Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Santa Cruzin kolme erilaista rantaa Kaliforniassa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Santa Cruzin kolme erilaista rantaa Kaliforniassa

Paula Gaston

Monelle sana Kalifornia tuo mieleen auringon, palmut ja pitkät Baywatchissa nähnyt biitsit. Totuus ei kuitenkaan ole ihan kokonaan sitä mitä telkkarista yleensä nähdään. Varsinkin jos matkustaa San Franciscoon tai muualle pohjois-Kaliforniaan, ei ihan jokapäiväinen rantakeli ole taattu asia. Talvet rannikolla voivat olla tuulisia ja viileitä, vesi on KYLMÄÄ! Mutta varsinkin kesäaikaan paikalliset suuntaavat merta kohti piknik -koreineen ja rantatuoleineen. Tässä kolme suosikkiamme Santa Cruzin alueelta, noin vajaan parin tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta, Pacific Coast Highwayn varrelta. 

1. Santa Cruz Beach Boardwalk
 

Suosikki? Kyllä ja ei. Jos ollaan oman perheen kanssa liikenteessä, emme yleensä valitse tätä paikkaa. Mutta vieraat, varsinkin jos mukana on nuorisoa, tuodaan usein käymään Santa Cruzin Boardwalkilla. Rannan lisäksi aikaa voi viettää boardwalkilla joka on täynnä huvipuistolaitteita, peliluolia ja ruokapaikkoja. Sillä aikaa kun muu poppoo makoilee hiekalla, voivat teinit suunnata vuoristoratoihin ja muihin härveleihin. Pääsymaksua ei ole, maksu on laitekohtainen, mikä mahdollistaa sen, että välillä voi käydä ihan vain käveleskelemässä boardwalkilla tai ostamassa syötävää. Kannattaa kurkata paikan nettisivut ennen boardwalkille menoa, sieltä usein löytyy kuponkeja ja päiväkohtainen ohjelma. Tien toisella puolella on iso, maksullinen parkkialue. Kesäaikana päivät boardwalkilla voivat olla melkoista hulapaloota, talviaikana kannattaa tarkistaa huvipuistolaitteiden aukiolo. 

Rannan tuntumasta löytyvät kaikki palvelut. Usein suuntaamme kuitenkin tien toiselle puolelle tai laiturille johonkin ravintolaan syömään. Boardwalk kun tarjoilee lähinnä pikaruokaa. Laiturilla kannattaa muutenkin käydä käveleskelemässä sillä sen alla asustelee merileijonia, ja niitä on mahdollisuus nähdä useammasta laiturin kohdasta. Santa Cruzin rannan tuntumassa näkee usein myös delfiinejä uiskentelemassa.

2. Capitola Beach
 

Capitolan kaunis ranta on niille, jotka haluavat vähän rauhallisempaa meininkiä mutta silti palveluita. Capitolan pikkukaupunki sijaitsee aivan vähän Santa Cruzin kaupungista etelään, kuitenkin Santa Cruzin maakunnassa. Ranta sopii myös perheen pienemmille, sillä sen keskellä on pieni lahti jossa voi leikkiä vedessä ilman pelkoa aallokosta. Siinä ei ehkä pysty uimaan, mutta leikkimään ainakin. Rantakadulla on paljon tasokkaita ravintoloita ja kahviloita, mitkä Santa Cruzin Boradwalkilta puuttuvat. Voit istua terassilla aivan rannan tuntumassa syömässä tuoreita mereneläviä tai juomassa lattea. Tien toisella puolella voi myös käydä maistelemassa viinejä, ostamassa matkamuistoja, taidetta tai ihanaa Salt Water Taffyä (paikallista toffeeta). Viinihuoneista suosittelen etenkin Armida Winerya. Capitolassa mukava ihan vain käveleskellä ja katsella näyteikkunoita. Aivan rannalla, toisella puolella lahden poukamaa on rykelmä eri värisiä, historiallisia taloja. Jos haluat majoittua romanttisesti ihan rannalla, niiden takana oleva Capitola Venetian Hotel voi olla se mitä olet etsinyt. 

Vinkki: Capitolaan kannattaa tulla aikaisin aamulla, sillä vaikka parkkipaikkoja on paljon ja tien viereenkin voi parkkeerata, on keskipäivällä jo vaikea saada autoa parkkiin. 

3. Natural Bridges State Beach
 

Natural Bridges State Beach on pienen ajomatkan päässä Santa Cruzin kaupungista pohjoiseen. Se on osa puistoa ja siten suojeltua aluetta. Ranta on pienehkö mutta sen perällä on kallioaltaita joihin vuorovesi mukanaan kuljettaa kaikenlaisia mereneläviä. Siellä on mukava kiipeillä ja ihmetellä pikkurapuja ja simpukoita. Tämä ranta on hieman luonnonmukaisempi kuin kaksi edellistä, eikä sitä ole sliipattu auringonpalvojia varten. Merilevää tulee vastaan rannalla siellä täällä ja niiden ympärillä lentelee kärpäsiä, ja merilintuja pesii kallioilla. Rannan nimi tulee siellä olevasta kalliosta, johon aallot ovat miljoonia vuosia sitten hakanneet läpimentävän kaaren muodostaen eräänlaisen sillan. Aikoinaan, näitä kaaria on ollut kolme mutta eroosio on rikkonut niistä kaksi. Viimeisen jäljellä olevan uhkana on myös jossain vaiheessa murtuminen, joten kaikenlainen kiipeileminen kalliolle on kiellettyä. Rannalla on rantavahti ja Wc:t mutta ei muita palveluita. Maksullinen parkkialue on ihan rannan vieressä mutta tien varteenkin voi parkkeerata maksutta. 

Black Oystercatcher

Black Oystercatcher

Mikäli nämä rannat tuntuvat liian kiireisiltä, kannattaa lähteä ajelemaan rantatietä, Pacific Coast Highwaytä alas- tai ylöspäin ja takuulla löytyy rantoja joka makuun. Niitä on niin paljon, että joissakin saa olla jopa ihan yksikseen. Joihinkin joutuu vähän patikoimaan, ja joitakin ei edes tieltä saakka huomaa. Tästä kartasta voi ihmetellä Kalifornian lukuisaa rantojen määrää. Monella pienellä rannalla on niin kova merenkäynti, ettei kannata lähteä uiskentelemaan kauas, mutta kauniita on olleet kaikki rannat joilla olemme olleet.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta jonka isäntinä toimivat TravelloverRimmalaura ja Muru Mou.