Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Sadepäiviä ja sairastelua Kalifornian tulvissa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Sadepäiviä ja sairastelua Kalifornian tulvissa

Paula Gaston

Viimeiset kaksi viikkoa meillä ollaan elelty aikalailla hiljaiseloa ja taisteltu flunssavirusta vastaan. Samaan aikaan vettä on sadellut lähes päivittäin, ja päivät ovat olleet aikalailla hämäriä. Pienikin auringon pilkahdus taivaalla saa jo toivomaan kevään alkua, ja iloisempia ilmoja, vaikka vettähän toki Kaliforniassa aina tarvitaan. Olen alkanut miettimään, että vieläköhän selviäisin Suomen pimeässä talvessa, jos tämäkin sateinen kausi tökkii näin pahasti. Arki on ollut kirjaimellisesti aika harmaata.

lehdet.jpg

Uutiset täällä tursuavat juttuja tulvavesien täyttämistä viinialueista ja mutavyöryistä. Me olemme onneksemme säästyneet toistaiseksi vesivahingoilta, mutta monet viime kesän maastopaloissa talonsa menettäneet saivat nyt ikävän yllätyksen, kun uusiin koteihin tulvikin vettä. Kuiva maa ei yksinkertaisesti ehdi imeä niin paljoa vettä sisäänsä kuin on satanut. Sausaliton kaupungissa yksi rinnetalo luhistui alas mutta onneksi nukkumassa ollut talon asukas selvisi vähin vammoin. Fort Funstonin alueella San Franciscossa sattui mutavyöry jossa kadonnutta tyttöä ei ole vieläkään löydetty. Yhteiskunta ei ole vaan valmis tällaisiin sademääriin.

Myös lunta on myös vuorilla enemmän kuin aikoihin. Hiihtokeskukset ovat ilmoittaneet pitävänsä paikat auki myöhempään keväällä kuin yleensä. Ongelmiakin sankat lumisateet ovat tuoneet. Ajaminen vuorille ja sieltä pois voi tuoda ikävän yllätyksen kun neljän tunnin matkasta tuleekin kymmentuntinen. Joitakin autoja on myös hautaunut lumeen ihmiset sisällään. Eräs mies kertoi selvinneensä autossa koiransa kanssa kaksi päivää pelkkää taco -kastiketta syöden. Aikamoinen kokemus! En tullut kuunnelluksi sitten miten hän sieltä oikein pelastui.

lehdet_kosteus.jpg

Sateen lisäksi meillä on siis sairastettu vähän rajumman puoleinen flunssa. Lasten sairastaminen on aina jotenkin raastavaa, ja niin nytkin, äidin sydän on ollut ihan pakahtua huolesta. Koko päivärytmi on ollut ihan sekaisin eikä yövalvomisiltakaan ei ole säästytty. Isompi neitimme pääsi flunssasta huomattavasti helpommalla kuin pienempi, mutta hänkin yskii yhä kolmatta viikkoa. Pienemmällä on ollut selvästi vaikeaa; korkea kuume ja vaikeaa nukkua tukkoisen nenän kanssa. Kun tauti vihdoin alkoi hellittää, pukkasi se iholle kolmen päivän nokkosihottuman. Toivotaan, että nyt ollaan jo paremmalla puolella.

Siinä lasten sairastaessa ja sateen ropistessa, olen järjestellyt tulevaa road trippiämme Utah - Arizona akselille. Reitti on suunniteltuna ja hotellihuoneet nyt lähes varattuna. Vielä pari majoitusta pitää löytää. Eipä haittaisi vaikka Arizonassa olisi tuolloin jo uikkarikelit, sen verran paljon on aurinkoa kaivattu. Lapsetkin varmasti tykkäisivät jos pääsisivät välillä pulahtamaan uima-altaaseen.

No, mikäs tässä haaveillessa. Millainen viikko teillä on ollut? Mukavaa viikonalkua kaikille!