Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aattoaamu - paras aamu, Suomessa

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Aattoaamu - paras aamu, Suomessa

Paula Gaston

Aatonaatto meni rauhallisesti tavatessa perhettä ja asettautuessa taloksi vanhempieni luokse. Aattoaamuna herään taas aamuyöllä. No, sainpahan lukea rauhassa kaikki talven juorulehdet. Lopulta aloitin jouluaaton ehkä maailman parhaalla tavalla; aattoaamun ratsastusretkellä. Kiitos vielä niille joiden ansiosta pääsin mukaan jättikokoisella Eldonilla. Oli mukavaa ratsastella vanhoissa maisemissa ja laulella samalla joululauluja lumen narskuessa kavioiden alla. Silmäkin tottui aika nopeasti pimeään ja kun heppat oli loimitettu ulos laitumella, siivottu ja ruoat laitettu, oli kaikilla joulumieli kohdallaan. Jouluglögiäkin oli ratsastajille tarjolla.

Illan suussa suuntasimme veljeni perheen luo syömään ja viettämään jouluaattoa. Näitä jouluruokia on kyllä odotettu kauan! Laatikoita, kinkkua, kalaa, itseleivottua saaristolaisleipää... nam nam! Parasta on se, että ne maistuvat suomalaiselle, ihan samalle kuin lapsenakin. Vaikka kuinka yritän tehdä kotona Kaliforniassa samanlaisia, eivät ne koskaan maistu muka ihan samalle.

Tietenkin paikalla kävi myös joulupukki ja toi kaikille runsaasti lahjoja. Lapset olivat enemmän kuin innoissaan. Tulevaisuudessa pitää sitten miettiä miten selitetään se, että Suomessa pukki tulee kotiin mutta Kaliforniassa se käy vain öisin savupiipun kautta. Voisimme toki viettää joulut kotonamme perinteisin menoin niin, että meilläkin kävisi pukki, mutta yleensä olemme mieheni sukulaisilla joille tämä perinne on ihan outo. No eiköhän tähänkin joku ratkaisu keksitä... sitten ensi jouluna!