Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Mistä meidät löytää kesällä

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Mistä meidät löytää kesällä

Paula Gaston

No niin se vaan on kesäkuu jo tullut. Tuo kauan odotettu ja kaivattu kesä, jolloin pakkaamme taas kimpsumme ja kampsumme, ja suuntaamme kohti Eurooppaa. Eskarilaisellamme on vielä vajaa pari viikkoa jäljellä koulua, eli sen ajan jatkamme normaalia päivärutiinia; aamupaloja, kävelylenkkejä vauvan kanssa, koulusta hakemisia, läksyjä, puistoilua, kokkailua sun muuta. Sen jälkeen koitamme totuttautua kokonaan uuteen päivärytmiin; valoisiin öihin ja vieraisiin sänkyihin. Mutta kaikkea sitä odotamme innolla! Ja vauvakin pääsee ensimmäiselle pitkälle lennolleen.

ikkuna.jpg

KOLME MAATA, YKSI VIIKKO

Matkaamme siis kesäksi Suomeen nauttimaan kesästä, ja juuri sopivasti juhlistamaan juhannusta Pohjanmaalle. Kunhan olemme toipuneet jet lagistä, ja ehtineet viettää vähän aikaa perheen kanssa, hyppäämme näillä näkymin autoon ja huristelemme kohti pohjoista. Ensimmäinen etappi lienee Kemi, jossa meillä on sukulaisia. Siellä on aina mukava käydä! Kemin jälkeen käännämme auton nokan kohti Ruotsia Haaparannan kohdalta, ja katsomme minne asti jaksamme ajella. Mahdollisesti yövymme Kiirunassa, ja jatkamme siitä sitten seuraavana päivänä Norjaan, Narvikiin. Ruotsi valitettavasti taitaa jäädä meille vain läpikulkumaaksi, sillä haluamme viettää enemmän aikaa Norjassa. Tosin Kiirunassa meitä kiinnostaisi kyllä Abiskon kansallispuisto, ja rajalla Kukkolan koski. Toivottavasti näemme matkalla ainakin poroja!

Päämäärämme Norjassa on Lofoottien saariryhmä jossa haluamme kierrellä sen pienissä kalastajakylissä, käydä patikoimassa ja ihailla upeita maisemia. Lofoottien suosio on viime vuosina räjähtänyt käsiin, joten vähän meitä hirvittää mennä sinne juuri pahimpaan sesonki-aikaan, mutta minkäs teet kun muulloin emme pääse. Ajamme sitten takaisin kutakuinkin samaa reittiä, vaikkakin otsikosta poiketen, matka saattaa kestää päivän tai pari yli tuon suunnitellun viikon. 

juhannus_yo.jpg

LOMAILUA KOTO-SUOMESSA

Siitä kun viimeksi olemme olleet Suomessa on vierähtänyt jo tovi. Tämä siksi, että viime kesänä olin viimeisilläni raskaana, ja talvi ei jostain syystä houkutellut meitä reissaamaan. Oleskelemme varmasti paljon Kokkolassa, jossa tarkoituksena on ainakin tehdä retki Tankarin majakkasaarelle, ja muutenkin olla lähellä merta. Yhtenä päivänä ajelemme ehkä Härmän PowerParkiin huvipuistoilemaan. Me aikuiset kävisimme mielellään samalla myös Isokyrössä Kyrö Distilleryllä, mutta katsotaan nyt miten saamme sen toteutettua. Vaasassa vierailemme varmasti myös, ja mieheni haluaa nähdä samalla Vanhan Vaasan rauniot.  

Jossain vaiheessa lähdemme sitten tien päälle myös Suomessa. Esikoisemme pääsee ensimmäistä kertaa Muumimaailmaan kun matkaamme Turkuun ja Naantaliin. Sen olemme hänelle luvanneet jo vuosia sitten, ja lupaus täytyy lunastaa ennen kuin hän on liian iso muumeja ihmettelemään. Turussa tarkoituksena on kierrellä vähän museoita, ehkäpä käväistä taas Turun linnassakin ja syödä hyvin. Samalla toivottavasti näemme myös ystäviämme. Turusta ajamme sitten Helsinkiin jossa myös aiomme käydä muutamassa museossa ja ainakin Temppeliaukion kirkossa, joka on itselläni vielä näkemättä. Toivotaan, että näemme ystäviä samalla reissulla. Lopuksi jätämme perheen isännän lentokentälle Vantaalle, josta hän jatkaa lennolle Kaliforniaan, kun me naisväki jäämme vielä Suomeen pariksi kuukaudeksi. 

Loppuaika onkin varsin avoin ja pääasia on, että saamme viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ehkäpä piipahdamme muutamassa kansallispuistossa ja vierailemme muutamassa muussa kaupungissa. Parhaimmillaan jopa Tallinnassa, mutta nämä suunnitelmat varmistukoot sitten myöhäisemmässä vaiheessa. Varmasti on sitten monta juttua teille kerrottavana myös ihan Pohjanmaan maisemista

turun_linna.jpg

Kovasti jo odotamme tätä irtiottoa ja suunnittelemme mitä otamme mukaan. Vauvan kanssa matkustamisessa on aina omat kommervenkkinsä, mutta onneksi meillä on jo jotain tavaroita siellä valmiina odottamassakin. Toivomme aurinkoista ja iloistaa kesää nyt kun pitkästä aikaa pääsemme paikalle!