Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Legendaarinen Peggy Suen 50's Diner Kaliforniassa ja Route 66

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Legendaarinen Peggy Suen 50's Diner Kaliforniassa ja Route 66

Paula Gaston

Etelä-Kalifornin road tripimme jatkui edelleen. Disneyland oli nähty, olimme selviytyneet häistä Temeculassa, viettäneet aikaa San Diegossa ja Joshua Treen kansallispuistossa. Mojaven aavikko sen sijaan oli meille pienoinen pettymys, joten emme viettäneetkään siellä ihan koko päivää, vaan lähdimme ajelemaan kohti Barstow:n kaupunkia ja hotelliamme.

Ajomatkalla seurasimme hetken aikaa kaikkien tuntemaa Route 66:ä jonka päätepiste on Kaliforniassa. Hyppäsimme tietenkin moottoritieltä hetkeksi sen vieressä kulkevalle pikkutielle, ihan vaan, että saamme sanoa ajaneemme Route 66:llä tälläkin reissulla. Olen ajanut katkelmia tiestä aikaisemminkin, jotkut niistä eivät olleet yhtä hyvä kuntoisia kuin tämä. Joskus olisi tietenkin hauska ajaa koko reitti halki Amerikan.  

 

Barstow on kutakuinkin puolessa välissä ajaessa Los Angelesistä Las Vegasiin, joten moni pysähtyy siellä vähän jalottelemaan. Ihan kaupungin vieressä on myös Calicon "kummituskaupunki". Emme kuitenkaan käyneet Calicossa tällä kertaa, sillä se meni kiinni jo viiden aikaan illalla. Sulkemisaika kertoo mielestäni jotain kaupungista. Calico on melkoinen turistirysä krääsäkauppoineen ja ylihinnoiteltuine ravintoloineen. Oikeat kummituskapungithan ovat sellaisia joihin voi mennä vaikka keskellä yötä, eikä siellä ole mitään toimintaa. Vain tyhjiä, autoita taloja. Ja niitä kummituksia... Calico voi kuitenkin olla ihan hauska pysähdys, jos haluaa nähdä vanhan ajan lännen meininkiä tai päästä vierailemaan vanhassa kaivoksessa. 

Me sen sijaan etsimme tunnettua ruokapaikkaa nimeltä Peggy Sue's 50's Diner joka on Yermossa. Se on avattu jo vuonna 1954 jolloin se oli vielä rakennettu junanradan ratapölkyistä. Dinerin nykyiset omistajat ovat yrittäneet vangita ravintolan alkuperäisen tunnelman avaten paikan uudelleen vuonna 1981. Heillä oli valmiina elokuva - ja televisio-ohjelmista koostuva muistoesineiden kokoelma, joka laitettiin näytille ravintolaan. Paikka on siis täynnä erilaisia esineitä tutuista elokuvista, tauluja ja valokuvia. Heti pääovella asiakkaita tervehtii Betty Boop. 

Peggy Suen Dinerissa käydessä kannattaa kierrellä vähän ympäriinsä. Jokainen ruokasali on koristeltu vähän eri tavalla, ja ravintolan perällä on myös aika iso matkamuistomyymälä. Ruokalistalla on aika perinteistä diner-ruokaa hampurilaisista, täytettyihin leipiin ja uppopaistettuun kanaan saakka, mutta ilokseni sieltä löytyi myös kotitekoista lihamureketta perunamuusilla. Taisinkin tyhjentää tyttäreni murekelautasta melkein enemmän kuin kuin söin Buddy Holly Bacon Cheeseburgeriani. Listalla on myös muun muassa Marlon Brandon sieni-juustohampurilainen ja Elvis Presleyn pirtelöitä. Jos haluaa kokea jotain todella amerikkalaista, kannattaa tilata itselleen Root Beer Float tai Old Fashioned Ice Cream Soda. En itse ole näiden limsoilla sotkettujen jäätelöannosten ystävä, mutta pitäähän niitäkin kerran elämässä maistaa. 

Peggy Suen Dinerin erikoisuus on takapihalla oleva Dinosaurus -puisto. Kannattaa siis käväistä katsomassa. Pienen lammen rannalla on kummallinen kokoelma ruosteen värisiä, valtavia dinosauruksia joilla ei varmaankaan ole mitään erityistä tarkoitusta. Lisäksi lammessa uiskentelee karppeja ja kilpikonnia. Ainakin meidän pikkuneidillä oli hauskaa yrittäessään bongata kilppareita uimassa. 

Peggy Sue's 50's Diner on ihan hauska pysäkki jos on ohikulkumatkalla. Meillä oli hieman vaikeuksia löytää paikkaa sillä se ei ole ihan päätien varressa, ja karttaohjelma antoi sille eri osoitteen kuin missä se todellisuudessa on. Interstate 15:sta käännytään siis ensin Ghost Town Roadille ja siitä Yermo Roadille, ja diner on kyseisen tien varressa. Oiva kohde siis Las Vegasiin mennessä tai sieltä tullessa.