Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Pitkä kuuma kesä ja kotiinpaluu

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Pitkä kuuma kesä ja kotiinpaluu

Paula Gaston

Kesä on ehtinyt jo loppupuolelle enkä ole ehtinyt kertomaan läheskään kaikista seikkailuistamme ympäri Suomea. Loma on ollut pitkä ja kuuma, ja olemme nauttineet Suomesta kaikin siemauksin. Reissaamisen ja lastenhoidon lomassa on välillä vaikea löytää aikaa bloggaamiselle. Vanhin tyttäristämme on kesän aikana täyttänyt 6-vuotta ja pienin täytti eilen 1. Hän kulkee jo kovaa kontaten ja seisoo tukea vasten. Arvatenkin päivä menee nopeasti hänen perässään juosten. Mutta kaikki kesän seikkailut on talletettu takaraivoon odottamaan hetkiä jolloin ehdin istumaan alas ja kirjoittamaan niistä tänne blogiin. Nyt on kuitenkin aika pakata kimpsut ja kampsut, ja lennähtää takaisin Kaliforniaan muuttolintujen tavoin. Paluusta Suomeen ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta eiköhän sekin selviä kunhan pääsemme takaisin kiinni arkeen. 

Kesään on mahtunut paljon naurua ja ulkona oloa. Taas on todettu, että Suomen luonto on kyllä ihan parasta! Ja puhdas ilma. Isompi neitimme löysi omatoimisesti metsästä mustikoita, ja voi sitä riemua! Poimimme niitä sitten yhdessä mustikkapiirakan verran. Olen iloinen, että hän on päässyt näkemään ja kokemaan Suomea parhaimmillaan, mustikoita saadaan Kaliforniassa vain kaupasta. Viime viikonloppuna löysimme vielä puolukoitakin, mutta ne eivät sitten maistuneetkaan lapsille yhtä hyvin, eikä innostus ollut kovin suurta. Tänä kesänä olemme myös uineet ennätystahtiin. Eikä missään kloorilla kyllästetyssä Amerikan altaassa, vaan luonnon omissa uima-altaissa; järvissä ja etenkin meressä. Se on sopinut hyvin teemaan, sillä isompi neiti aloitti Suomen loman uimakoululla.

mustikat.jpg

Kaiken hauskan keskellä on kesään kuulunut myös surua. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni joutunut selittämään lapselle, mitä tapahtuu kun ihminen tai eläin kuolee, tai loukkaantuu vakavasti. Ja myös mitä tarkoittaa hautajaiset. Toisaalta on ollut hyvä olla perhettä lähellä tällaisina hetkinä eikä kaukana toisella puolella maailmaa. 

elba_lapset.jpg

Aika kulunut Suomessa kuin siivillä. Eipä uskoisi, että nyt on aika palautella ystäviltä lainaksi saatuja tavaroita; pyöriä, lastenrattaita, autonistuimia ja muita. Kiitos kaunis kaikille! Niistä on ollut iso apu. Välikausihaalarit jäivät säiden vuoksi käyttämättä, voisikohan tähän sanoa että; onneksi. Ja vaikka tänä vuonna saimme olla Suomessa ihan koko kesän, emme silti ehtineet ihan kaikkia tuttuja näkemäänkään, tai ihan kaikkea hauskaa tekemään. Monet suunnitelmat ovat kariutuneet mutta monta ennaltasuunnittelematontakin ideaa on tänä vuonna toteutettu. Illalla lennähdämme vielä kauppaan hakemaan ruisleipää ja suklaata, sitten on aika punnita laukut ja heittää viimeiset löylyt saunassa. 

On muuttolintujen aika lähteä,
lentää kohti etelää.
Liityn kai lintuihin, mutta älä huolehdi,
sillä palaan vielä takaisin.
— Tuntematon

Hastala vista! Nähdään Kaliforniassa!