Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Temecula on Etelä-Kalifornian Napa Valley

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Temecula on Etelä-Kalifornian Napa Valley

Paula Gaston

Road trippimme jatkui Disneylandin päivän jälkeen jälleen etelään päin. Tällä kertaa kohteena oli Temeculan viinilaakso jonne meillä oli noin tunnin ajomatka. Syy Temeculassa pysähtymiseen oli perhepiirissämme vietetty iloinen tapahtuma eli häät. Ja juhlapaikkakin oli missäpä muualla kuin viinitilalla. 

 

Temecula tunnetaan parhaiten sen useista viinitiloistaan sekä sen vanhasta kaupungista. Se sijaitsee mukavasti vain tunnin ajomatkan päässä San Diegosta ja vajaan parin tunnin ajon päästä Los Angelesista. Niinpä sitä kutsutaankin leikkisästi Los Angelesin Napa Valleyksi. Koska alue on laaksossa jossa päivisin on kuuma mutta iltaisin viileää, se luo ihanteellisen ilmaston viinin kasvatukseen. Myös merisumu levittäytyy silloin tällöin touko- ja kesäkuussa laakson ylle viilentäen rypäleet. Temecula Wine Countryssä on noin 40 viinitilaa.

Temeculan vanhassa kaupungissa eli kaupungin keskustassa on rakennuksia alkaen 1890-luvulta. Nykyään niissä on lähinnä ravintoloita, antiikkikauppoja, butiikkeja ja erikoistuotteita myyviä pikkukauppoja. Viininmaisteluakin tottakai keskustasta löytyy. Vuosittain Temeculassa vietetään Temecula Balloon and Wine Festival jolloin taivas täytyy kuumailmapalloista, sekä vanhojen autojen show. 

Keskustan erikoiskaupoista löytyy kaikenlaista.

Keskustan erikoiskaupoista löytyy kaikenlaista.

Meidän päätapahtumamme sijoittui Europa Village nimiselle viinitilalle. Häät olivat oikein onnistuneet ja tunnelmalliset, ja oma pikku neitimme sai kunnian toimia kukkaistyttönä. Häiden kulku oli varsin perinteinen mutta vihkipaikka oli upealla paikalla aivan viiniköynnösten vieressä. Temeculan viinitilat ovat mielenkiintoinen tuttavuus sikäli, että niiden nimet eivät ole kovin tunnettuja. Uskoisin, että useat niistä tuottavat vain sen verran viiniä, että niitä myydään vain lähialueilla. Täältä voisi tietysti tehdä kaikenlaisia löytöjä mutta valitettavasti en raskaana ollessa päässyt viinejä maistelemaan.

Temecula on varmasti ohikulkumatkalla olevalle oiva pysähdys paikka, mutta vielä on mielestäni matkaa Napa Valleyn meininkiin. Meillä oli kuitenkin kiva viikonloppu näissä kauniissa maisemissa!