Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Joulun tunnelmia Kaliforniassa (+JOULUARVONTA)

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Joulun tunnelmia Kaliforniassa (+JOULUARVONTA)

Paula Gaston

*Artikkeli on tehty yhteistyössä Pikkunorsun kanssa.

Näin on päästy joulukuuhun ja vuosi lähenee loppuaan. Tämä vuosi on ollut monella tapaa erilainen vuosi. Vaikka reissuja on tehtykin, on niitä on tänä vuonna tehty vähän vähemmän. Sen sijaan elämäämme on tullut yksi pieni reissaaja lisää. Pari kuukautta on mennyt siis lähinnä uutta päivärytmiä hakiessa ja univelkojen kanssa taistellessa. Ikimuistoisia kuukausia ne kuitenkin ovat!

KIITOSPÄIVÄSTÄ JOULUUN

Täällä joulun tuntu alkaa hiipiä tupaan jo Thanksgivinginä eli Kiitospäivänä. Silloin perinteisesti perheet kerääntyvät kokoon viettämään aikaa yhdessä, syömään ja muistelemaan sitä, mistä kaikesta voivat olla kiitollisia. Suomalaiselle Kiitospäivästä tulee varmaan yleisimmin mieleen kalkkuna, mutta monet Kiitospäivän ruoat löytyvät täällä myös joulupöydästä. Meille joulu merkitsee taas matkaa Etelä-Kaliforniaan sukulaisille, joten säästyn taas kerran kokkaamiselta. Vaikka aina haaveilenkin Suomi-jouluista niin tänä vuonna valmiiseen pöytään pääsy on kyllä helpotus. Vauvan kanssa jouluvalmistelut etenevät nimittäin todella hitaasti.

Kiitospäivää vietetään siis aina torstaina, ja monen mielestä heti sen jälkeen on lupa laittaa esille joulukoristeet. Kyseisen päivän jälkeinen viikonloppu onkin kuusikauppiaille ne kiireisimmät päivät. Kuusta pidetään esillä koko joulukuun ajan, mikä on mielestäni ihana asia. Nautin sekä kuusen tuoksusta että sen tuomasta tunnelmasta nyt pimeänä vuodenaikana. 

UUSIA PERINTEITÄ

Tänä vuonna meille muutti joulukoristeiden mukana uusia asukas, nimittäin "Tonttu hyllyllä" (Elf on the Shelf). Oletko kuullut tästä perinteestä? Joka aamu pieni tonttu löytyy eri paikasta ja lapset saavat sitten aamulla etsiskellä, että missähän se tonttu tänään on. Monet vanhemmat ovatkin heittäytyneet varsin luoviksi tontun suhteen; se löytyy milloin jääkaapista tai leipomasta pipareita. Ompahan tontulle myynnissä jopa vaatteitakin. Ideoita tontun tekemisille voi katsella netistä, sieltä löytyy mitä hullunkurisempia kuvia. Saapas nähdä mihin kaikkeen meidän tonttu ryhtyy. Tällä tontulla ei perinteisesti leikitä lainkaan, sillä jos siihen koskee, sen taika katoaa eikä se palaa enää ensi vuonna samaan taloon. 

Itselleni on tullut aika monia uusia perinteitä tänne muuton myötä sillä olemme viettäneet kotona vain yhden joulun. Yleensä ajelemme siis Los Angelesin seudulle miehen perheen luo, ja yhden joulun olemme viettäneet Suomessa. Ihan ensimmäisenä mieleen tulee tietenkin jouluruoat, mutta myös lahjojen jako poikkeaa Suomesta. Jouluaattona ei avata siis lahjoja vaan ne avataan joulupäivän aamuna. Sen lisäksi, että pukki on tuonut lahjoja ja täyttänyt joulusukat, antaa perhe toisilleen myös lahjat. Selitäppäs siinä sitten lapsille miksi täällä tehdään nyt näin kun Suomen mummolassa tehtiin toisin. 

UUSIA TUULIA

Kuten tuossa tuli jo mainittua, uusia tuulia elämäämme on tuonut uusi perheen jäsen. Vauva-arkea on värittänyt myös talomme remontointi ja esikoisen koulun aloitus. Olemme saaneet päällemme kokonaan uuden katon sekä uudet vesiputket. Olemme myös päässeet sisustamaan vauvalle omaa huonetta. Kun esikoisen huone on täynnä väriä, ja seinätauluissa vilisevät Muumit, vauvan huoneeseen tulivat nyt hillitymmät värit. Tauluiksi valikoituivat suomalaisen verkkokauppa Pikkunorsun ihanat lastenlaulu-aiheiset julisteet. Nämä laulut ovat omasta lapsuudestani tutut, ja toivottavasti omat lapsenikin muistavat ne sitten pitkään. Pikkunorsulta on muuten saatavissa aivan ihania joulukortteja, kannattaa kurkata!

Nämä taulut odottavat vielä ripustamista sillä vielä täytyy huoneen katto maalata ennen kuin voimme lopullisesti muuttaa tavarat huoneeseen. 

Nämä taulut odottavat vielä ripustamista sillä vielä täytyy huoneen katto maalata ennen kuin voimme lopullisesti muuttaa tavarat huoneeseen. 

Uusia tuulia on myös matkarintamalle tulossa vuoden vaihteessa ja sen jälkeen. Kesäksi palaamme taas Suomeen ja sieltäkin suuntaamme pikkureissuille lähialueille. Matkoista ja matkasuunnitelmista kuitenkin lisää myöhemmin.

JOULUARVONTA 

sieniliina_porsaita_pieni.jpg

Uusien suunnitelmien ja uuden reissuvuoden kunniaksi laitetaan pystyyn pieni jouluarvonta. Joku onnekas saa piakkoin Pikkunorsun lahjoittaman, ihanan jouluisen sieniliinan.

Kerro kommenttikentässä omista joulutunnelmistasi tai perinteistäsi, niin olet mukana sieniliinan arvonnassa. Jos haluat tuplata tai triplata mahdollisuutesi, käy tykkäämässä Viinilaakson viemää Facebook sivusta ja seuraamassa Instagramissa; @paulagaston. Muista mainita kommentissa monellako arvalla olet mukana, ja jättää sähköpostiosoitteesi joko kirjautumisvaiheessa tai  kommenttikenttään. Osoitteet jäävät ainoastaan minun tietooni eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen. 

Arvonta suoritetaan 10.12.2017 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Arvonta on nyt päättynyt ja onni suosi tällä kertaa Anna S. Onnea!