Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Point Cabrillon majakalla Pohjois-Kaliforniassa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Point Cabrillon majakalla Pohjois-Kaliforniassa

Paula Gaston

Point Cabrillon majakka (Point Cabrillo Light Station) sijaitsee Fort Braggin kaupungista noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä, Casparin pikku kylässä. Kävimme tutustumassa majakkaan taannoisella road tripillämme Pohjois-Kalifornian rannikolle. Majakka on avattu vuonna 1909, ja on edelleen käytössä.  Nykyään se on myös osa Point Cabrillo Light Station State Historic Parkia, joka takaa rakennusten ja alueen jatkuvan suojelun. 

Majakan tarpeellisuudesta alettiin keskustella, kun vuonna 1850 kun Frolic niminen alus haaksirikkoutui ihan rantaviivan edustalla. Se laski laivan ja rannan etäisyyden väärin. Laiva oli matkalla takaisin Intiasta kyydissään paikallisia kankaita, ruokia ja kodintarvikkeita. Laivan kapteeni pelastautui, mutta ennen kuin hän ehti takaisin pelastamaan lastiaan, Pomo intiaanit olivat jo vieneet siitä suurimman osan. Haaksirikon mukaan on nimetty majakan pohjoispuolella oleva poukama, Frolic Cove. 

Point Cabrillo Light Station
Point Cabrillo Light Station

Nykyään majakalla toimii pieni museo ja lahjatavarakauppa. Sisällä on nähtävillä sen alkuperäistä kalustoa, jotakin Frolicin hylystä löydettyä esineistöä, sekä valaiden luita jotka ovat huuhtoutuneet rantaan. Majakan valo välkähtää aina kymmenen sekunnin välein, mutta sen sumutorvi ei ole enää käytössä. Ulkona on myös pieni rakennus, jossa on esillä alueen meren eläviä. Kahdessa eri akvaariossa on merisiilejä, meritähtiä, rapuja ja kaikenlaisia kasveja. Lisäksi voi katsella niistä kertovaa videota. Entinen majakanvartijan talo oli remontoitu vuokrattavaksi matkailijoille, ja sen pihalle on rakennettu muutama vuokramökki. Olisipa idyllinen paikka yöpyä, ihan majakan kupeessa meren rannalla!

Kun majakalle saapuu, on parkkeerattava auto Kearnin talolle (Kearn Farmhouse). Sen luona on myös picnic pöytiä ja vessat. Sitten on käveltävä majakalle noin vajaa kilometri suoralla, päällystetyllä tiellä. Ei siis mikään vaativa patikkaretki. Toiset vessat löytyvät majakanvartijan talon luota. Puistonvartija oli meitä vastassa jo kun saavuimme lähemmäs majakkaa, ja kertoi majakan historiasta ja akvaarioista. Cabrillo Pointilta lähtee monta eri pituista patikkapolkua rannoille, ja maisemat ovat todella huikeat. Kannattaa kuitenkin olla varovainen ihan kallioiden reunoilla, sillä eroosio on pehmentänyt maaperää, ja kallion seinämä saattaa murtua. Eroosio on myös nakertanut maan majakan ympärillä niin, että se on jäänyt lähes tulkoon saareksi muodostuneelle pläntille. 

Eroosion jälkiä

Eroosion jälkiä

Me näimme käynnillämme sekä hylkeitä, että peuroja. Valaita ei merellä tällä kertaa näkynyt, vaikka niitä usein kuulemma tällä alueella nähdään. Kaiken kaikkiaan tämä oli todella mukava vierailukohde, ja sopiva myös perheen pienimmille. Me ainakin nautimme aurinkoisesta päivästä meren rannassa!

Harbor seal

Harbor seal