Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Päivä Tankarin majakkasaarella Kokkolassa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Päivä Tankarin majakkasaarella Kokkolassa

Paula Gaston

Juhannusmyrskyn jälkeen sunnuntai-aamuna aurinko paistoi kauniista eikä tuulesta ollut enää tietoakaan. Päätimme, että nyt on täydellinen päivä lähteä merelle, ja vierailla Kokkolan edustalla olevalla Tankarin saarella. Syntyperäisenä kokkolalaisena olen toki saarella käynyt useammankin kerran mutta mieheni on jo pidempään toivonut visiittiä tälle idylliselle saarelle. Niinpä ostimme liput Ms Jennylle ja kiiruhdimme Meripuistoon, josta laiva lähtee. 

Ms Jenny perillä Tankarissa 

Ms Jenny perillä Tankarissa 

 

Tankarin saari on syntynyt merestä kohonneelle maalle joka sijaitsee noin 17 kilometriä Kokkolan kaupungista Perämerellä.  Se tunnettiin alkujaan nimellä Klippan, ja myöhemmin nimellä Tankokari, josta nimi Tankar on muodostunut. Saaresta tuli hylkeenpyytäjien ja kalastajien tukikohta 1500-luvulla, ja myöhemmin sinne rakennettiin myös pikkuisia kalastajamökkejä. Tankarin tunnusmerkiksi noussut punavalkoinen majakka rakennettiin sinne vuonna 1889.

Matka Tankariin Ms Jennyllä kestää puolisen toista tuntia. Me nautimme kesäsäästä laivan ulkokannella, mutta laivassa pääsee myös sisätiloihin ja siellä on myös ravintola. Reitti Tankariin kulkee pitkälti Kokkolan reunamia ja Trullevin niemen viertä pitkin, joten matkalla näkee paikallisten kesämökkejä ja useampia rantoja. Perillä Tankarissa aikaa saareen tutustumiseen oli kaksi tuntia, joka tuntui meistä aika vähältä. Olimme varautuneet ostamaan kalakeittoannokset saaren ravintolasta; Cafe Tankarista, ja aikaa tietenkin lapsiperheellä menee ruokaillessakin vähän enemmän. Kerkesimme sentään kiertää saarta kiertävän luontopolun ja tutustua sen varrella oleviin rakennuksiin, mutta olisimme mieluusti istahtaneet jonnekin ihan vaikka ihailemaan merimaisemaa. Suosittelen muuten herkullista ruokapakettia kahvilasta. Siihen kuului lohikeitto, leipä ja voi, ruokajuoma sekä kahvi ja jälkiruokapiirakka vaniljakastikkeella. Ruoat olivat herkullisia!

Tankarissa kuljetaan pitkospuiden lisäksi metsäpolkuja pitkin joten lastenrattaiden sijaan suosittelen lapsille kantoreppua

Tankarissa kuljetaan pitkospuiden lisäksi metsäpolkuja pitkin joten lastenrattaiden sijaan suosittelen lapsille kantoreppua

Aina silloin tällöin Tankarin risteilyillä on myös mukana majakkaopas. Hänen mukanaan on mahdollista päästä kiipeämään majakkaan pientä maksua vastaan. Me emme tällä kertaa vierailleet sisällä majakassa sillä miestäni se ei jostain syystä innostanut, ja itse olen majakassa käynyt joskus aiemmin. Lisäksi vauva matkassa majakkaan kapuaminen olisi voinut olla hiukan haastavaa. Sen sijaan vierailimme Tankarin kirkossa ja hylkeenpyyntimuseossa. Tankarin kirkko muistuttaa ulkoapäin kalastajien mökkejä mutta sen sisään mahtuu jopa sata vierasta. Vuonna 1754 rakennettu kirkko on rakennettu, jottei kalastajien tarvitsisi lähteä Kokkolaan asti sunnuntaijumalanpalvelukseen, ja se on nykyään suosittu vihkipaikka. Hylkeenpyyntimuseossa on nähtävillä muun muassa kalastusvälineitä ja vanha hylkeenpyyntivene vuodelta 1928.

tankar_kirkko.jpg
tankar_kirkko_sisa.jpg
tankarissa.jpg

Päivämme Tankarin saarella oli varsin onnistunut niin sään kuin ohjelmankin puolesta. Kauniina kesäpäivänä voin ehdottomasti suositella veneretkeä kaikille Kokkolassa käyville!