Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Amerikan joulujunissa on tunnelmaa - Niles Train of Lights

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Amerikan joulujunissa on tunnelmaa - Niles Train of Lights

Paula Gaston

Monen amerikkalaisen jouluperinteisiin kuuluu juna-ajelu joulujunalla. Niitä tarjotaan ympäri maata, ja yksin täällä San Franciscon Bay Arealla, ainakin seitsemässä eri paikassa. Usein kyseessä ovat vanjanajan junat jo käytöstä poistetuilla reiteillä, mutta myös jotkut, vielä normaalissakin käytössä olevat junat tekevät jouluajelun etukäteen ilmoitettuna ajankohtana. Me kävimme katsomassa millaista joulun juna-ajelulla on Fremontin kaupungissa.

Niles Canyon Railway operoi yhdellä Kalifornian ensimmäisistä rautateistä, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1865. Raiteet olivat ennen osana First Transcontinental Railroadia, toiselta nimeltään "Pacific Railroad". Vuonna 1987 raiteet kunnostettiin, ja historialliset junakyydit sekä diesel, että höyryvetureilla alkoivat. Junan aikataulut ja kalenteri löytyy täältä. 

Juna lähti juuri ennen pimeän tuloa eli kello 16.30, ja ajeli hiljokseen Sunolin kaupunkiin Niles kanjonin läpi, ja sieltä sitten takaisin. Matkan aikana ehdimme ihailla kanjonia valoisalla, ja sitten junan valoja pimeän tulomatkalla. Junan jokainen vaunu on erilainen, joten siellä suositellaankin käveleskelemään junaa päästä päähän. Me otimme ensiksi paikat lämpimästä sisävaunusta, mutta kävimme siitä aina välillä ulkovaunuissa katselemassa maisemia. Kannattaa siis pukeutua lämpimästi, sillä ulkona tulee aika kylmä kun aurinko on laskeutunut. 

Tunnelma junassa oli ihan katossa. Joululaulut raikuivat ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Monella oli mukana kunnon piknik viineineen ja astioineen, mutta junasta pystyi myös ostamaan kuumaa omenasiideriä, kaakaota ja keksejä. Junassa oli mukana myös joulupukki, joka jutteli lasten kanssa ja poseerasi kuvissa. Samoin konduktöörit juttelivat ihmisten kanssa. Saimme monet naurut huumorilla höystetyistä kuulutuksista, jotka kertoivat kanjonissa kulkevan rautatien historiasta, sekä joulujunan koristeista.

Matka oli erityisen mukavaa etenkin perheen pienimmän mielestä, mutta hauskaa oli myös meillä aikuisilla. Niles Train of Lights oli erityisen hyvin järjestetty. Vaikka liput olivat junaan loppuunmyydyt, ei missään kohtaa tuntunut, että väkeä olisi liikaa. Lippujen saaminen, junaan meno ja sieltä poistuminen, samoin kuin parkkeeraus olis hoidettu hienosti. Ei ihme, että vuodesta toiseen liput menevät kuin kuumille kiville jo samana päivänä kun myynti aloitetaan.

Tämä oli meille ensimmäinen kerta kun olimme joulujunassa, mutta ehkäpä mekin tästä joka vuotisen perinteen!