Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ripaus Tanskaa Kaliforniassa - Ihastuimme Solvangiin

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Ripaus Tanskaa Kaliforniassa - Ihastuimme Solvangiin

Paula Gaston

Ehkä olettekin lukeneet epäonnisesta joulumatkamme suunnittelusta Etelä-Kaliforniaan. Koska miehelläni oli kerrankin lomaa, halusimme joulun jälkeen käydä vielä jossakin ennen kotiin paluuta. Kaikenlaisia vaihtoehtoja pyöriteltiin, ja kerta toisensa jälkeen ne kaatuivat omaan mahdottomuuteensa. Vielä reissulle lähdettäessä emme varmasti tienneet minne päätyisimme joulun jälkeen. 

Menomatka jouluruuhkassa oli tuskaisa. En muista pitkään aikaan ajaneeni kyseistä reittiä näin kovassa liikenteessä. Asiaa ei tietenkään auttanut se, että vauvan syöttämisten vuoksi jouduimme tekemään ylimääräisiä pysähdyksiä. Totaalisen kyllästyneenä autoiluun, aloin perille päästyä katselemaan paikkoja noin puolessa välissä kotimatkaa, jottei meidän tarvitsisi ajaa yhtä soittoa kotiin saakka. Mieleeni tuli Solvang joka on hiukan eri reitin varrella mutta kutakuinkin puolessa matkaa. Vielä kun tuttavani varmisti, että tuulet olivat puhaltaneet Santa Barbaran metsäpalojen savut merelle, mennä paukautin varauksen hotelliin Solvangista. Ja aloin jopa pikkuhiljaa innostua lomasta uudelleen!

solvang_banner.jpg

Solvangin perustivat ryhmä tanskalaisia maahanmuuttajia vuonna 1911, ja se sijaitsee Santa Barbaran vuoristossa noin 230 kilometriä Los Angelesistä pohjoiseen. Sitä ennen alueella olivat oleilleet muun muassa Amerikan intiaanit ja espanjalaiset "missionäärit" eli lähetyssaarnaajat, joiden perua on esimerkiksi Solvangissa oleva Mission Santa Inés. Ajaessamme Solvangiin ajoimme Chumash-intiaanien reservaatin läpi. Reservaatissa asuu noin 250 asukasta, ja pyörittävät alueella kasinoa joka on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista.

Itse Solvangin kaupunki on ihastuttava sen skandinaavistyyppisine taloineen ja tuulimyllyineen. Sen pienen keskustan täyttävät lukuisat hotellit, leipomot ja ravintolat jotka ovat kaikki toinen toistaan söpöimmissä rakennuksissa. Monet liikeyritykset ja kadut on nimetty tanskalaisittain, ja löytyypä alueelta monia Tanskan "nähtävyyksiäkin". Bongasimme ainakin kopiot Pienestä Merenneito -patsaasta ja Rundetaarnista, eli pyöreästä tornista. Yksi "pakollisista" käyntikohteista on tietenkin joku paikallisista leipomoista joista voi ostaa ainakin tuoreita viinereitä. Vaikka Solvang tuntuu hiukan epätodelliselta ollakseen totta, asuu siellä lähes 6000 asukasta. Kaupungin ympäristö tuntui olevan täynnä hevosfarmeja, ja heppahulluille kerrottakoon, että olen aiemmin vieraillut täällä hevoskuiskaaja Monty Robertsin Flag is Up Farmsilla.

solvang_mill.jpg
solvang_windmill.jpg
solvang_katu.jpg
Paikallinen erikoisuus on tanskalainen Aebleskiver jota voisi ehkä kutsua eräänlaiseksi pannukakkupalloksi.

Paikallinen erikoisuus on tanskalainen Aebleskiver jota voisi ehkä kutsua eräänlaiseksi pannukakkupalloksi.

solvang_smorgas.jpg

Hotellimme oli ihastuttava Hotel Copenhagen Inn jonka huoneet olivat kuin pieniä taloja. Olimme ihan pääkadun varrella, joten siitä oli tosi helppoa lähteä kävelylle keskustaan. Hotellin jokaisen huoneen ovi maalattu eri värein, ja toimisto oli pienessä kirkon näköisessä rakennuksessa. Tykkäsimme tästä hotellista kovasti. Omassa huoneessamme oli alakerran levitettävän vuodesohvan lisäksi parivuode ylhäällä parvella. Amerikkalaisten hotellien aamupalat ovat usein niukkoja ja yksitoikkoisia, mutta täällä valikoimaakin oli hiukan runsaammin. Ja tietysti tajolla oli reilusti tuoreita viinereitä!

Hotellimme respa

Hotellimme respa

Huoneemme

Huoneemme

solvang_makkari.jpg

 Lämpötilat pysyttelevät Solvangissa ympärivuoden leutoina mutta suhteellisen lämpiminä mikä itsessään jo houkuttelee alueelle matkailijoita. Lähialueella riehuneet maastopalot lienevät vaikuttaneet siihen, että joulun välipäivinä keskusta tuntui yllättävän hiljaiselta. Paikallisetkin kertoivat sen yleensä olevan tähän aikaan vuodesta ihan täynnä. No, me nautimme kaikin tavoin olostamme Solvangissa, ja palaamme varmasti tänne joskus vielä takaisinkin.