Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kemi - ympärivuotinen talvikaupunki

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Kemi - ympärivuotinen talvikaupunki

Paula Gaston

Kemi on pitkälti profiloitunut talvikaupungiksi sen aktiviteettien ja kuuluisan LumiLinnan vuoksi. Kemissä on kuitenkin tekemistä ympäri vuoden, se tuli taas todistettua viime viikolla kun olimme siellä käymässä. Kemiläiset nauttivat kesällä merestä, vihreästä luonnosta ja kaikenlaisista tapahtumista. Talvea ei kuitenkaan unohdeta, nimittäin joulutontut olivat siellä jo liikkeellä.

Kemiläisten "olohuoneessa" eli Sisäsatamassa on tänä kesänä Joulupukin Satamakonttori. Joulupukki on konttorilla tapaamassa lapsia aina torstaista lauantaihin iltapäivällä, muuten paikalla voi nähdä makasiinikahvilaa pyörittäviä tonttuja. Kävimme jututtamassa joulupukkia joka olikin jo kiinnostunut lahjatoiveista ja vietti tovin jutellen jokaisen lapsen kanssa. Joulupukkia ei saanut kuitenkaan valokuvata vaan jokaisen lapsen kanssa otettiin kuva jonka sai ostaa 30€:lla. Juttusille pääsi veloituksetta.

Joulupukin Satamakonttori on näissä makasiinirakennuksissa ihan meren rannassa.

Joulupukin Satamakonttori on näissä makasiinirakennuksissa ihan meren rannassa.

Sisäsatamassa käydään muutoin viettämässä aurinkoista päivää tai istumassa iltaa rantaravintoloissa. Rannan tuntumassa on useampi ravintola terasseineen, vanhat makasiinit ja Kemin Jalokivigalleria. Me kävimme myös Kemin Liikennepuistossa jossa oli ohjattua ohjelmaa lapsille. Pienen liikennekoulun jälkeen jokainen pääsi ajamaan polkuautolla inssiajon, jonka jälkeen pääsi sitten liikenteeseen. Muuten ohjelmaa oli pomppulinnasta kasvomaalauksiin ja kaikki veloituksetta. Pisteet Kemiin!

Kemin kuuluisin nähtävyys lienee Jäänmurtaja Sampon lisäksi sen joka talvinen lumilinna. Olimme Kemin LumiLinnassa käymässä muutama vuosi sitten jolloin teemana oli sarjakuvat. Linna oli todella vaikuttava ja vietimme siellä paljon aikaa vaikka ulkona oli -30C. LumiLinnassa on perinteisesti ollut myös LumiHotelli jossa suunnittelimme yöpyvämme (siis amerikkalainen mieheni suunnitteli) kunnes totesimme, että on kertakaikkiaan niin kylmä, että on parempi pysytellä sukulaistemme lämpimässä talossa. Hotellihuoneisiin pääsee katsomaan miltä ne näyttävät vaikkei yöpyisikään. LumiRavintola oli mielestäni kaunis jääpöytineen ja poron taljoineen. Samoin LumiKappeli. Tämä LumiLinna oli kolmas näkemäni ja näistä kolmesta mielestäni mieleen painuvin. 

Lumilinna.jpg

LumiLinna oli tuolloin ihan Kemin Sisäsatamassa meren jäällä jonka vieressä on useita ravintoloita ja palveluita. Miehelleni erikoista oli jo se, että hän pääsi meren jäälle kävelemään. Ensi vuonna linna muuttaa Mansikkanokalle joka sekään ei ole kaukana Sisäsataman palveluista. Kannattaa mennä käymään jos on siihen mahdollisuus!