Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Syysmatkailija; Älä ohita USA:n värikkäitä kurpitsapeltoja!

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Syysmatkailija; Älä ohita USA:n värikkäitä kurpitsapeltoja!

Paula Gaston

Me ajelimme jälleen kerran tänä viikonloppuna sinne kuuluisalle Kalifornian Highway 1:lle eli Pacific Coast Highwaylle. Aina lokakuussa tien varrella olevan pikkukaupunki Half Moon Bayn farmit loistavat oransseina kurpitsoistaan, ja varsinkin lapsiperheet suuntaavat alueelle viettämään viikonloppua. Meillä on ollut tapana ajaa “ykköstä” vähän alaspäin ja sillä tavalla välttää suurimmat ryysikset, käydä syömässä lounasta sitten viettää iltapäivää jossakin rannalla. Niin teimme tänäkin vuonna.

Yritimme päästä kapuamaan tälle rannalla mutta se osoittautui liian vaikeaksi vauvan kanssa. Alas piti kiivetä köyden avulla erittäin jyrkkää rinnettä pitkin. Syy miksi rannalla ei siis näy ketään selvisi meille nopeasti. Päädyimme sitten ajelemaan eteenpäin Pomponio State Beachille.

Yritimme päästä kapuamaan tälle rannalla mutta se osoittautui liian vaikeaksi vauvan kanssa. Alas piti kiivetä köyden avulla erittäin jyrkkää rinnettä pitkin. Syy miksi rannalla ei siis näy ketään selvisi meille nopeasti. Päädyimme sitten ajelemaan eteenpäin Pomponio State Beachille.

Amerikkalaiset käyvät perinteisesti kurpitsapelloilla ostamassa halloweenin koristekurpitsat ja leikkimässä lasten kanssa. Monet pumpkin patchit onkin pystytetty suorastaan rahastus mielessä ja ovat täynnä pomppulinnoja sun muita härpäkkeitä. Pääsymaksutkin saattavat olla aika tolkuttomia ja kurpitsojen hankinta on ihan sivuseikka. Siksi me lähdemme aina kaupunkien ulkopuolelle ja etsimme käsiimme ihan oikean kurpitsapellon, siis sellaisen, jossa kurpitsat ovat usein vielä niillä paikoilla jonne ne ovat kasvaneet. Tällaisilla farmeilla ohjelmakin on yleensä vähän maanläheisempää; heinäpaaleista kyhättyjä leikkialueita, maatilanelämiä ja traktoriajeluja. Eikä niihin ole pääsymaksuja sillä homman tuotto tulee oikeasti kurpitsoista ja vihannesmyynnistä. Yksi tällainen paikka on Bob’s Pumpkin Patch. Olemme tulleet huomaamaan, että kurpitsapellossa ja heinälabyrintissä on lapsille viihdykettä kerrakseen ilman niitä pomppulinnojakin. Eikä kannata unohtaa kameraa! Kurpitsapelloille tullaan myös ottamaan kuvia perheestä ja lapsista.

pumpkin_karry.jpg
punpkin_valkoinen.jpg
pyramidi.jpg
pumpkin_paula_auto.jpg

Meillä on lähellä kotiamme eräs toinenkin farmi jonka kurpitsapellolla olemme käyneet koulun jälkeen ihan vaan leikkimässä. Olen toki ostanut sieltä vähän myski- ja spagettikurpitsaa ruoanlaittoon, ja popcornia. Pumpkin patchit aukeavat aina lokakuun alussa taikka sitä lähimpänä olevan viikonloppuna, ja menevät kiinni sitten halloweenina. Eli tätä ihanaa kurpitsa-aikaa on oikeasti vain neljä viikkoa. Kannattaa ehdottomasti mennä käymään jos sattuu lokakuussa Yhdysvaltoihin!

Viime vuonna kirjoittelin myös siitä, miksi lokakuu on kiva kuukausi matkata Yhdysvaltoihin ja Half Moon Bayn kurpitsafestivaaleista.