Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Rothschild-Pound House Inn Yhdysvaltain Georgiassa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Rothschild-Pound House Inn Yhdysvaltain Georgiassa

Paula Gaston

Moni on kysellyt majoitusvinkkejä Yhdysvaltojen matkalle, eikä niitä sellaisia mieleenpainuvia paikkoja ole aina ihan helppo löytää. Aika usein tulee majoituttua niin sanotuissa tusinahotelleissa, ketjuissa joissa huoneet tarjoavat aina saman setin. Niitähän on joka kulmalla, ja yleensä ne ovat aika edullisiakin. Meille on tullut tavaksi kuitenkin aina tarkistaa millaisia Bed & Breakfast paikkoja lähialueilla on tarjolla, tai suosia muuten vähän persoonallisimpia hotelleja silloin kun ne sopivat budjettiin. Niinpä ajattelin kertoa myös The Rothschild-Pound House Innistä Georgian osavaltiossa, vaikka siellä käynnistämme onkin jo jokunen tovi vierähtänyt.

 

HISTORIALLINEN COLUMBUS GEORGIASSA

Georgiaan, ja ylipäätään Columbuksen kaupunkiin, eksyimme mieheni työmatkan tiimoilta. Columbus on noin parin sadan tuhannen asukkaan kaupunki, ja sijaitsee Chattahoochee joen rannalla noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Atlantasta. Me majoituimme kaupungin vanhempaan osaan, joten oli mukava käveleskellä ja katsella vanhoja viktoriaanisia taloja. Lisäksi joki oli oli aivan majatalomme lähellä, ja sen vartta kulki kaunis Chattahoochee Riverwalk -kävelyreitti. Siellä minä sitten käveleskelin kun mies paiski töitä niska limassa. Mikä ihana elämä! Columbus sijaitsee ihan Alabaman rajalla, joten eräänä iltana kävelimme yhdessä joen toiselle puolelle siltaa pitkin, ja kävimme katsomassa miltä näyttää naapuriosavaltiossa.

Toinenkin mielenkiintoinen paikka löytyi ihan hotellimme vierestä. Olin kävelyllä päiväsaikaan ja katselin vanhoja taloja, kun yllätyksekseni löysin kyltin Pembertonin talosta. Hienojen ja värikkäiden viktoriaanisten talojen keskellä kökötti pieni valkoinen mökki, jossa oli aikoinaan asunut Coca-Colan keksijä, Dr. John Styth Pemberton. Dr. Pemberton oli siis ammatiltaan farmaseutti, ja kehitti tämän reseptin lääkkeeksi juurikin Columbuksen kaupungissa. Myöhemmin samaisesta reseptistä kehittyi maailman kuulu juoma. Pembertonin talo on suojeltu historiallisena kohteena, ja koska se on yksityisessä käytössä, sinne ei pääse sisään. Taloa yllä pitää Coca-Cola Company.

Chattahoochee River Columbiassa

Chattahoochee River Columbiassa

columbua_belltower.jpg

ROTHSCHILD-POUND HOUSE INN

Majapaikkamme Rothschild-Pound House Inn oli todella kodikas Bed & Breakfast. Sen päärakennus oli upea, 1870-luvulta peräisin oleva viktoriaaninen talo, joka on myös historiallinen suojelukohde. Tarjolla oli yhteensä 18 huonetta, ja tiluksilla oli myös muutama mökki isommille seurueille. Yksi talon ihanista yksityiskohdista oli iso kuisti keinuineen. Nyt alkoi todella tuntua, että olimme tulleet Etelävaltioihin.

Majatalon pitäjät, Garry ja Mamie tarjoilivat iltaisin päärakennuksessa viiniä ja pientä naposteltavaa. Ennen illalliselle lähtöä istuimme alakerran sohvalla takkatulen loimutessa viinilasin kanssa. Mikä ihana tunnelma! Muuten huoneen hintaan kuului maittava lämmin aamiainen, joka tarjoiltiin ruokailuhuoneessa etukäteen sovittuna ajankohtana.

Rothschild-Pound House Inn Georgian Columbuksessa

Rothschild-Pound House Inn Georgian Columbuksessa

columbus_patio.jpg
columbia_fireplace.jpg

Me majoituimme James L. Red sviittiin, joka oli päärakennuksen ylimmässä kerroksessa. Huone oli kokonaan punainen, ja siellä oli todella ihana ja vanha tunnelma. Tapettikin oli jäljitelmää 1800-luvun lopun tapeteista. Yhdellä seinällä oli toimiva takka, jossa oli talossa alkuperäisesti ollut marmorinen takanreunus. Ja kauhean usein en nappaa hotellin vessoista kuvia, mutta tällä kertaa oli pakko. Vessa, tai oikeammin pesuhuone, oli melkein mukavampi itse huoneemme… ha ha. Pari yötä tässä huoneessa meni kuin siivillä. Oli ihanaa kiivetä vanhan talon narisevia portaita ylös omaan huoneeseen ja kellahtaa pehmeään sänkyyn.

columbus_room.jpg
columbia_bathroom.jpg

The Rothschild-Pound House Inn oli ehdottomasti Georgian matkamme parasta antia. Samalla matkalla kävimme tutustumassa Tuulen viemää -elokuvaan liitettyyn kartanoon ja kävimme Atlantassa. Söimme paikallista ruokaa ja vierailimme yhdessä kansallispuistossakin. Vielä jäi sellainen olo, että Georgiassa olisi paljon muutakin nähtävää. Toivottavasti päästään sinnekin pian uudelleen käymään!

✻✻✻

Meille on kertynyt näitä kivoja majoituskokemuksia muun muassa Utahista ja täältä Kaliforniastakin. Tapaatko majoittua tällaisissa Bed & Breakfast paikoissa maailmalla? Onko sinulla joku hyvä paikka, josta haluaisit vinkata muille?