Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Pala Amerikkaa Kokkolassa - Rock'n Roll Diner

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Pala Amerikkaa Kokkolassa - Rock'n Roll Diner

Paula Gaston

Vanha kotikaupunkini Kokkola ei ole koskaan erityisesti loistanut sen ravintolamaailmallaan. Hyviä paikkoja on tullut ja mennyt, ihmisiä vain ei ole tarpeeksi pitämään useampia tasokkaita paikkoja pystyssä. Kun viime talvena kuulin sen uusimmasta tulokkaasta; Rock’n Roll Dinerista, olin aika skeptinen. Taas joku yritelmä tehdä bisnestä puolieineksillä ja halvoilla raaka-aineilla. Mutta tulipahan tänä kesänä todettua, että ei kannata tuomita ennen kuin tietää jotakin asiasta. Tästä 50-luvun paikasta tuli nimittäin hetkessä uusi suosikkini, jopa niin, että ajattelin kertoa siitä nyt teillekin.

american_diner.jpg

SYDÄMELLÄ TEHTYÄ RUOKAA

Rock’n Roll Diner tarjoilee tietenkin erilaisia burgereita ja muita amerikkalaisia ruokia. Listalla on monenlaista salaattia, ribsejä, wingsejä ja tietenkin niitä dinertyylisiä jälkkäreitä; pirtelöitä, piiraita kermavaahdolla ja pannukakkua. Mustikkapannukakku kuuluu Yhdysvalloissa yleensä aamiaistarjottaviin, joten se ei ehkä itselläni olisi ollut ensimmäinen jälkkärivalinta. Me kuitenkin maistoimme sitä, ja näin jäätelön kanssa tarjottuna se varmasti sopii ihan jälkiruoaksikin. Jos burgerit tai ribsit eivät maistu, voi valita myös erilaisia pihvejä, kanaa tai lohta. Aika kattava ruokalista siis.

Ravintola suosii raaka-aineita lähituottajilta, ja tekee mahdollisimman paljon ruoista itse. Toivottavasti en valehtele, jos sanon, että myös burgerin sämpylät oli leivottu itse. Ainakin muistelen, että näin meille kerrottiin. Ja kaikki tämä tietenkin maistuu annoksessa. Ruoka oli hyvää. Hetkisen mietin, miksi burgerini näyttää niin kummalle, mutta sitten hoksasin, että salaatti ja tomaatti oli valmiiksi jo burgerin sisässä, kun taas meillä Amerikassa yleensä ne ovat lautasella burgerin vieressä josta ne sitten itse laitetaan sen sisään. Mutta makuunhan se ei tietenkään vaikuttanut.

Yksi asia johon ehkä voisi miettiä jotain uudistusta on mielestäni lasten lista. Kuten monesti aikaisemminkin olen sanonut, ne ainaiset nugetit, ranskikset ja hodarit voisi jo unohtaa. No okei, ehkä dineriin sopivat hot dogit, mutta Yhdysvalloistahan löytyisi lapsille paljon muutakin syötävää. Tännehän sopisi lihapullien kaveriksi vaikka Mac and Cheese, ja jonkunlainen Peanutbutter sandwich annos voisi myös olla menestys, nyt kun Suomessakin on opittu syömään enemmän maapähkinävoita. En sano, että nämä yhtään sen terveellisempiä ovat kuin ne nugetitkaan, mutta jotain vaihtelua ainakin. Meille on itseasiassa ollut kivaa nähdä Suomen lomalla lihapullia ja muusia listoilla, sillä niitä harvemmin jenkkilässä on tarjolla. Rock’n Roll Dinerissa oli muuten lapsille ajankuluksi kiva leikkinurkkaus josta meidän poppoo ainakin otti kaiken ilon irti.

Lasten juustohampurilainen

Lasten juustohampurilainen

Ravintolalla on oma haastemenu. Siihen kuuluu muun muassa Tripla burger, 500g ribsejä,
300g härän ulkofilettä, wingsejä, pekonia, XL ranskalaiset ja muut tilpehöörit. Kaikki tämä tulee syödä tunnun sisällä saadakseen nimensä Wall of Fameen, ja 50% alennuksen hinnasta. Huh huh! Seinälle oli ehtinyt jo kertyä muutama nimikin.

Yksi vähän erikoisempikin juttu annoksiin kuului. Kun mietimme mitä haluamme syödä, pöytäämme tuotiin korillinen popcorneja. En ole koskaan nähnyt tätä tapahtuvan käymissäni ravintoloissa USA:ssa (sipsejä tai pähkinöitä useinkin kyllä), mutta todella hauska idea! Ehdottomasti jatkoon!

rokkidiner_popcorn.jpg

TODELLISEN DINERIN MAKUA

Tykkäsin Rock’n Roll Dinerissa etenkin siitä, että se oli hyvin tehty. Osaltaan tietenkin varmaan vaikutti sekin, että kaikki on vielä uutta, mutta paikka näytti todella kivalta. Yläkerrassa oli perinteisen dinerin tuntua, tarjoilijat oli puettu asiaankuuluvasti, ja yhdestä nurkasta löytyi tietenkin jukebox. Kysyin ohimennen jos voisin käydä kurkkaamassa myös alakerran baaria joka ei ollut juuri silloin auki, ja sehän vasta olikin todellinen yllätys. Sisustus oli kokonaan mustavalkoinen. Shakkiruudullinen lattia ja lavan takana olleet levyt eivät olisi voineet sopia paremmin toisiinsa. Minulle kerrottiin, että paikalla valmisteltiin juuri hääjuhlaa. Ihan mahtava paikka juurikin häihin ja muihin juhliin! Alakerran baarissa käy pari kertaa kuussa soittamassa bändi, ja muuten baari on auki senkin jälkeen kun diner sulkeutuu.

rokkidiner_jukebox.jpg
rokkidiner_baari.jpg
rokkidiner_alakerta.jpg

IHANA HENKILÖKUNTA

Jotain dineriin oli todellakin tarttunut Amerikasta; nimittäin palvelu. Ja se oli upeaa se! Meitä tervehdittiin, ohjattiin pöytään, juteltiin niitä näitä, autettiin ruokavalinnoissa ja kiitettiin kun olimme lähdössä. Ja kaikki tämä ihanan iloisesti! Äkkiseltään ajattelisi, että nämähän on perusasiota, mutta valitettavasti monessa hyvässäkin ravintolassa puuttuu sitten se tunnelma, joka tulee kun henkilökunta viihtyy työssään. Kävin Rock’n Roll Dinerissa kahdesti, ja molemmilla kerroilla sama juttu. Tällaista paikkaa suosittelee mielellään myös muille.

Eli ei muuta kuin Rock’n Roll!