnit. No, meillehän tietenkin valittiin se jälkimmäinenhän. Sitten lelun sisään olisi voinut syöttää vielä hajustenapin, mutta sille sanoin reilusti EI. Mitä jos siitä tulisikin joku kauheasti käryävä pehmolelu josta koko perhe saisi vain päänsärkyä. Jätimme siis hajut kauppaan muille nallen tekijöille. Ja sen jälkeen alkoi eläimen varsinainen täyttö.

Ensin valittiin eläimelle ääni

Ensin valittiin eläimelle ääni

Sydämiä ja hajustenappeja

Sydämiä ja hajustenappeja

Valkoinen pumpuli pyöri vinhasti koneessa josta se syötettiin nallen sisään. Oikeasti tässä kohtaa workshopin työntekijä kaiketi tekee kaiken työn, mutta lapsi saa painaa jalalla nappia, jonka kerrotaan ohjaavan konetta. Kone puhaltaa nallen sisälle pumpulia. Lelu tuli nopeasti täyteen, ja saimme itse sitten päättää tehdäänkö siitä pehmeämpi vai kovempi pehmolelu. Ja siinä se sitten oli, meidän perheen uusi koira, Gidget. Gidget vietiin perupöydälle jossa sitä sai harjata ja pestä. Tosin veden sijasta suihkusta tuli ilmaa, mutta mielestäni hauska kikka.

buildabear_tayttaminen.jpg
Pesupöytä

Pesupöytä

Lopulta oli jäljellä enää vain pehmolelun somistaminen. Se aloitettiin peilipöydältä harjan kera, ja sitten kokeiltiin erilaisia vaatteita, asusteita ja tavaroita. Koska tyttäreni oli valinnut paksun ja pörröisen koiran, ei sille ollutkaan tarjolla ihan mahdottomasti vaihtoehtoja. Kaulapannat olivat liian pieniä ja hameetkin näyttivät vähän hassuilta sen päällä. Lopulta päädyimmekin ostamaan Gidgetille sängyn ja jättämään vaatteet muille olioille.

buildabear_dressing_room.jpg

Lopussa jokainen nallen täyttäjä saa rekisteröidä tekemänsä otuksen tietokoneelle, keksiä sille nimen ja tulostaa sille syntymätodistuksen. Sitten jatketaan matkaa kassalle, jonne se oma workshopin vetäjä antaa jokaisesta lisätystä tuotteesta kerätyt hintalaput, ja sitten maksetaan. Aika iso summa tietenkin. Eihän tämä sentään mitään ilmaista huvia ole! Itse ajattelen niin, että tähän rahaan koko homman olisi voinut tehdä vähän rauhallisemmin ja antaa lapsen kuluttaa enemmän aikaa kaupassa, varsinkaan kun siellä ei ollut mitään ruuhkaa. Mutta lopputulos oli halutun mukainen ja lapsi onnellinen, niin eikös se silloin ole onnistunut lahja?

buildabear_going_home.jpg
Gidget

Gidget

Mitäs muita kivoja lahja ideoita teillä on, joissa pääsee lapsi itsekin tekemään jotain itselleen?