Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Reippahasti käymme matkahan

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Reippahasti käymme matkahan

Paula Gaston

Maanantai iltapäivällä Kalifornian aikaan. Laukut pakattuna joululahjoin ja talvivaattein (niillä vähillä talvisilla mitä meiltä löytyi) ollaan valmiina matkaan. Koko päivän on satanut vettä kuin esteristä ja sehän tietää meillä aina liikennekaaosta. Varsinkin jouluviikolla ja pahinpaan kello viiden ruuhkaan. Puolen tunnin ajomatka Oaklandin kentälle venähtää tuntiin mutta olemme varanneet menoon runsaasti aikaa. Kartta näyttää matkan varrella olevan 5 onnettomuutta ja koko Bay Arean tiet näyttävät punaista. Onneksi pääsemme perille ilman pahempia yllätyksiä.

Kone lähtee 45 minuuttia myöhässä. Lento menee hyvin, ja jälleen kerran voin antaa suosituksen Norwegian Airlinesille. Kone on siisti ja moderni, ja palvelu pelaa hyvin! Jätämme sateisen Kalifornian taaksemme saapuaksemme sateiseen ja pilkkopimeään Helsinkiin. Ihanaa olla Suomessa! Viime visiitistä on vierähtänyt jo 1,5 vuotta. Lentokenttähotellissa valitsen ruokalistasta ehkä sen suomalaisimman ruoan mitä löydän ja sitä kauan odotettua lonkeroa! Alkaa tuntua jo aika kotoisalta. Ja väsyneeltä. Aika painua yöpuulle.

Olen auttamattomasti unohtanut miten pimeää täällä on. Herään yöllä klo 2 ja on pilkkopimeää. Koska emme saa aikaerosta johtuen nukuttua, menemme aamupalalle jo kuudelta ja edelleen on pilkkopimeää. Ruisleipää, karjalanpiirakoita, riisipuuroa, joulutorttuja. Mahtavaa! Aamupalan jälkeenkin on vielä pimeää. Vasta yhdeksän jälkeen näemme hotellin ikkunasta miltä ulkona näyttää. Harmaalta ja sateiselta.

Mutta se kaikki muuttuu kun suuntaamme kohti pohjanmaata. Siellä on juuri satanut lunta. Lentokoneella on ongelmia laskeutumisessa ja kuulutus menee suunnilleen näin: "Sankasta alapilvestä johtuen voi olla että emme osu kiitoradalle ja voimme joutua yrittämään laskeutumista uudelleen. Tarkkuusmittaristo on myös poissa käytöstä. Toivottavasti laskeutuminen onnistuu... niin että hyvää joulua." Ja sama englanniksi. Puristan penkkiä rystyset valkoisina ja mietin miten tämäkin kuulutus olisi voitu hoitaa toisin. Vain hetki aikaisemmin olen väitellyt mieheni vieruskaverin kanssa siitä, että kyllä, jalkatila mieheni edessä olevan penkin alla todellakin kuuluu hänen jaloilleen tai tavaroilleen, ei vieruskaverin liian isolle käsimatkatavaralaukulle. Töykempää tyyppiä en ole taas vähään aikaan tavannut. En voi välttyä ajattelemasta mielessäni että "Terveluloa Kokkolaan".

Lentokone tekee onnistuneen laskeutumisen ja joku koneen etuosassa innostuu aplodeihin ja hurraa huutoihin. Kotona ollaan! Tervetuloa valkoinen joulu!

Ai niin, tervetuloa uusille sivuilleni. Halusin paikan jonne voi kirjoitella muutakin kuin blogia ja omin ehdoin, eli mikäpäs sen parempi paikka kuin ihan ikioma sivu. Viinilaakson viemää -blogin vanhoja postauksia voi käydä vielä lukemassa blogspotissa. Voit seurata päivityksiä myös instagramissa tai twitterissä. Ja kommentit tai aihetoiveet ovat aina tervetulleita!

You raze the old to raise the new.
— Justina Chen, North of Beautiful

VINKIT NORWEGIANIN OAKLANDIN LENNOLLE

  • Ota mukaan omat korvakuulokkeet (esim. puhelimen) ja viltti, ne saa tällä lennolla vain lisämaksusta
  • Varaa mukaan naposteltavaa, näillä lennoilla ei ruokailujen välissä ole napostelukärryä käytävän päässä kuten monilla lentoyhtiöillä
  • Varaa istumapaikat koneen etuosasta. Oaklandin lentokenttä on pieni ja siellä on vain muutama tullivirkailija tarkistamassa passeja. Jono on pitkä ja etenee hitaasti ellet ole alkupäässä.
  • Koska kenttä on pieni on myös turvatarkastuspisteitä vähemmän ja jono pitenee nopeasti. Kannattaa olla paikalla hyvissä ajoin
  • Tämän hetken lennot lähtevät Oaklandista illalla ja sopivat mainiosti siis pienten lasten kanssa. Ensin syödään, sitten pari lastenohjelmaa ja lapset nukkuvat lopun matkaa
  • Iltalennoissa on se huono puoli, että kentälle on mentävä pahimmassa ruuhkassa. Varaa siis aikaa kentälle menoon