Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Museum of Ice Cream - San Franciscon loppuunmyyty uutuus

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Museum of Ice Cream - San Franciscon loppuunmyyty uutuus

Paula Gaston

Museum of Ice Cream eli "jäätelömuseo" on tämän hetken kovin juttu. Kun museo avattiin San Franciscoon, sen liput möivät loppuun kahdeksassatoista minuutissa. Viime viikolla pääsin ystäväni kanssa kierrokselle loppuunmyytyyn jäätelömuseoon, ja tällaistä siellä oli:

ice_cream_banner.jpg

Saavuimme museolle prikulleen kello viisi illalla jolloin kierroksemme museossa oli määrä alkaa. Museon ulko-ovella oli pitkähkö jono jonka jatkoksi mekin sitten jouduimme. Liput skannattiin puhelimesta ja sisään päästettiin ihmisiä ryhmissä, eli emme lopulta joutuneet jonottamaan kovinkaan kauaa. Saman ryhmän mukana aloitettiin sitten kierros museon eri huoneissa mutta sitä ennen jouduimme keksimään ryhmällemme "jäätelönimen" ja valitsemaan kapteenin. Meitä kehotettiin unohtamaan kaikki muu, ja heittäytymään 12-vuotiaan housuihin, ja niin kierros alkoi. 

Ensimmäinen vastaava pop-up museo avattiin viime vuonna New Yorkiin 45:n päiväksi. Sen takana oli 25-vuotias Maryellis Bunn, joka ajatteli, että New York tarvitsee jotakin uutta. Museo oli heti suuri menestys, ja pian myös Los Angeles sai myös oman museonsa. Tänä syksynä ovet aukesivat San Franciscossa, ja juuri parhaillaan ovat myynnissä liput Miamin museoon. Varmuutta museoiden jatkumiselle ei ole. San Franciscon museo on avoinna ainakin helmikuun 2018 loppuun saakka. 

Kyseessä on enemmänkin näyttelytila kuin varsinainen museo. Kierroksen alussa on esillä pieni pala jäätelön historiaa mutta loppu museosta on täynnä erikoisia huoneita ja käytäviä. Ajatus lienee selvä; huoneet on rakennettu niin, että niissä saa otettua hauskoja, "instagrammattavia" kuvia. Vaikka jäätelömuseo kuulostaa hauskalta lasten kanssa, tämä museo on kyllä suunnattu selvästi nuorille aikuisille. Muutamassa huoneessa saa maistiaisena pienet annokset jäätelöä ja yhdessä on tarjolla hattaraa. 

ice_cream_cone.jpg
Museo saa jäätelöt lahjoituksena paikallisilta jäätelöntuottajilta. Tarjolla oli myös hattaraa.

Museo saa jäätelöt lahjoituksena paikallisilta jäätelöntuottajilta. Tarjolla oli myös hattaraa.

teddy.jpg

Jälkikäteen yritimme ystäväni kanssa miettiä mitä mieltä oikein olimme museosta. Oli jotenkin vaikea hahmottaa omaa mielipidettä. Toisaalta meillä oli tosi hauskaa mutta toisaalta, en tiedä olisiko se ihan vajaan $40 arvoinen sillä emme oikeastaan oppineet mitään? Luin etukäteen paikan arvosteluja, ja pakko on yhtyä ainakin yhteen mielipiteeseen. Kierroksella väkisinkin tuntuu vähän siltä, että koko ajan on kiire. Jokainen tietenkin haluaa ottaa kuvia juuri samassa paikassa, ja välillä takana tuleva ryhmä sai meidät jo kiinni. Lisäksi se koko paikan suuri vetonaula; "sprinkle pool" eli strösseli-allas oli rajoitettu ainoastaan kolmeen minuuttiin. Siinä ei paljoa ehdi kissaa sanoa kun koko poppoo komennetaan altaasta jo ylös. Kuten jo mainitsin, lasten kanssa tämä ei ehkä toimi kovin hyvin. Joku kirjoitti netissä myös siitä, ettei lastenrattaita saanut ottaa sisälle. Onneksi näin kirjoituksen, sillä melkein lähdin matkaan vauvan kanssa. Museon nettisivulla ei missään ole mainintaa rajoituksista rattaita kohtaan. 

Nämähän eivät tietenkään ole mitään oikeita strösseleitä, ja meitä kovasti vannotettiin jättämään ne kaikki altaaseen. En kuitenkaan voinut sille mitään, että kotona niitä löytyi housujen ja puseronkin sisältä.

Nämähän eivät tietenkään ole mitään oikeita strösseleitä, ja meitä kovasti vannotettiin jättämään ne kaikki altaaseen. En kuitenkaan voinut sille mitään, että kotona niitä löytyi housujen ja puseronkin sisältä.

sprinkle_pool_light.jpg
ice_cream_unicorn.jpg
ice_cream_cherry.jpg
ice_cream_rainbow_light.jpg

Jos satut olemaan onnekas, ja saat liput jäätelömuseoon, on hyvä tietää myös, että ovella tarkistetaan lipun omistajan henkilöllisyys. Lipun ostajan on siis oltava mukana seurueessa vaikka muut samassa lipussa olevat voivat sitten olla ketä tahansa. Erikoista on myös se, että varsinainen lippu lähetetään ostajalle tekstiviestillä vasta 24 tuntia ennen kierrosta. Siitäkään ei ole missään mainintaa, joten ehdin jo ihmetellä, tuleeko minulle lippua lainkaan.

Täytyy myöntää, että rohkea rokan syö! Kukapa olisi arvannut, että tällainen liike-idea olisi toimiva ja hatun nosto sille, että joku on tätä uskaltanut kokeilla. Ihan hauska ideahan tämä on! Kaikesta kritiikistäni huolimatta, oli meillä kyllä aika hauskaa, ja olen iloinen, että pääsin tämän kokemaan. Jos olet San Franciscossa ja haluat kokeilla jotain ERILAISTA, niin kannattaa pysyä hollilla vuoden 2018 lisälipunmyyntiä varten! Muistappas tsekata myös Intagram-tilini @paulagaston myös, sinne tulossa lisää kuvia jäätelömuseosta.

ice_cream_keinu.jpg