Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Maailman kuumin paikka; Kuolemanlaakso

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Maailman kuumin paikka; Kuolemanlaakso

Paula Gaston

Road trip Kaliforniasta Utahiin viettämään Kiitospäivää oli hyvällä alulla, ja olimme viettäneet ensimmäisen yön vielä Kalifornian puolella Mojaven kaupungissa. Sen jälkeen suuntasimme kohti Kuolemanlaaksoa ihan Kalifornian ja Nevadan rajalla. Pysähdyimme ostamaan vähän evästä ja vettä paikallisesta ruokakaupasta, ja ennen menoa Kuolemanlaaksoon, vierailimme Manzanarin keskitysleirillä, josta kerroin teille viime viikolla. Meille vierailu Kuolemanlaaksoon oli ensimmäinen, vaikka sitä on suunniteltu jo monena erillisenä vuotena, ja se suhteellisen lähellä meitä onkin. Jostain syystä se ei vaan ole sattunut aiemmin meidän reiteille.

 

Kuolemanlaakso (Death Valley) on aavikkolaakso Sierra Nevadan vuoristossa. Se on saanut nimensä Kultakuumeen aikana, kun useat kullanetsijät ja muut yrittivät kulkea Kuolemanlaakson läpi koskaan pääsemättä perille. Kesällä erämaan lämpötilat nousevat helposti todella korkeiksi ja talvella öisin saattaa olla jopa pakkasta. Kuolemanlaaksossa onkin mitattu koko maapallon lämpöennätys vuonna 1913, joka oli 56,7 C. Huh huh! Kesäkuukausien normaalit lämpötilat pyörivät nekin lähellä 50C, joten kannattaa todella harkita milloin laaksossa vierailee. Joskus talvikuukausien vesisateet yllättävät alueen ja aiheuttavat siellä tulvia. Viime vuonna kaksi ihmistä kuoli tulvien alle. Olosuhteet ovat siis kaikin puolin haastavat. Lisäksi Kuolemanlaakso on Amerikan matalin kohta sillä se on enimmillään jopa 86 metriä merenpinnan alapuolella. Alue liitettiin Amerikan kansallispuistoihin vuonna 1994.

Maisemia matkalta alas laaksoon

Maisemia matkalta alas laaksoon

A3E6D49F-2691-41D4-89EC-10FFA0CB2210.JPG

Meidän harmiksemme emme ehtineet nauttimaan Kuolemanlaaksosta kovinkaan kauaa, sillä vietimme Manzanarissa enemmän aikaa kuin oli suunniteltu, ja meidän piti ehtiä illaksi vielä Las Vegasiin. Olisi ollut mukava käydä vähän patikoimassa ja katsomassa myös alueita hieman etäämmällä päätiestä. Olisin halunnut käydä ainakin Devil’s Golf Coursella, Bad Water Basinin suolatasangoilla ja Racetrackillä, jossa kivet mysteerisesti liikkuvat itsekseen. Vaikka erämaat eivät itseeni ehkä iske samoin kuin muut luonnonpuistot, voisin hyvinkin palata yökuntiin leirintäalueelle ja viettää siellä muutama päivä tutkien paikkoja. Muutamana viime keväänä sateiden jälkeen Kuolemanlaaksossa on nähty niin sanottu Super bloom, jolloin erilaiset erämaan kukat ovat puhjenneet kukkaan ennennäkemättömällä tavalla. Mikä olisikaan siis parempi aika palata paikan päälle kuin kevät?!

Me vietimme aikaa lähinnä Furnace Creekin alueella, joka on Kuolemanlaakson syvin ja kuumin kohta. Näimme myös Mesquite Flatin hiekkadyynit, joilla olisi ollut kiva käydä vähän käveleskelemässä, mutta aika ei antanut siihen myöden. Erikoisia maisemia ja paikkoja pysähdellä on Kuolemanlaakson päätielläkin riittämiin ensikertalaiselle, ja Furnace Creekin Visitor Centerissä oli esillä mielenkiintoinen näyttely erämaan eläimistä ja kasveista.

Marraskuu ja mukavat 22C

Marraskuu ja mukavat 22C

Matkalla merenpinnan alapuolelle…

Matkalla merenpinnan alapuolelle…

Kuolemanlaaksossa on nyt siis käyty vaikka vähän jäikin hampaankoloon, että niin monia paikkoja siellä jäi vielä näkemättä. Niille, jotka suunnittelevat vierailua, suosittelen ehdottomasti varaamaan aikaa muuhunkin kuin puiston läpiajamiseen. Mieluiten kannattaa tulla vaikka yökuntiin. Ja sitten ei muuta kuin erämaahan seikkailemaan! Ensi postauksessa ollaan sitten jo Las Vegasissa.