Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Konijänkän kotieläinpihan eksoottiset eläimet

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Konijänkän kotieläinpihan eksoottiset eläimet

Paula Gaston

Ylläksen reissun neljäntenä päivänä äänestys päiväohjelmasta kaatui Konijänkän kotieläinpihan puoleen Äkäslompolossa. Nettisivu lupaili kaikenlaista kivaa ohjelmaa lapsille ja pakkastakaan ei ollut kovin paljoa. Hyvä päivä ulkoilulle siis.

Odotimme näkevämme perinteisiä kotimaisia farmieläimiä ja etenkin runsaasti kauniita poroja. Kotimaisten eläinten lisänä Konijänkällä olikin aika erikoinen sekoitus eksoottisia eläimiä, ja iso sisätila jossa oli monenlaisia lintuja, jyrsijöitä, kilpikonnia ja käärmeitä. Tilan vetonaulana lienee jättikokoinen kameli joka tuli heti tervehtimään meitä. Se oli jotenkin tosi hauska näky siellä lumen keskellä ja tuntui ystävälliseltä kaverilta. Lapset taas tuntuivat tykkäävän eniten pikkupossusta ja lehmästä joka odotteli silityksiä ihan aidan vieressä. Vapaana lumessa tepastelevat kalkkunat ja alpakat olivat myös hauskoja. Eläintilan takaosassa oli ratsastuskenttä jossa oli juuri ratsastustunti meneillään, seurasimme sitä hetken aikaa ja paikalla näytti olevan jo ihan tasokkaita ratsastajatyttöjä.

Paikan sisätila muistutti lähinnä eläinkauppaa. Jotenkin meistä tuntui, että boat ja muut käärmeet eivät ehkä kuuluneet tähän ympäristöön. Varsinkin amerikkalainen mieheni ihmetteli miksei eläimet edusta paikallista repertuaaria. En tiedä ajattelevatko muut matkailijat samoin, vai ovatkohan eksoottiset eläimet tilalla lähinnä houkutellakseen suomalaisia vierailijoita. Lapset tietenkin tykkäsivät katsella kaikkea mahdollista. Kauimmin ihasteltiin kissoja, marsuja ja frettejä.

Valitettavasti kovasti odottamamme porot olivat kaksi riimupäistä, sarvetonta poroa etupihalla, joita sitten aika-ajoin käytiin juoksemassa kiinni poroajeluita varten. Se näytti vähän hassulta näin turistin silmään. Poro- ja hevosajeluilla oli mielestäni aika kallis hinta, 15€ henkilö ihan pienehkö lenkki ympäri piha-alueen. Olin kovasti suunnitellut, että ostan meille poroajelun ja saamme pari kuvaa kivan sarvipään reessä. Mutta kun näin reppanat porot riimuineen ja meistä kolmesta olisi mennyt aika iso maksu jo maksetun 12€:n pääsymaksun lisäksi, päätimme ettei se ole ihan sen arvoista. Sen sijaan suuntasimme syömään mukavaan pikkukahvioon. Tarjonta ei kovin laaja, mutta ruoat olivat maistuivat hyville ja lappilaiseen tapaan henkilökunta oli tosi ystävällistä. Söimme savuporokeittoa ja oli kanakori yllätti sillä siinä oli viipaleperunaa niiden ainaisten ranskalaisten tilalla. Hyvä veto!