Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Millaista matkalukemista mukaan reissuun? (Sponsored Video)

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Millaista matkalukemista mukaan reissuun? (Sponsored Video)

Paula Gaston

Mietin aina kuumeisesti millaista lukemista ottaisin matkoille mukaan. Tykkään lukea etenkin pitkillä lentomatkoilla, lentokentillä odottaessa tai junassa. Mikään ei ole niin ihanaa kuin istahtaa rantatuoliin ja kuluttaa pari tuntia kirjan parissa. Mukana on ollut milloin mitäkin matkaopasta, romaania, elämänkertaa tai lehteä. Koska olen keskimääräistä hitaampi lukija, tykkään lukea pääasiassa suomeksi. Ja olen aina rakastanut tosi tapahtumiin perustuvia tarinoita tai jotakin mistä voin oppia jotain. 

Pikku hiljaa olen joutunut myöntämään, että on muunkinlaista luettavaa kuin ne perinteiset, fyysiset kirjat. Viime vuonna sain arvioitavaksi matkakirjan joka lähetettiinkin minulle yllättäen e-kirjana. Jouduin siis opettelemaan kirjan lukemista sähköisessä muodossa, ja asentamaan siihen tarvittavan ohjelman. Täytyy myöntää, että onhan se kätevää kun kirja on aina mukanasi tabletilla tai puhelimessa. Ei tarvitse kantaa erikseen painavaa opusta eikä huolehtia, ettei kirja vaurioitu. Myös lapsen matkailua se helpottaa huomattavasti kun on mukana jotakin rakentavaa tekemistä, eikä äidinkään tarvitse potea huonoa omaatuntoa ainaisista videopeleistä. 

E-kirjan jälkeen tutustuin myös äänikirjoihin, sillä tyttäreni sai niitä lahjaksi Suomenmatkalla. Me ajamme autolla vuosittain merkittävän määrän, sillä välimatkat täällä Kaliforniassa ovat pitkät. Äänikirjat ovat tulleet tutuksi automatkoilla ja ovat osoittautuneet käteväksi viihdykkeeksi takapenkkiläiselle. Itse opiskelin äänikirjan kautta myös kansalaisuustestiin ennen kuin sain Amerikan kansalaisuuden. Työmatkat aamuisin ja iltapäivisin kuluivat nopeasti, ja testistäkin tuli lopulta täydet pisteet. Äänikirjat sopivat myös hyvin lenkkeilyyn tai pyöräilyyn. 

Nyt olen tutustunut suomalaiseen BookBeatiin, joka on ihan uusi palvelu e-kirjoille ja äänikirjoille. BookBeatissä on selkeä valikko kirjojen löytämiseen ja ohjelman käyttäminen on helppoa. Lukemista ja kuuntelemista on laidasta laitaan aina Suomalaisista klassikoista ulkomaisiin dekkareihin. Perheen nuorempien (ja miksei meidän vanhempienkin) makuun löysin ainakin liudan Muumeja sekä Karhukirjeitä -sarjan äänikirjoina. Kirjat voi ladata myös offline-tilaan, eli et tarvitse wifiä niiden lukemiseen. Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi kahden viikon ajan osoitteessa BookBeat.fi. Sen jälkeen tilauksen hinta 16,90€ kuukaudessa.  Alla olevalta videolta voit kurkata kuinka se toimii.  

*Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin kanssa.