Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

8x Tätä et tiennyt minusta

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

8x Tätä et tiennyt minusta

Paula Gaston

Monessa blogissa on nyt tuntunut kiertävän haaste, jossa tulee kertoa itsestään 8 asiaa. En valitettavasti muista kuka haasteen on liikkeelle laittanut, mutta olen bongannut sen ainakin Hätälasku -blogista sekä Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa -blogista. Näitä on ollut sen verran hauskaa lukea, että päätin ottaa haasteen vastaan. Tässä siis omat "salaisuuteni".

 

paula_tankar.jpg

1. OLEN AINA ASUNUT MEREN RANNALLA

Koen, että minulla ja merellä on erityinen side. Olen aina asunut merta lähellä, ja viettänyt kesät mökillä meren rannalla. Olisi vaikea ajatella, että muuttaisin jonnekin sisämaahan, jossa ei olisi vettä lähellä. Lapsuudessani kävimme usein isäni mukana kalassa tai muuten vaan veneilemässä. Olimme uimassa aina kun mahdollista, ja uimme niin kauan, että huulet muuttuivat sinisiksi. Muuten leikimme hiekalla, riekuimme kallioilla tai keräilimme pudonneita linnunsulkia. Merellä on jotenkin rauhoittava vaikutus, ja voisin istua kallioilla katselemassa ja kuuntelemassa merta vaikka kuinka kauan. Merellä on hirmuinen voima, ja sitä on syytä kunnioittaa. 

Jos lapsuuden kaupunkini oli meren rannalla, niin oli myös opiskelukaupunkinikin. Ja nyt sitten asumme lähellä merta Kaliforniassa. 


paula_moics.jpg

2. VOITIN ENSIMMÄISEN ULKOMAANMATKANI ARPAJAISISTA

Joskus 5-vuotiaana osallistuin Anttilan tavaratalossa olevaan arvontaan. Tai varmaankin oikeammin; äitini kirjoitti arvontalapun nimelläni. Kävi sitten niin, että voitin arvonnassa ulkomaanmatkan. En tietenkään tuossa iässä voinut matkalle yksin lähteä, vaan äitini käytti lahjakortin puolestani. Samalla hän lupasi maksaa minulle ulkomaanmatkan kunhan olen vähän vanhempi.

Ensimmäinen varsinainen ulkomaanmatkani (siis jos autoilua Ruotsissa ja Norjassa lasketa mukaan) oli matka äitini kanssa Turkin Marmarikseen. Siitä on niin kauan, että Marmaris oli vielä varsin pieni kylä, eikä mikään turistien valloittama kaupunki.


paula_lipunalla.jpg

3. EN OLE VARMA MISSÄ KOTINI OIKEASTAAN ON

Liekö tämä normaalia ulkosuomalaisen ajatusmaailmaa, vai olenko ajatuksen kanssa yksin? Mutta en ole varma missä maassa sydämeni koti oikeastaan on. Kun olen Suomessa, kaipaan Kaliforniaan, ja kun olen Kaliforniassa, kaipaan Suomeen.

Haaveilen siitä, että lapseni pääsevät suomalaiseen kouluun, voivat juosta vapaasti puistoon ja sieltä kotiin, voivat pyöräillä itse harrastuksiin ja saavat viettää aikaa isovanhempien kanssa. Aamulla katson kuinka tietotekniikan ope kättelee jokaisen lapsen, tervehtii jokaista nimellä tai sanoo jotain kohteliasta. Mietin, missäpä muualla lapseni oppisivat ulospäinsuuntautuneiksi ja kohteliaiksi kuin täällä Kaliforniassa, vaikka koululaitoksessa muuten on paljon asioita joita muuttaisin. Haaveilen kaikista ihanista matkoista Kreikkaan, Italiaan ja muualle Eurooppaan joita Suomesta voi helposti tehdä. Toisaalta sitten, ihana Havaiji ja Karibiakin on sieltä aika kaukana. 


paula_hiroshima.jpg

4. OLEN ERITYISHERKKÄ IHMINEN

Erilaiset ärsykkeet kuten kirkkaat valot, voimakkaat äänet tai pistävät hajut tuntuvat minusta usein epämukavilta. Huomaan ympäristössäni sellaisia yksityiskohtia joihin muut eivät kiinnitä huomiota. En pysy seuraamaan keskustelua jos useampi henkilö puhuu yhteen ääneen ja taustalla on muuta hälyä. Kiireisen päivän jälkeen nautin hiljaisuudesta tai vetäydyn johonkin rauhalliseen paikkaan. Esimerkiksi automatka kotiin töiden jälkeen on hyvä paikka rauhoittumiseen. Kotona en pidä yleensä telkkaria tai radiota päällä sillä tykkään hiljaisuudesta. En missään nimessä halua katsoa väkivaltaa tai kauhuelokuvia, en edes mieheni mieliksi. Luen ihmisten mielialoja ja ne vaikuttavat minuun vahvasti. Siksi yritän hakeutua positiivisten ja energisten ihmisten seuraan, sillä sellainen haluaisin itsekin olla. Mietin usein, mitä muut ajattelevat minusta. Tunnen itse, että koen useita asioita eri tavalla kuin muut. 

