Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Joka kesäinen Suomi-ikävä iskee jälleen

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Joka kesäinen Suomi-ikävä iskee jälleen

Paula Gaston

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni,@paulagaston. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Muru MouTravellover ja Scimbaco

Niinhän se on, että ulkosuomalaisen kovin ikävä Suomeen iskee aina kesällä kun some-kanavat täyttyvät mitä ihanimmista kesäkuvista. On järviä, Lapin maisemia, mustikkapiirakkaa, veneilyä ja jäätelötötteröä. Uskokaa tai älkää, mutta kaipaan myös kunnon ukkosta joista myös on viime aikoina ollut kuvia, tai ylipäätään kunnon sään vaihteluita. Täällä meillä kun ei ukkosia juurikaan ole.

Tänä kesänä emme valitettavasti pääse Suomeen mutta suunnitelmissa on jo ensi kesän seikkailut. Olen merkkaillut muistiin jotain kiinnostavia paikkoja kotimaassa joissa olisi kiva käydä ja joista olen lukenut täällä ollessani. Mikä siinä on, että kun asuu Suomessa niin ei tule juurikaan harrastettua lähimatkailua ja sitten sitä vasta ulkomailla tajuaa, kuinka monta mielenkiintoista paikkaa on näkemättä. Ja Suomen upeaa luontoa. Näiden näkemiseen ei edes yksi pidempi reissu riitä.

Viime kesänä  vietimme aikaa lähinnä kotikaupungissani Kokkolassa josta yllä olevat kuvat ovat. Kokkolan vanhassakaupungissa Neristanissa on mukava kuljeskella kesällä ja meren rannalla voi ihailla yötöntä yötä. Oikean puoleinen kuva on Evijärveltä. Olisipa ihanaa päästä pulahtamaan järveen tänä kesänä, se voittaa uima-altaan mennen tullen!

Vietin aikaa myös ystäväperheen luona entisessä kotikaupungissani Vaasassa. Tuntui ihan hassulle, että siellä asuessani en koskaan käynyt katsomassa esimerkiksi Vanhan Vaasan raunioita, kirkkoa tai Söderfjärdenin meteoriihtä. Näissä paikoissa täytyy varmaan kierrättää vielä amerikkalainen mieheni joka ei ollut mukana viime kerralla. 

Sitten ajelimme muutamaksi päiväksi myös Kemiin sukulaisia tapaamaan. Kemi on siitä kiva kaupunki, että siellä on aina jotain hauskaa tapahtumaan meneillään. Lapsille oli tarjolla ilmaista ohjelmaa liikennepuistossa ja joulupukkikin oli juuri avannut satamakonttorin kaupunkiin. Yhtenä aurinkoisena päivänä kävimme Ylivieskan vasta palaneen kirkon raunioilla. Se oli aika hiljentävä paikka.

Kaikki tämä niin lähellä! Ulkomailla asuminen on ainakin opettanut sen, että olen ottanut kotimaan lähipaikat ihan itsestäänselvyytenä. Nyt vasta on olen herännyt siihen, että moni paikka koti-Suomessa on vielä näkemättä. Varsinkin kun mieheni katsoo näitä asioita ulkomaalaisen silmin ja ihastelee Suomessa asioita jotka minulle on jotenkin arkisia. Toivottavasti päästään pian sinne suunnalle taas ihmettelemään Suomen kauneutta!

Onko kaikki muut ulkosuomalaiset matkanneet Suomeen tänä kesänä?