Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Super Bowl Sunday - ja päivä jolloin koko USA sairastui

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Super Bowl Sunday - ja päivä jolloin koko USA sairastui

Paula Gaston

Viime sunnuntaina täällä Yhdysvalloissa vietettiin Super Bowl Sundayta. Silloin käytännössä koko maa pysähtyy seuraamaan amerikkalaisen jalkapallon loppuottelua, ja juhlimaan. Ehkä sitä voisi verrata jollakin tavalla jääkiekon maailmanmestaruuskisoihin kun Suomi pelaa mitaleista. Ainoana erona se, että Super Bowl Sunday tulee takuu varmasti joka vuosi. Mekin olemme järjestäneet Super Bowl partyja kotonamme, mutta viime vuosina olemme olleet ystävien kotona juhlimassa. Jos siis satut USA:han joskus Super Bowlin aikaan, älä missaa tätä mahdollisuutta kunnon jameihin!

7F60B160-A78F-4B26-A24E-ED6D979FCE31.JPG

Vaikka peliä voi toki kerääntyä katselemaan eri pubeihin, parhaat bileet pidetään aina ihmisten kotona. Sunnuntai-aamuna kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Super Bowl partyissa tarjoillaan yleensä sipsejä, salsaa, guacamolea, tacoja tai chicken wingsejä, ja kaikenlaista muuta pientä syötävää. Monet grillaavat hampurilaisia ja hod dogeja. Meidän perheen vakio on aina ollut itse tehty 7 layer dip tortillasipsien kera. Nam nam! Sitten tietenkin se juomapuoli… juomista johtuen yleisesti sanotaan, että maanantai on koko Amerikan sairaslomapäivä. Tänä vuonna ennakoitiin, että 17,2 miljoonaa ihmistä ei tule maanantaina töihin, ja siitä syystä maanantaita kutsutaankin nimellä “Super Sick Monday”.

7 layer dip; refried beans, guacamole, salsa, kermaviili, juustoraaste, oliivit, kevätsipuli

7 layer dip; refried beans, guacamole, salsa, kermaviili, juustoraaste, oliivit, kevätsipuli

Super Bowl Sunday sattuu yleensä samalle tai edelliselle viikolle Runebergin päivästä. Useana vuonna meillä on ollut jälkkärinä myös ihania Runebergin torttuja.

Super Bowl Sunday sattuu yleensä samalle tai edelliselle viikolle Runebergin päivästä. Useana vuonna meillä on ollut jälkkärinä myös ihania Runebergin torttuja.

Näin yleisesti ottaen meikäläinen ei kyllä ymmärrä amerikkalaisesta jalkapallosta juuri mitään. Perheen naiset usein kerääntyvätkin katsomaan pelistä vain mainokset ja väliaika shown. Super Bowlin mainokset lienevät maailman kuuluisimmat, sillä niistä kohistaan ennen ja jälkeen pelin. Tänä vuonna 30 sekunnin mainos Super Bowliin maksoi 5.25 miljoonaa dollaria. Ja hauskojahan ne mainokset usein ovatkin, sillä niitä on varmasti ollut tekemässä maailman mainosalan kerma. Väliaika show sen sijaan ei tänä vuonna meitä oikein sytyttänyt, vaikka esiintyjänä oli yksi lempparini, nimittäin Maroon 5.

Pari vuotta sitten Super Bowl pelattiin 15 minuutin päästä kotoamme, kotijoukkueemme 49rs:n stadionilla Santa Clarassa. Saimme nähdä ripauksen juhlahumusta kun näimme kaikki alueelle saapuvat ihmiset ja stadionin yli lentävät taitolentokoneet. Valitettavasti silloinkin jouduimme linnoittautumaan oman telkkarin eteen, sillä liput Super Bowliin halvimmillaan maksavat yli $2000, ja niitä on vaikea edes saada.

IMG_8648.JPG

Tällaisia tunnelmia tällä kertaa. Toivottavasti teillä oli yhtä juhlava viikonloppu kuin täällä meillä. Halipazuippa!