Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Minäkin olen 90 Day Fiancé

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Minäkin olen 90 Day Fiancé

Paula Gaston

Tähän matkatarinoiden sekaan, tuli nyt kirjoitettua myös vähän erilainen postaus. Aloin nimittäin tänä talvena katsomaan telkusta sarjaa nimeltä 90 Day Fiancé, ja se herätti minussa monenlaisia tunteita. Ensinnäkin varmasti siksi, että meno ohjelmassa on aika päätöntä, ja pariskunnat varsinaisia persoonia, mutta osin myös siksi, että minäkin olen oikeasti yksi noista 90 day fiancésta. Viime viikolla sarjalle saatiin jatkoa, ja jäin tuijottamaan ohjelmaa lapsen päiväuniaikoina, pudistelemaan päätäni, ja muistelemaan omaa 90:tä päivää morsiamena. Olipa sekin aikaa! Mahtaako tämä sarja pyöriä Suomessa?

wedding_chapel.jpg

Siinä vaiheessa kun suunnittelee avioliittoa amerikkalaisen kanssa, kannattaa miettiä kahdesti jaksaako koko rulijanssia läpi. Kuten ohjelmastakin käy ilmi, se voi olla aika stressaava aikaa. Ohjelman nimi tulee siitä, että viisumin saamisen ja maahan tulon jälkeen, sinulla on oikeasti 90 päivää aikaa mennä naimisiin ja lähettää hakemus pysyvään oleskelulupaan. Siinä ajassa joudut tottumaan uuteen kotimaahasi, kulttuuriin, perheeseen, ja mahdollisesti siihen, ettet tunne yhtään ketään uudessa kotikaupungissasi. Samalla suunnittelet häitä ja yrität kerätä todisteita green card -hakemusta varten, että olette oikeasti edelleen yhdessä. Puhumattakaan kaikesta byrokratiasta ja paperisodasta mitä tuolloin kohtaa. Kaikki on uutta ja jännittävää, vähän pelottavaakin! Se aika mikä pitäisi ehkä olla elämäsi hienointa aikaa rakkaudessa, onkin suhteen todellinen koetin kivi. Ehkä hyvä niin… mutta kuka muu oikeasti menee naimisiin näin nopeasti tällaisissa olosuhteissa? Mutta ollakseen yhdessä on pakko.

Meidän tarinan voi muuten kokonaisuudessaan lukea täältä.

Tämä kasa papereita ja kuvia todisteeksi pitäisi mahtua tähän kirjekuoreen… hmm.

Tämä kasa papereita ja kuvia todisteeksi pitäisi mahtua tähän kirjekuoreen… hmm.

Itse jo muutto toiseen maahan on aika iso elämänmuutos. Sitten vielä muutat saman katon alle ihmisen kanssa jonka kanssa et ole ennen asunut. Olet juuri jättänyt taaksesi kaiken; entisen elämäsi perheineen ja ystävineen, harrastukset, työn ja mahdollisesti koko omaisuutesi. Sitten huomaat, että uudessa maassa et olekaan kukaan. Sinulla ei ole statusta, koska et ole virallisesti vielä pysyvä asukas. Ilman green cardia et saa luottokorttia, ajokorttia, puhelinliittymää, vakuutusta… olet täysi NOBODY amerikkalaisen byrokratian silmissä! Miehesi perhe miettii, oletko tullut maahan vain green card mielessä. Kaikille pitää todistaa olevansa joku! Ei siis ihme, että tässäkin ohjelmassa nähdään aika räiskyviä kohtauksia, riitoja, itkua ja eroja. Ja valitettavasti niitäkin, jotka eivät tule oikeasti tänne rakkauden perässä.

Ohjelmassa nähdään myös kahden kulttuurin vastakkain asettelua, joka seuraa näitä pareja varmaan hamaan hautaan saakka. Joskus oikeasti harmittaa, että on monia suomalaisia asioita, joita ei vaan voi ulkomaalaiselle selittää. Jos sanon miehelleni, vaikka että villasukkia ei voi pestä joka kerta kun ne on olleet jalassa, hän pudistelee päätään. On myös vaikeaa selittää, miksi jääkiekko herättää suomalaisessa niin suuria tunteita. Tai mikä Uuno Turhapurossa on niin hauskaa. Yhä kahdeksan vuoden jälkeenkin hän ihmettelee lounaaksi tekemääni nakkikeittoa; “Miksi kukaan haluaisi syödä hot dog soup?” Tai miksi laitan kaurapuuroon suolaa ja voita fariinisokerin sijaan. Tykkään myös viljellä suomalaisia sanontoja, ja monesti arkielämässä olisi kiva paukauttaa tilanteeseen sopiva sanonta ilmoille. Mutta mitenpä käännät: “Levisi kuin Jokisen eväät” tai “Hävisi kuin pieru Saharaan”. Ei vaan kuulosta samalle enkuksi. Toki molemmat opimme toisiltamme uusia asioita ja tapoja tehdä asioita, mutta ymmärrän siis, miksi tämän ohjelman pariskunnat taplaavat tämän kulttuuri-asian kanssa.

fiance_banner.jpg

Täytyy kyllä joskus vähän ihmetellä mahtavatko tässä ohjelmassa olevat parit olla ihan keskivertoa, vai onko nyt hakemalla haettu ne, joilla sitä draamaa syntyy. Eihän se muuten olisi kovin viihdyttävää katsojien kannalta. Ja 90 Day Fiancésta astetta vielä hauskempi ohjelma on siitä seuraavana päivänä tuleva Pillow Talk, jossa muut sarjan parit katsovat kyseisen viikon ohjelmaa telkusta ja kommentoivat muiden toilailuja. Ai että olen saanut hyvät naurut moneen kertaan!

Onko sinulla jotain sarjaa johon olet koukussa?