Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Hääjuhlasta lämpimään kraateriin uimaan Utahissa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Hääjuhlasta lämpimään kraateriin uimaan Utahissa

Paula Gaston

Saimme eilen jännittäviä uutisia Utahin osavaltiosta. Mieheni sedän tytär oli synnyttänyt terveen pienen pojan! Olimme siellä viime lokakuussa kyseisen tyttären häissä ja tuntuu kuin siitä olisi ihan hetkinen vaan. Silloin raskaus oli kyllä jo näkyvä mutta silti aika on mennyt kuin hujauksessa siitä. 

Hääpaikka oli upea Homestead Resort. Lensimme San Josesta Salt Lake Cityyn ja lähdimme siitä ajelemaan etelään päin. Vietimme ensin muutaman päivän kierrellen kansallispuistoja ja koukkasimme siitä sitten takaisin ylöspäin Midwayhin jossa Homestead Resort sijaitsee. Midway oli pieni, rauhallinen kaupunki vuorten välissä, ja sillä oli selvästikin Eurooppalaisia vaikutteita. Vai mitä tuumaatte tästä kaupungintalon kellosta?

Olimme hääpaikalla jo perjantai-iltana kun häät olivat vasta sunnuntaina iltapäivällä. Meillä oli siis hyvin aikaa tutustua paikkoihin ja viettää aikaa Utahissa asuvien perheen jäsentemme kanssa. Vaikka resortissa oli kaikenlaista tekemistä golfista kuntosaliin, meitä kaikkia houkutti eniten hotellin pihalla oleva kaldera.

Kaldera, tai Homesteadin kraateri kuten paikalliset sanoivat, on muodostunut kymmeniä tuhansia vuosia sitten kun kuuma mineraalivesi on kummunnut maan läpi. Se on tehnyt tunnelin kiviseinämän läpi ja reiän sen kattoon. Kuuma lähde kraaterin pohjassa pumppaa edelleen vettä ja pitää sen lämpimänä talvellakin kun Utahiin sataa lumi. Siitä on tullut nähtävyys ja sen lisäksi suosittu sukelluskohde. Kraaterin pohjasta on sukellettu kaikenlaista historiallista tavaraa jota sinne on ajan saatossa heitetty. Kraaterin reunaan on nyt kaivettu tunneli mutta ennen sinne on hypätty suoraan katolla olevasta reiästä. Joku voi muistaa tämän paikan parin vuoden takaisesta Bachelor -ohjelmasta.

Näkymä kraaterin päältä

Näkymä kraaterin päältä

Koska kraateri on kooltaan aika pieni, sinne on uimaan halajavien on varattava aika etukäteen. Turvallisuus syistä siellä uidessa on myös pidettävä kelluntaliiviä päällä. Kraateri on todella syvä, eikä siellä siis voi seisoskella paikoillaan ja kivisistä reunoistakin on hankala pitää kiinni. On siis parempi pitää kelluntaliiviä päällä tai alkaa aika nopeasti väsyttämään, varsinkin jos ei ole opetellut uimaan. Se ei täällä nimittäin ole mikään itsestään selvyys kuten meillä Suomessa! Kraaterin vesi oli ihanan lämmintä ja nautimme kokemuksesta uida näin ainutlaatuisessa paikassa.

Sunnuntaina valmistauduimme sitten hääjuhlaan. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ja itse seremonia pidettiin ulkona. Mielestäni juhlan hauskin hetki koettiin, kun morsiamen äiti ja isä yhdessä taluttivat hänet alttarille ja vetaisivat selfie stickit yllättäen taskuista poseeraten samalla kameralle morsiamen kanssa. Muutenkin juhlat olivat rennot ja huumorilla maustetut. Ruokailu oli ulkoteltassa jonka jälkeen siirryttiin sisälle syömään kakkua ja tanssimaan. Illan kruunasi järven päällä loistava punainen blood moon.