Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Lempipaikkojani - Havaijin saaret

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Lempipaikkojani - Havaijin saaret

Paula Gaston

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni,@paulagaston. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Muru MouTravellover ja Scimbaco

Uskon, että ihmisellä voi monia lempipaikkoja. Kaikki kohteethan ovat jollain tapaa erilaisia ja niissä ihastuu eri asioihin. Mehän asummekin jopa aikamoisessa matkakohteessa; Kaliforniassa! Silti haaveilen usein pääseväni takaisin Kreikkaan tai Utahin osavaltion kansallispuistoihin. Mutta jos nyt saisin hypätä koneeseen niin se veisi minut takaisin Havaijille! Jo ensimmäisestä Havaijin matkasta lähtien minulla on ollut loputon Havaiji-kuume. Haluan sinne aina vaan takaisin, uudelleen ja uudelleen. Onneksemme asumme "suhteellisen" lähellä, vain noin viiden tunnin lennon päässä. Mutta eipä niitä Havaijin reissujakaan ihan joka välissä voi tehdä jos haluaa muutakin maailmaa nähdä, ja käydä Suomessa säännöllisin väliajoin. Silti se jyskyttää takaraivossa koko ajan. 

HAVAIJIN SAARET

Havaijin saaret sijaitsevat Tyynellämerellä, ja ovat kokonaisuutena yksi Yhdysvaltojen 50:stä osavaltiosta. Saariin kuuluu kahdeksan pääsaarta, joista suurin on Big Island aka Havaijin saari. Oahun saaresta taas on kehkeytynyt Havaijin talouselämän keskus, ja osavaltion pääkaupunki Honolulu sijaitseekin juuri Oahulla. Oahu tunnetaan myös sen värikkäästä historiasta sillä sotilastukikohta Pearl Harbor sijaitsee siellä. Yksi suosituimpia saaria matkailun kannalta on myös Maui, jonka luonnon sanotaan olevan todella kaunista. 

En ole itse päässyt vielä kokemaan kaikki Havaijin saaria, mutta moni on kertonut, että jokainen saari on omanlaisensa. Siksi haluan ehdottomasti vierailla mahdollisimman monella niistä. 

MIKÄ HAVAIJISSA KIEHTOO

Eniten Havaijilla minua kiehtoo luonto. Näillä tuliperäisillä saarilla pääsee näkemään niin karua laavamaisemaa kuin trooppista paratiisiakin. Merivesi on aina lämmintä, ja uimaan pääsee upeiden värikkäiden kalojen ja rauskujen kanssa. Rohkeimmille järjestetään jopa retkiä sukeltamaan valaiden kanssa. Snorklatessa vastaan voi yllättäen tulla iso merikilpikonna, ja pieniä rapuja juoksentelee rantakivillä. Korallien kauneus on ihan uskomaton juttu!

Olemme vierailleet Havaijilla niin toimivalla tulivuorella, vihreällä hiekkarannalla kuin sademetsässäkin. Näillä saarilla elää jopa 1400 kasvilajia joita ei tavata missään muualla. Big Islandilla tavataan trooppisen ilmaston lisäksi kymmenen muuta ilmastotyyppiä, joten voi vain kuvitella kuinka monipuolista saaren luonto on. Mielenkiintoisen faktana voin kertoa, että näillä saarilla ei ole lainkaan käärmeitä!

Polyneesian saarten kulttuuri on jotenkin jännää ja eksoottista. Paikallisia ruokia pääsee maistelemaan ainakin Luau-juhlassa, tai etsimällä ravintolan, joka niitä tarjoilee. Itse tykkään katsella paikallista tanssia ja tutustua perinteisiin. On mukava myös jutella paikallisten kanssa ja kysellä siitä, millaista elämä saarilla oikein on. Havaijinkielikin sopii jotenkin hirmu hyvin suomalaisen suuhun, ja sanat on helppo lausua. Me kierrämme yleensä myös historiallisia paikkoja ja kansallispuistoja. Niistä saa hyvän käsityksen paikallisesta ajankulusta. 

Kalifornialainen unelma on usein muuttaa eläkepäiviksi Havaijille. En usko, että se on meidän unelmamme, vaikka sillä välillä vitsaillaankin. Havaiji on koko Yhdysvaltojen kallein paikka asua, jopa kalliimpi kuin Kalifornia, ja taas mentäisiin vaan kauemmaksi Suomesta. Lisäksi saarilla eletään usein luonnon armoilla. Tsunamien ja hurrikaanien uhka on vuosittain todellinen, ja toimivista tulivuorista purkaantuva vulkaaninen kaasu; vog, on varsin epäterveellistä hengitettävää. Mutta lomapaikkana Havaijista en luovu! Sinne on ehdottomasti päästävä pian takaisin! Aloha!