Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Miksi lokakuussa kannattaa matkata Kaliforniaan

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Miksi lokakuussa kannattaa matkata Kaliforniaan

Paula Gaston

Olen varmaan jo moneen otteeseen maininnut, että Kaliforniaan muuton jälkeen syksystä on tullut lempivuodenaikani. Täällä on vielä suht lämmintä ja aurinko paistaa, mutta ei liian kuuma. Joka puolella on ihania syksyn värejä ja sadonkorjuun koristeita. Erilaiset kurpitsat ja maissit koristavat ihmisten pihoja, ja viinitiloilla on monenlaisia tapahtumia. Ehdottomasti mielestäni parasta aikaa Kaliforniassa vierailuun!

Lapset tietysti odottavat Halloweenia, joka on aina lokakuun viimeisenä päivänä. Se aloittaa niin sanotun "Holiday Seasonin", eli juhlapyhien kauden. Pian Halloweenin jälkeen juhlitaan Kiitospäivää, ja siitä ei sitten olekaan enää pitkästi jouluun ja uuteen vuoteen. Kurpitsafarmit avaavat ovensa heti lokakuun alussa ja me vierailemme niissä useamman kuussa. Koristekurpitsoiden lisäksi farmeilta voi ostaa muitakin syötäväksi tarkoitettuja kurpitsoja tai maissia popcornien tekoa varten. Maissi on myös yleinen syksyn ajan koriste. Lempikurpitsani on myskikurpitsa (butternut squash), josta saa todella helposti aivan ihanan sosekeiton. Kurpitsafarmeilla on yleensä jos jonkinlaista aktiviteettia lapsille. Samalla kun tulee saatua raitista ilmaa, saavat lapset myös vähän liikuntaa.

pumpkin_house.jpg
vihreat_kurpitsat.jpg
Näistä voi kotona paahtaa popcornia joko irroittamalla siemenet kattilaan tai laittamalla maissin paperipussissa mikroon.

Näistä voi kotona paahtaa popcornia joko irroittamalla siemenet kattilaan tai laittamalla maissin paperipussissa mikroon.

Ei kannata myöskään unohtaa syksyn herkkuja kuten kurpitsapiirakkaa tai kurpitsaleipää. Näillä talven juhla-aterioilla usein tarjoillaan erilaisia makeahkoja leipiä kuten kurpitsa-, zucchini- tai banaanileipää. Ne muistuttavat lähinnä suomalaisia "kahvileipiä" tai kuivakakkuja mutta tarjoillaan täällä ruoan kera. Erilaiset jälkiruokapiirakat kuten kurpitsa-, kirsikka- tai suklaapiirakka tarjoillaan kermavaahdon kera. Syksyn tulon huomaa siitä kun ensimmäiset kurpitsapiirakat saapuvat kauppoihin. 

Jos vain on mahdollista, kannattaa lokakuussa suunnata jollekin Kalifornian monista viinialueista. Sadonkorjuun aika on parasta mahdollista aikaa vierailla viinitiloilla. Tilat järjestävät erilaisia tapahtumia aina työnäytöksistä sadonkorjuujuhliin saakka. Joskus voi päästä mukaan rypäleiden keräämiseen tai voi kokeilla perinteistä rypäleiden poljentaa. Hotellivaraukset on kuitenkin syytä tehdä ajoissa, sillä syksy on viinitilojen huippusesonkia.

viinitynnyri.jpg

Lokakuun päättää sitten tietenkin itse Halloween -päivä. Sitä lähin viikonloppu on yleensä pyhitetty halloween -juhlille, joita järjestetään niin ihmisten kotona kuin yökerhoissakin. Bailaajalle siis ehdottomasti hauskinta biletys aikaa! Amerikkalaiset rakastavat pukeutua, joten halloween -asun päälle vetäminen ei välttämättä vaadi edes juhlia. Moni menee juhlapäivänä töihin halloween -asussa, tai lähtee ulos viikonloppuna pukeutuneena. Ja asuja on todellakin ihan joka lähtöön ja niihin panostetaan kunnolla. Varsinainen Halloween -iltahan on sitten pyhitetty lapsille, jotka kiertävät silloin talosta taloon. "Karkki tai keppos -kierros" on yleensä aika jännittävä, sillä monet koristelevat kotinsa viimeisen päälle. On savua, musiikkia ja joskus jopa puskassa lymyävä talon omistaja. Kyllä siinä perheen pienimmille painajaiset saadaan. Meidän lähettyvillä on joka vuosi myös kummitustalo, joka on kyhätty isoon juhlatelttaan talon edustalle. Odotan itse taas pääsyä sinne, mutta lapsille se on liian pelottava. 

Yksi syksyn varma merkki on myös lentohintojen halpeneminen. Elokuun jälkeen hinnat tippuvat ja säästöä kesähintoihin verrattuna voi tulla jopa puolet matkan hinnasta. Kannattaa siis tosissaan harkita milloin matkustaa Kaliforniaan!

Happy Halloween!