Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Tulevan talven matkasuunnitelmia

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Tulevan talven matkasuunnitelmia

Paula Gaston

Meillä on pitkään eletty vain viime kesä mielessä. Nyt kai voi sanoa “viime” kesä, kun kuukausi on vaihtumassa lokakuuksi, ja kurpitsatkin ovat jo ilmestyneet kauppoihin. Niinpä meillä ei ollut tulevalle talvelle juurikaan suunnitelmia matkojen suhteen. Kesän aikana suunnitelmia alkoi kuitenkin syntyä kuin itsestään, ja lisää varmaankin on tulossa aikanaan.

NAPA VALLEYHIN VUOSIPÄIVÄÄ JUHLIMAAN

Olemme yrittäneet tehdä vuosittain pienemmän matkan jonnekin hääpäivänämme marraskuussa, tai samalla viikolle sattuvana viikonloppuna. Viime vuonna marraskuussa elimme vielä vauvaperheen hurmoksessa, eikä meillä ollut hinkua lähteä minnekään, joten perinne vuosipäivän reissusta katkesi. Mutta nyt on taas aika elvyttää sekin traditio.

Aluksi suunnittelimme retkeä rantakaupunki Half Moon Bayhin. Se on meiltä vain puolen tunnin päässä, mutta olisi riittänyt meille ihan hyvin. Kaupungin paras hotelli The Ritz-Carlton on itsessään jo pieni nähtävyys, joten ajattelimme sen sopivan juuri tähän tarkoitukseen. Mutta pala nousi kurkkuun kun näimme huoneen hinnan… $926 yhdestä yöstä. Huh huh, se on meille vähän liikaa. Niinpä jouduimme miettimään muita vaihtoehtoja. Näillä näkymin olemme kallistumassa viikonloppuun Napa Valleyssä. Siellä en olekaan käynyt pariin vuoteen, sillä meillä on hyviä viinilaaksoja myös ihan tässä vieressä. Mutta Napassa on kuitenkin yllättäen muutakin näkemistä ja tekemistä kuin pelkästään viinien maistelu, joten sinne siis!

009 Napa Valley.jpg

UTAHIN UPEAT KANSALLISPUISTOT

Marraskuun lopulla suuntamme Utahin osavaltioon. Koululaisellamme on viikon loma Kiitospäivän viikolla, ja ajamme silloin Kaliforniasta Nevadan läpi Salt Lake Cityn alapuolelle Oremiin. Matkan perimmäinen tarkoitus viettää Kiitospäivää lastemme iso-isoäidin kanssa joka on sairastunut vakavasti tänä vuonna. Eli emme ole pelkästään iloisissa tunnelmissa. Mutta meno ja tulomatkalla pysähdymme varmasti joihinkin kansallispuistoihin, ja ehkä suolatasangoille.

Utahin luonto ja punaiset kivimuodostelmat ovat kertakaikkiaan ihan upeita. Jokunen vuosi sitten vierailimme Bryce Canyonilla ja Zionin kansallispuistoissa. Toisella Utahin matkallamme kävimme vähän eri suunnalla ja patikoimme Arches National Parkissa samoin kuin Canyonlandissa. Tällä kertaa mietimme, ajaisimmeko mennen tullen “yläkautta” ja kävisimme sitten Coloradon rajalla katsomassa disnosauriiden fossiileja, vai ajaisimmeko alakautta Death Valleyn eli Kuolemanlaakson, ja Las Vegasin läpi koukaten samalla pariin muuhun puistoon. Vaikea valinta! Kotimatkan ajamme varmasti jälleen Amerikan yksinäisintä tietä Nevadan halki, juuri kuten teimme viimeksikin. Tämä siksi, että silloin emme mahtuneet Great Basinin kansallispuistossa oleville luolaretkille mukaan ja nyt meillä olisi mahdollisuus korjata tilanne.

utah_kukkulat.jpg

JOULUNA KUOLEMANLAAKSOON

Ajamme jälleen kerran jouluksi Etelä-Kaliforniaan Los Angelesin seudulle. Joululoma on kuitenkin lähes kaksi viikkoa, ja mietimme, että silloin voisimme ajaa takaisin kotiin Kuolemanlaakson (Death Valley) kautta. Olisikohan se liian riipaisevaa heti joulun jälkeen? Viime vuonnahan yritimme jouluviikolla päästä risteilylle Long Beach - Catalina Island - Ensenada (Meksiko), mutta mukaan ei huolittu alle 6 kuukautta vanhoja vauvoja. Tai ehkäpä tämä risteily voisi olla vaihtoehto nyt tänä vuonna.

TYTTÖJEN VIIKONLOPPU, HERE WE COME!

Olemme ystäväni kanssa yhdessä tehneet nykyään jonkunlaisen reissun kerran vuodessa. Toissa vuonna olimme viikonlopun Portlandissa ja viime vuonna road trippailmme viikon Etelä-Kaliforniassa. Silloin kävimme San Diegossa ja ajoimme siitä ylöspäin pysähdellen kansallispuistoissa. Tänä vuonna viikonloppua on kaavailtu tammikuulle, mutta sen tarkemmat suunnitelmat eivät ole vielä tiedossa. Kaikki paikat jonne ehdimme lentämällä pitkäksi viikonlopuksi ovat pöydällä… ehkä Arizona, Teksas, Washington tai miksei vaikka Colorado.

portland_kyltti_vaaka.jpg

MEKSIKOON, HAVAIJILLE VAI KARIBIALLE?

Keväällä täällä Yhdysvalloissa tunnetusti vietetään Spring Breakia eli kevätlomaa. Koulu on kiinni viikon, ja silloin olisi oiva tilaisuus lähteä taas seikkailemaan jonnekin. Meksikon Cancun (ja sen lähialueet) jäivät valitettavasti tältä vuodelta, mutta ehkäpä voisimme lähteä sinne ensi keväänä. Kapuloita rattaisiin lyö kuitenkin mies, jonka mielestä Meksiko on maailman vaarallisin paikka. Ei ollenkaan muisteta sitä, että itsehän asumme Oaklandin kupeessa, joka on Kalifornian vaarallisin kaupunki. Asioita voi tietenkin tarkastella monelta kantilta, ja omaan turvallisuuteen voi vaikuttaa. Tsemppi viestit niiltä, jotka Meksikossa ovat käyneet ovat tervetulleita, niin saadaan miehen pää kääntymään.

Hyvinä vaihtoehtoina ilmoille on kuitenkin heitelty Havaijia ja jotakin Karibian saarta. Yleensä Havaiji on kuitenkin loma-aikoina hinnoiteltu niin, ettei sinne ole tavallisilla kadun tallaajilla asiaa. Karibiasta en vielä tiedä, en ole niitä lentohintoja vielä katsellut. Spring Break sattuu tänä vuonna pääsiäisen kanssa samaan aikaa, eli täytyy olla tarkkana ettei valitse paikkaa missä mikään ei ole auki koko viikolla.Tässähän näitä suunnitelmia vähän. Lisäksi pörräämme varmasti täällä Kaliforniassa ja San Franciscon alueella ainakin. Katsotaan mihin tuleva talvi meitä vie! Millaisia suunnitelmia sinulla on tälle talvelle?