Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

5 syytä käydä Pietarissa keväällä

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

5 syytä käydä Pietarissa keväällä

Paula Gaston

Pietari - Niin lähellä mutta niin kaukana! Tähän aikaan vuodesta mietin usein, että olisi kiva olla käymässä Pietarissa, sillä se on mielestäni kiva kevätkaupunki. Suomesta katsottuna Pietarihan on ihan vieressä, mutta yllättävän moni ole siellä koskaan käynyt. Jos viisumin anominen ahdistaa, niin kannattaa kokeilla viisumivapaata risteilyä, kuten me olemme tehneet. Laivalla maahan tulevat voivat viipyä Pietarissa 72 tuntia viisumitta. Me olisimme siellä mielellään pidempäänkin, mutta amerikkalaisella passilla matkustavalle miehelleni viisumin anominen on vähän monimutkaisempi juttu. Parissa päivässäkin ehtii kuitenkin kivasti näkemään paikkoja, ja takaisinhan pääsee aina helposti.

NAUTI KEVÄTAURINGOSTA SILLOIN KUN KAUPUNGISSA EI OLE VIELÄ KUUMA

Kevät on ihanaa aikaa kun aurinko alkaa pilkistellä taivaalla ja ihmisetkin kaivautuvat mielellään ulos kotikoloistaan. Lumikasat ovat sulaneet, ja auringon säteet saavat kullatut kirkkojen kupolit loistamaan entistäkin enemmän. Kaikista parasta kuitenkin on se, ettei ole vielä liian kuuma vaikka kiertäisi keskustassa kävellen koko päivän. Iltaisin saattaa olla jopa vähän viileää, mutta muuten kevätpäivät ovat auringossa ovat aivan parasta piristystä.

pietari_kupoli.jpg

KEVÄÄLLÄ SÄÄSTÄT MATKAKULUISSA

Kesällä Pietari täyttyy matkailijoista, ja se näkyy yleensä myös hinnoissa. Matkalippujen lisäksi, saatat saada myös hotellihuoneen ja muut palvelut edullisemmin, kun olet liikkeellä jo keväällä. Kevät sopii siinä mielessä kaikille, jotka haluavat säästää muutaman roposen tuleviakin matkoja varten. Yksi hyvä syy siis käydä Pietarissa keväällä.

Iloisin mielin kevätauringossa Eremitaasin edessä

Iloisin mielin kevätauringossa Eremitaasin edessä

KOE PIETARI ILMAN TURISTIRUUHKAA

Ei turistien valloittamia nähtävyyksiä, eikä jonoja! Eremitaasin museoon ja Verikirkkoonkin pääsee vain lyhyen jonotuksen jälkeen, ja paikan päällä on tilaa kävellä ja ottaa valokuvia ilman, että joko kuvasta pitää rajata muut matkailijat pois. Tällaista luksusta harvemmin kokee näin kuuluisissa paikoissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suurin osa museoista ja kirkoista on suljettuja maanantaisin, varsinkin jos suunnitteilla on pitkä viikonloppu.

Eremitaasi

Eremitaasi

IHASTU VÄRIKKÄISIIN PÄÄSIÄISKORISTEISIIN

Ennen pääsiäistä joka puolella on myynnissä värikkäitä pääsiäiskoristeita ja käsinmaalattuja puisia pääsiäismunia. Ortodoksinen pääsiäinen ja suuri juhla, ja se näkyy monella Venäjällä tavalla. Itse ihastuin kovasti näihin koristeisiin ja niitä on minulla täällä Kaliforniassa asti. Seuraavalla kerralla aion ostaa vielä lisääkin.

5 syytä käydä Pietarissa keväällä; tässä niistä yksi

5 syytä käydä Pietarissa keväällä; tässä niistä yksi

OSALLISTU LUKUISIIN TAPAHTUMIIN JA KONSERTTEIHIN

Kevät Pietarissa erilaisten tapahtumien aikaa. Niistä tietysti iso osa liittyy pääsiäiseen, mutta kevätkuukausina on paljon muitakin juhlia, varsinkin monia ulkona pidettäviä konsertteja. Mikäli haluat nähdä paikallisia perinteitä tai muuten nautit kaikenlaisista tapahtumista, kevät on siinä mielessä ihan parasta aikaa Pietarissa.

pietari_sotilaat.jpg


Pietari on upea kaupunki, joka täynnä näkemisen arvoisia paikkoja. Varsinkin historianfriikeille se on oikea paratiisi. Ja kyllähän se kullan loiste ja museoiden yltäkylläisyys sai meikäläisenkin ymmälleen. Toisaalta, vastakohtiakin kaupungista löytyy, sillä paikallisten elämä on usein kaukana kullanhohdosta. Pietarista on todella moneksi, ja se on mielestäni parhaimmillaan juuri keväällä!