Jos tunnistit tästä itsesi, voit lukea lisää tai kokeilla voisitko olla erityisherkkä tekemällä herkkyystestin täällä


23101232_353841105028010_6161230444101632000_n.jpg

5. OLEN AINA HUOLISSANI JOSTAKIN

Ehkä tuohon ylempään kohtaan liittyen, olen aina ja kokoajan jostakin asiasta huolissani. Kun yhdestä asiasta tai ongelmasta päästään, on minulla jo mielessä seuraava huolenaihe. Huolet voivat olla pieniä tai suuria, mutta niitä ihan varmasti aina on. En tiedä johtuuko se osittain äitiydestä vai mistä, mutta koen, että en nuorena juurikaan ollut huolissani mistään. Silloin vain mentiin sen kummepia miettimättä. Nyt taas varmistelen asioita useampaan kertaan ja mietin aika usein, että mitä jos...

Olen perusluonteeltani hyvin rauhallinen ihminen. Lasten kanssakin pärjää vaikka 11 tunnin lennolla, kun vain pysyy itse rauhallisena. Mutta pään sisässä on aina joku juttu meneillään. Mieheni kutsuu minua nimellä "Worry wart" (=A person who worries excessively, especially about unimportant matters.). 


paula_winery.jpg

6. OLEN OPETTANUT ENOLOGIAA

Työskentelin pitkään opetusravintolassa ravintolapäällikkönä, ja opiskelin samalla itselleni opettajan pätevyyden. Opetin erilaisia aineita kuten hotellitoiminnot, ravintolatarjoilu, matkailun perusteet ja enologia. Tykkäsin opettamisesta ja siitä, että työssä oli itsekin pidettävä itsensä ajan hermolla. Yksikään päivä ei siinä työssä ollut samanlainen.  

Mutta mikä ihmeen enologia? Enologia on toiseltaan nimeltään viinioppi. Opiskelijat oppivat erilaisia asioita rypälelajeista viininvalmistukseen- ja maisteluun, kuin myös viinintarjoilusta ja välineisiin. Yhtenä harjoituksena kurssilla oli viinipullon avaaminen miekalla. Kaikenlaista sitä onkin tullut tehtyä.

 


paula_aamukahvi.jpg

7. EN TEE JUURI MITÄÄN AAMULLA ENNEN KUIN SAAN KAHVIA - EDES MATKOILLA

Juon keskimäärin ihan liikaa kahvia päivittäin. Aamuni alkaa yleensä parilla kupilla, ja kun aamuaskareet on tehty, jatkan vielä parilla kupilla lisää. Juon kahvin mustana ilman mitään makeutusaineita tai vastaavia. Iltapäivällä on kiva sitten saada vielä kupillinen lattea tai macchiatoa. Näin syksyisin valitsen joskus latten pumpkin spicella, tai joulun aikaan pirparmintulla tai piparkakun maulla. Muuten olen aika perinteisen tummapaahdon ystävä, mieluiten itse jauhetuista pavuista! 

Matkoilla majoitusta valitessa tarkistan aina, onko huoneessa kahvinkeitin. Ellei sitä ole, olemme todennäköisesti valinneet huoneen aamiaisen kera. Jos hintaan kuuluu aamiainen, livahdan usein aamiaishuoneeseen hakemaan jo kupin kahvia kun muu perhe vasta heräilee. 


23823199_184103225476524_2629955204308533248_n.jpg

8. EN USKALLA MATKUSTAA KUUBAAN

Kuuba on ollut haavelistallani jo vuosia, mutta valitettavasti tilanne ei ole ihan niin mustavalkoinen kuin luulisi. Olen tätä nykyä nimittäin kaksoiskansalainen, eikä amerikkalaisilla tunnetusti ole ollut vuosiin asiaa Kuubaan. Kun muutama vuosi sitten alkoi näkymään vähän valoa tunnelin päässä, on sitä Trumpin aikakaudella alettu kuromaan takaisin. Amerikkalaisethan voivat nykyään mennä Kuubaan erityisluvalla. Olen kuullut, ettei lupaprosessi ole mitenkään hankala mutta sitäkin epämääräisempi. Moni on sanonut, ettei lupia sen kummemmin tarkistella, mutta uskallanko kuitenkaan ottaa riskiä? Mitä jos takaisin tullessa tulee sanomista? Jos olisin sinkku tai matkustaisin ilman perhettä, en ehkä välittäisi niin paljoa. Mutta nyt reissuun lähtisi koko perhe enkä halua silloin ottaa mitään riskiä siitä, ettemme pääse takaisin kotiin. 

 


Tällaista tällä kertaa. Nyt on sinun vuorosi kertoa joku asia itsestäsi jota muut eivät tiedä!


 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni, @paulagaston. Käythän seuraamassa! IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover . Viinilaakson viemää -blogi löytyy myös Facebookista ja Twitteristä.