Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Havaijin hypetystä

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Havaijin hypetystä

Paula Gaston

Nyt kun on kaikenmaailman Suomen reissuista ja jet lageista selviydytty, on tietenkin pitänyt kääntää katseet jo tulevaan. Mikäpä sitä muukaan auttaa jaksamaan arjen askareissa kuin uudet matkasuunnitelmat. Viime viikonloppu meni aikalailla hypettäen huhtikuista Hawajin matkaa, hyvä ettei pyöri sukat jaloissa kun tekisi jo mieli hypätä lentokoneeseen. Lennot on jo varattu ja hotellipaketit on luettu moneen kertaan läpi.

Kukka

Paikka on meille jo tuttu, Big Island, eli suurin Havajin saarista. Olimme siellä häämatkalla ja meille jäi jo silloin tunne, että tänne palaamme joskus vielä takaisin. Saarella on kaksi tulivuorta joista toinen on purkautunut maaliskuusta 2008 lähtien. Tällä hetkellä purkautumispaikkoja on kaksi. Maaperä on pääosin kovin vulkaanista ja karua laavakiveä, paitsi saaren itäpuoli, joka on trooppista aluetta. Ajoimme viimeksi koko saaren ympäri ja opimme, että itäpuolelle ei kannata näin sadekaudella majoittua, sillä siellä satoi vettä kaatamalla koko vierailumme ajan. Toisella puolella saarta taas oli samaan aikaan ihanan aurinkoiset ilmat.

"Must" käyntikohde siis on Volcanic National Park eli kansallispuisto jossa tulivuoria voi käydä ihastelemassa. Viime kerralla emme nähneet punaista, sulaa laavaa mutta kraaterista nousi savua, ja kävimme laavaluolassa. Netissä voi seurata tulivuoren tilannetta ja monet ajoittavatkin matkan ihan sen mukaan milloin laavaa voi nähdä valuvan mereen. Meille kuitenkin parhaimpana matkamuistona jäivät mieleen mahtavat snorklaus -mahdollisuudet. Upeat koralliriutat, värikkäät kalat ja merikilpikonnat ovat ihan rantojen tuntumassa, ja joskus voi bongata myös delfiinejä, valaita tai haikaloja. Merivesi on ihanan lämmintä, tämmöinen vilukissakin tarkenee.

Laava on katkaissut monta tietä Big Islandilla

Laava on katkaissut monta tietä Big Islandilla

Luau

Luau

Monta muutakin mukavaa ja historiallista paikkaa saarella on. Meillä jäi viime kerralla näkemättä Amerikan eteläisin kohta, ja vihreää hiekkaa oleva ranta, eli jotain uuttakin on tiedossa. Tällä kerralla meillä on mukana myös kolmevuotias pikkuneiti, joten matkakohde tulee testattua myös lapsiperheen näkökulmasta. Ihanaa päästä taas reissuun!

Olisipa jo huhtikuu!