Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Japanin kaunein kummituslinna - Himeji

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Japanin kaunein kummituslinna - Himeji

Paula Gaston

Kioton ja Naran jälkeen olimme suunnitelleet käyvämme Hiroshimassa. Matkareittiä suunnitellessa, huomasin kuitenkin, että puolessa välissä matkaa olisi mielenkiintoinen kaupunki nimeltä Himeji. Himejin kaupungin ehdoton nähtävyys on sen linna, joka näkee jo heti rautatieasemalta ulos tullessa. Paljoa muuta emme olleetkaan varautuneet Himejissä näkemään, mutta kaupunki yllätti positiivisesti. 

Olimme varanneet hotellin ihan rautatieaseman vierestä, jonne kävimme nopeasti viemässä laukut säilytykseen. Sen jälkeen kävelimme linnan luo, joka oli vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Eksymään ei onneksi pääse, sillä linna näkyy koko ajan ylhäällä mäen nyppylällä. Harmiksemme olimme liikkeellä paikallisena pyhäpäivänä, eli paikalla oli aikamoinen tungos, mutta saimme liput sekä linnaan, että sen vieressä olevaan Himeji Kokoen puutarhaan. Lastenrattaat sai kätevästi jättää säilytykseen lipunmyyntikojun taakse, ja sitten ei kun menoksi sisälle linnaan. 

Nykyinen Himejin linna on peräisin 1600-luvun alusta. Sitä ennen sen paikalla on ollut kaksi linnaketta. Linnan sanotaan olevan sekä kaunein, että suurin linnoista Japanissa. Siellä käy myös eniten vierailijoita. Se on rakennettu kokonaan puusta, mutta kalkittu sen jälkeen valkoiseksi, josta se on saanut lempinimensä "Valkoisen haikaran linna". Vierailuun kannata varata reilusti aikaa, sillä linnaan kuuluu yhteensä 83 rakennusta. Niihin ei tietenkään kaikkiin pääse vierailemaan, mutta ainakin me jouduimme jonkun verran jonottamaan linnan kapeissa portaissa ja odottamaan alaspääsyä. Himejin linna liitettiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1993.

Sisään mennessä vierailijoille jaetaan muovipussit kenkien kantamista varten. Japanilaisen tavan mukaan sisätiloissa ollaan joko sukkasillaan tai sisätossuilla. Sisäänkäyntien kohdilla kannattaa olla tarkkana sillä ovet ovat todella matalia. Jouduimme aika ajoin kumartelemaan ettei pää osuisi yläkarmeihin. Linnassa sisällä ei ole kalusteita mutta siellä on mukava kierrellä muuten vaan. Yhdessä kerroksessa on esillä museoesineistöä linnan historiasta, ja ylimmän kerroksen ikkunoista avautuu kiva maisema Himejin kaupungin ylle sekä linnan pihaan.

Linnan pohjapiirustus on erittäin monimutkainen, ja siellä on hankala navigoida eteenpäin jollei kulje merkittyjä reittejä. Kujat on tehty hämääviksi tarkoituksella,  ja linnassa on useita kymmeniä portteja, piilohuoneita ja tunneleita. Lisäksi seinissä on noin 1000 erilaista ampuma-aukkoa, joista hyökkääjiä vastaan voitaisiin puolustautua. Kyseistä hyökkäystä ei Himejiin koskaan tullut, joten sen monimutkainen puolustautumissysteemi jäi testaamatta.

Varo päätä!

Varo päätä!

Linnan sisällä on nähtävillä pienoismalli sen tukirakenteista. 

Linnan sisällä on nähtävillä pienoismalli sen tukirakenteista. 

Ninja

Ninja

OKIKUN KUMMITUS
 

Vanhassa kansantarinassa seikkailee kaunis palvelijatyttö Okiku, joka työskentelee samurai Aoyama Tessanille. Koska Okiku on useaan kertaan torjunut Aoyaman romanttiset lähestymiset, Ayoama huijaa hänet uskomaan, että hän on hukannut yhden arvokkaista kymmenestä posliinilautasesta. Normaalisti erheestä seuraisi kuolema, mutta Ayoama lupaa antaa anteeksi mikäli Okiku suostuu hänen rakastajattareksi. Okiku kieltäytyy, ja tästä suivaantuneena Ayoama heittää hänet kaivoon kuolemaan. Sanotaan, että Okiku palasi kummittelemaan murhaajalleen öisin laskien lautasia yhdestä yhdeksään, ja sitten kirkuen merkiksi kymmenennen lautasen hukkumisesta. 

Tarinasta on monta eri versiota joista yksi sijoittuu Himejin linnaan. Linnan pihalla voi käydä kurkkaamassa kyseiseen kaivoon. Ja kannattaa siis olla varovainen jos liikkuu linnan alueella yöaikaan! Vuonna 2002 ilmestynyt kauhuelokuva Ring on saanut vaikutteita tästä kansantarinasta. 
 

Tarinan kaivo löytyy Himejin linnan pihalta. 

Tarinan kaivo löytyy Himejin linnan pihalta. 

Me väsähdimme linnan kierroksella ja nälkäkin alkoi kurnimaan vatsassa. Niinpä jätimme puutarhan välistä ja suuntasimme keskustaan. Saavuimme katetulle ostosalueelle joka tuntui useampien korttelien pituiselta. Löysimme sieltä kivan ravintolan, ja pysähdyimme useissa kaupoissakin. Päivän kruunasi (ainakin perheen pienimmän mielestä) kahvittelu Hello Kitty -kahvilassa. Se olikin hauska elämys josta kirjoittelin jo aiemmin Japanin kreisit kahvilat -postauksessa. 

Olimme kerrankin hotellilla jo ennen pimeän tuloa, ja ehdimme levähtämään oikein kunnolla ennen seuraavan päivän retkeä Hiroshimaan.

 

(Loppuhuomautuksena vielä mainitsen, että en voi suositella hotelliamme; Hotel Grown Hills Himeji. Booking.com:n kuvissa huoneet näyttivät reilusti paremmilta, isommilta ja siistimmiltä. Siis ihan totaalisesti eriltä kuin meidän huoneemme. Omamme oli nuhjuinen, ahdas ja jääkaappikin oli rikki. Olimme kuitenkin tässä vaiheessa jo sen verran väsyneitä, että emme halunneet lähteä etsimään uutta majoitusta. Booking.com:lle sen sijaan laitoin tiukkaa palautetta harhaanjohtavista kuvista.)