Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Mikä kaikki voi mennä pieleen ennen reissuun lähtöä

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Mikä kaikki voi mennä pieleen ennen reissuun lähtöä

Paula Gaston

Se kauan odotettu päivä on jo ihan ovella. Huomenna starttaamme täältä Piilaaksosta kohti Eurooppaa... toivottavasti siis! Matkaa on odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta kaikki ei tälläkään kertaa tunnu menevän ihan putkeen. Lasten kanssa matkatessa palapelissä on tietenkin enemmän liikkuvia osia, mutta se ei suinkaan yksistään uhkaa meidän lomaa. Mikä muu sitten voi vielä mennä pieleen?

Kuva: Pixabay

Kuva: Pixabay

Lapsen sairastuminen

Tämähän on se klassinen tapaus. Päivää ennen lähtöä vanhempi neiti herää aamulla vatsa kipeänä ja alkaa ramppaamaan veskissä. Siellä käyminenkin kuulemma sattuu. Mahdollinen virtsaputkentulehdusko? Parasta siis ottaa puhelin käteen ja viedä lapsi lääkärille vielä kun siihen on mahdollisuus. Mutta voisiko ajoitus olla taas parempi. Tänäänhän pitäisi pakata, käydä vielä ostoksilla ja vaikka mitä. Mutta yritetään ajatella positiivisesti; Ennemmin virtsis kuin joku kuume- tai oksutauti. Tästä ehkä sentään selvitään lääkityksellä ilman peruuttamatta matkaa. 

Suomen kesäsää

Suomen sää taas näyttää parhaat puolensa. Koko toukokuun, ja kesäkuun alunkin, olemme lukeneet uutisista, ja kuulleet tutuilta, kuinka ihania ilmoja Suomessa on ollut. Eilinen otsikko lehdessä meni jotenkin näin: "Juhannusviikon säähän kuuluu kaikkea mitä siihen ei toivota." Eli tiedossa on rankkasateita, ukkosia ja kylmää. Keskiviikolle vielä kovaa tuulta, mikä ei tietenkään ole kiva kun lennetään Helsingistä vielä maakuntaan pikkukoneella. No, yritetään ajatella tätäkin positiivisesti; Juhannus menee meillä kuitenkin enemmän tai vähemmän jet lagin kourissa, eli vaikka mielellään näkisimmekin silloin aurinkoa, on pääasia, että saamme viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ehkä seuraavilla viikoilla saamme sitten nauttia auringostakin. Helteistähän me emme edes välitä. 

Työstressi

Tämä viikonloppu on mennyt hujauksessa kun ollaan tehty viime hetken shoppailuja, pesty pyykkiä ja siivoiltu. Mieheen on iskenyt kova työstressi, sillä hän on ennätykselliset kolme ja puoli viikkoa poissa töistä putkeen. Sehän on täällä Yhdysvalloissa lähes ennen kuulumatonta. Ei auta se, että näitä lomapäiviä on säästelty viime vuodelta asti tai se, että lähes kaikki lomat muuten on pidetty ripotellen; päivä siellä, toinen täällä. Amerikkalaiseen työkulttuuriin ei tosiaankaan kuulu näin pitkät lomareissut. Samaan aikaan uuden tuotteen julkaiseminen painaa päälle, ja pomokin tuskailee loman pituudesta ääneen mikä ei ollenkaan stressiä helpota. Yritetään löytää tästäkin jotakin positiivista; Ehkä kunnon rykäisy pois työelämästä tekee miehelle hyvää, ja onhan sitä välillä hyvä muistuttaa itseään siitä, mikä on elämässä tärkeintä. 

Lentolakko

Tämän aamuinen uutinen Suomen lentojen tilasta ei lupaa tälle matkalle hyvää. Suunniteltu lakko siirtyi viime viikolta ensin tämän viikon tiistaille, ja nyt torstaille, mutta mahdollisia lentojen peruutuksia voi tulla jo tiistaina. No nyt tuli sellainen yhtälö, että en ole varma mitä hyvää tästä asiasta voisi löytyä. Siis ainakaan meidän kannalta. Jos pakko jotain on tästäkin vääntää, niin miten olisi jännitystä elämään?

IMG_4939.jpg

Tässäpä muutama pieni juttu nostattamaan verenpainetta. Tätä ennen meitä on jo kohdannut muutama trgedia; lemmikkikoiran kuolema viime viikolla ja mieheni isoäidin vakava sairastuminen. Toivotaan, että jos Suomeen saakka päästään, niin loma menee rauhallisissa merkeissä ilman huonoja uutisia tai erinäistä säätöä! Suomi täältä tullaan!