Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Pysähdys Suomen suurimmassa kyläkaupassa Tuurissa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Pysähdys Suomen suurimmassa kyläkaupassa Tuurissa

Paula Gaston

Pari viime viikkoa on sujahtanut ohi kuin siivillä, enkä ole meinannut millään löytää aikaa blogin päivittämiselle. Koulun alkaminen on muuttanut taas päivärytmiä, ja koulun jälkeen olemme nauttineet lämpimistä säistä uima-altaalla. Monena päivänä olen joutunut kiireessä kaapimaan illalliseksi jotakin kaapista löytyvää, sillä lapsia on vaikea saada pois altaalta. Lisäksi heti ensimmäinen kouluviikonloppu alkoi ylimääräisellä vapaapäivällä, kun täällä vietettiin Labor Dayta. Niinpä mekin suuntasimme pikkureissulle vuoristoon, johon viittasin viime postauksessa. Tähän viikkoon on siis mahtunut matkailua, arkirutiineja, lasten kavereiden synttäreitä ja pari meillä ollutta Suomi-vierastakin. Ajatukset ovat siis olleet jo kaukana viime kesästä ja Suomen lomasta, mutta yksi reissujuttu sieltä on vielä kertomatta, joten tulkoon se tässä.

ELÄINPUISTOSTA TUURIN KYLÄKAUPPAAN

Viime viikollahan kerroin teille päivästämme Ähtärin Eläinpuistossa, ja Ähtärin pandoista. Ajoimme sinne hyvissä ajoin jo aamusta, ja ehdimme kiertämään puiston ennen iltaa. Niinpä olimme suunnitelleet, että käväisemme vielä Tuurissa ostoksilla ja syömässä Suomen suurimassa kyläkaupassa, sillä Ähtäristä ajomatkaa ei tule kuin 25 minuuttia. Lounaan olimme syöneet jo Ähtäriin saavuttuamme ennen eläinpuistoon menoa. Nälkä alkoi siis jo kurnia vatsassa, ja muutenkin halusimme ostaa vielä naposteltavaa kotimatkalle. Itselläni ei varsinaisesti ollut mitään erityistä shoppailutarvetta, mutta ainahan Suomen lomilla tulee katseltua jotakin kotiin viemistä.

 

Veljekset Keskisen kyläkauppahan on tullut laajalti tunnetuksi sen omistajan, Vesa Keskisen vauhdikkaasta julkkiselämästä. Tuurin kyläkaupan tunnusmerkki on hevosenkenkä, sillä nimi Tuuri tarkoittaa onnea. Iso hevosenkenkä odottaakin vierailijoita jo heti parkkipaikalla, ja lisää vähän pienempiä kenkiä löytyy kauppakeskuksen sisältä. Tavaratalosta löytyy lähes kaikki tunnetut vaatemerkit, ja myös Keskisen omalla merkillä tuotettuja ruokia, karkkeja ja tavaroita. Alueella on paljon myös muita, pienempiä yrityksiä, ja palveluita laidasta laitaan. Mukavaa vaihtelua tuo myös se, että tavaratalo on vähän sellainen amerikkalaistyylinen, tai yliampuvakin joissakin kohtaa. Ei ihan tavallisen kaupan näköinen. Tavaratalon käytävä ja aula ovat vähintäänkin mahtipontisia. Kattoon maalattua taivasta katsellessani kävi mielessä, että Vesa on tainnut saada inspiraatiota tähän Las Vegasin Venetian Hotellista.

Keskisen kyläkaupalla Tuurissa

Keskisen kyläkaupalla Tuurissa

tuurin_kylakauppa_sisa.jpg
tuuri_keskinen_sisa.jpg
Aula

Aula

KARAVAANIEN JA LASTEN SUOSIKKIPAIKKA

Monet karavaanarit ottavat Keskisen kyläkaupan reitilleen, sillä alue tarjoaa paljon palveluita. Isolle tilavalle parkkipaikalle mahtuu autolla kuin autolla, ja Karavaanialue Onnelassa voi yöpyä omalla asuntoautolla tai vaunulla. Itse olen haaveillut joskus yöpymisestä Hotelli OnnenTähdessä, sillä se näyttää poikkeavan täysin perinteisistä ketjuhotelleista. Siitähän olisi sitten helppo lähteä katselemaan alueen tarjontaa, mutta toistaiseksi tämä on pysynyt vielä haaveiluasteella.

Lapsille Tuurissa on tarjolla vaikka mitä. Ihan jo sisällä tavaratalossakin on leikkipaikka nimeltä Aku Park, joka näytti sellaiselta Amerikasta tutulta pompputalolta. Ulkosalla aika lähellä pääovia on Muumi -aiheinen leikkipuisto, ja sitten parkkipaikan toisella puolella on ollut tivoli niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Meillä ei hirveästi jäänyt aikaa leikkimiselle, sillä meidän oli vielä syötäväkin ennen kotimatkaa. Muumipuiston takana joen toisella puolella häämöttää Vesa Keskisen talo. Sieltä on varmaan hyvä katsella omalle kaupalle aamukaffia juodessa.

Vesa Keskisen talo

Vesa Keskisen talo

Ruokapuolessa ei sitten ollutkaan niin paljoa kehumista. Vaikkei ollutkaan vielä kovin myöhä, sekä kahvila että pihviravintola olivat jo kiinni, mikä jätti jäljelle vain Vesa’s Burger pikaruokaravintolan. Sanotaanko nyt näin, että hampurilaisten laatu ei kyllä mitenkään päätä huimannut. Mutta mahat saatiin kuitenkin täyteen. Ehkä alueella olisi voinut olla joku muukin ravintola vielä auki, mutta me halusimme päästä nopeasti syömään ja sitten kotimatkalle, joten emme lähteneet niitä etsimään.

Kaikenlaista pientä hauskaa löytyy myymälän sisältä ja pihasta.. ja isompaakin.

Kaikenlaista pientä hauskaa löytyy myymälän sisältä ja pihasta.. ja isompaakin.

Itse en tällä kertaa löytänyt Tuurin kyläkaupasta sen suurempia ostoksia. Mukaan lähti Vallilan Tukholma -tabletit, yksi mekko, vähän naposteltavaa ja pari lankakerää. Siinä se! Kiva oli kuitenkin taas käydä, ja vielä mukavampaa oli ajella kotiin valoisassa yössä. Kyllä Suomen kesäyöt on niin upeita!