Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Tiedät olevasi Piilaaksossa kun...

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Tiedät olevasi Piilaaksossa kun...

Paula Gaston

Piilaakso on aika erikoinen paikka asua ja käydä töissä. Sellaiset asiat mitkä Suomessa asuessa tuntuivat ihan nähtävyyksiltä, ohitetaan täällä usein silmää räpäyttämättä ja olkaa kohauttamatta. Ihmisiä on täällä laidasta laitaan, kaikista mahdollisista kansallisuuksista, ja siihen on myös totuttu. Ei ole mitenkään tavatonta, että juttelet juhlissa jonkun kanssa, jonka jälkikäteen kuulet olleen multimiljönääri. Jäät sitten ihmettelemään sitä kuinka nuori juuri tapaamasi tyyppi oli, tai miksi hän kulkee juhlissakin verkkareissa. Ystävistäsi voi löytyä niin Starbucksin työntekijä kuin kansainvälisen yrityksen monivuotinen johtajakin. Keskustelun aiheet vaihtelevat uusimmasta latte mausta siihen kuinka monta patenttia tuttavasi on saanut. Piilaaksossa arki on erilaista!

Piilaaksoon eivät matkaile vain yritysjohtajat tai sijoittajat. Joka kesä alueella vierailee tuhansia turisteja jotka jonottavat kuvaan Facebook -kyltin kanssa tai nykivät Googlen päämajan lukittuja ovia siinä toivossa, että pääsisivät näkemään vilauksen sen kuuluisasta liukumäestä. Mutta siinä vaiheessa kun nämä asiat tuntuvat arkipäiväisiltä, tiedät, että olet asunut Piilaaksossa jo pitkään. 

Tiedät asuvasi Piilaaksossa kun...

...ohitat työmatkallasi sellaisten yritysten päämajoja kuin Google tai Apple, tai olet itse matkalla niihin.

piilaakso_google.jpg

Näihin yrityksiin ei valitettavasti pääse tutustumaan muuten kuin tuntemalla jonkun siellä työskentelevän. Kierros campuksia katsomaan ulkoapäin voi kuitenkin olla ihan mielenkiintoinen sekin. 

...ostat vihanneksia Facebookin parkkipaikalta.

piilaakso_fb.jpg

Facebookin parkkipaikalla käy aina kuhina kun matkailijat haluavat kuvata itsensä sen kuuluisan "peukku -kyltin" kanssa. Paikalliset sen sijaan pysähtyvät sinne joskus viikonloppuisin Facebookin omalle Farmers Marketille ostamaan tuoreita kasviksia ja leivonnaisia. 

...itsestään ajeleva auto iltaruuhkassa on ihan tuttu näky.

piilaakso_selfdriving.jpg

Jokunen alueella vieraileva voi hieraista silmiään liikenteessä mutta paikalliset ovat näihin jo tottuneet. Liikenteessä näkee kaikenlaista. 

...saapuessasi töihin aamulla kaikki sähköautoille varatut latauspisteet ovat varattuja mutta muu parkkipaikka VIELÄ tyhjä. 

piilaakso_sahkoauto.jpg

Sähköautot ovat kovassa kurssissa Piilaaksossa ja niiden latauspisteitä löytyy yleensä niin työpaikoilta kuin markettien pihaltakin. 

...lasten kesäleirien teemoina on jalkapallon ja askartelun lisäksi koodaaminen tai start up -yrityksen perustaminen.

piilaakso_coding.jpg

Ei muuta kuin 5-vuotiaana koodaus haltuun!

...polkupyörienkin päällä pidetään palavereja.

piilaakso_pyora.jpg

Conference bikea voi ajaa yhtäaikaa seitsemän henkilöä samalla kun keskustellaan liikeasioista. Tämä pyörä on aika metka näky liikenteessä. 

...KUN ET EHDI KYNSISALONKIIN, KYNSISALONKI TULEE LUOKSESI.

piilaakso_kynnet.jpg

Monet työpaikat on täällä tehty sellaisiksi, ettei sieltä välttämättä tarvi kiireisinä viikkoina lähteä kotona käymään. Jotkut tarjoavat ilmaista ruokaa, virvokkeita, kuntosaleja suihkuineen, uima-altaita, pelihuoneita ja muuta viihdykettä, parturipalveluita, autonhuoltoa sekä tietenkin pyykkituvan. 

...työpäivät venähtävät luvattoman pitkiksi joten töissä voi ottaa välillä nokoset.

piilaakso_sleep.jpg

Vaikka moni yritys tarjoaa kaikenlaisia harrastusmahdollisuuksia ja hauskaa ohjelmaa työnvastapainoksi, odotetaan työntekijöiltä silti paljon. Monet tekevät pitkiä päiviä tai käyvät kotona vain kääntymässä. Välillä voi kuitenkin käydä vähän levähtämässä.

...liikennemerkeissä muistutellaan, että tie kannattaa ylittää ennen kuin alkaa päivittelemään Facebookia.

piilaakso_kyltti.jpg

Nämä merkit sopisivat varmaan muuallekin päin maailmaa.

...jotkut parkkipaikat näyttävät tältä: 

piilaakso_teslat.jpg

Tesla on ollut jo muutaman vuoden Piilaakson "hotein" menopeli, ja onhan sen tehdaskin lähellä kotiamme. 

...päässä ei pidetä mitään tavallisia rillejä.

piilaakso_rillit.jpg

"Ok glass, take a picture!"

...pyörissäkin on kamerat.

piilaakso_camera.jpg

Tällainenkin vekotin on tullut vastaan. Tässä kuvataan Google Mapsin Streetviewtä pyöräiljän tai kävelijän näkökulmasta, ei sen kummempaa!

...työpaikallasi on "bring your toy to work day" (tuo lelusi töihin -päivä) ja kollegasi tuo oikean helikopterin.

Ja tämä tarina on tosi vaikkei siitä kuvamateriaalia olekaan!

 

Parhaat vinkit Piilaaksossa vierailevalle löytyy täältä: 

Mitä nähtävää on Piilaaksossa 
San Franciscon pakolliset paikat
Nörttien unelma - Computer History Museum