Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Pala amerikkalaista historiaa - Historic McDonald's Museum, Kalifornia

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Pala amerikkalaista historiaa - Historic McDonald's Museum, Kalifornia

Paula Gaston

Mistä lienee tullut joulun jälkeinen idea vierailla McDonaldsin synnyin sijoilla San Bernardinossa. Olimme viettämässä siis joulua mieheni perheen luona, emmekä ole koskaan olleet mitään suuria McDonalds faneja. Osa seurueestamme ei edes suostu edes syömään McDonaldsissa. Ehkä emme sitten vaan keksineet mitään muuta tekemistä, tai halunneet lähteä ajelemaan kovin kauas. Joka tapauksessa; päädyimme yhtenä joulun välipäivänä Historic McDonald's museoon.

mcdonalds_banner.jpg

Vuonna 1940 Dick ja Mac McDonald avasivat ravintolan San Bernardinoon, Kaliforniaan. Menu oli pääasiassa barbeque -voittoinen, ja ravintolasta tuli nopeasti hyvin suosittu. Vuonna 1948 veljekset muuttivat bisnes ideaansa karsimalla menusta pois muut ruoat, ja jättivät siihen vain eniten myydyimmät hampurilaiset, pirtelöt ja limsat. He halusivat tarjota ihmisille laadukasta ruokaa nopeasti, ja kehittivät uusia keinoja ruokien valmistukseen. Näin syntyi ensimmäisen pikaruokaravintola ja McDonald's, joka on eittämättä osa amerikkalaista historiaa.

Vuonna 1998 samaisen rakennuksen osti Albert Okura, joka avasi paikalle kanaravintola Juan Pollon päämajan. Erehdyksestä monet luulivat hänen olevan avaamassa museota, ja hän sai McDonald'sin työntekijöiltä ja asiakkailta ravintolan vanhoja esineitä. Lopulta hän päättikin laittaa ne esille Juan Pollon toimistoon. Näin syntyi "epävirallinen" McDonald's museo, jonka etupihalla on muun muassa osittainen alkuperäinen ravintolan kyltti. 

mcdonalds_kyltti.jpg
mcdonalds_etupiha.jpg
mcdonalds_bag.jpg
Voi näitäkin aikoja kun ravintolassa sisällä sai vielä polttaa. Kaikenlaiset tuhkakupit olivat silloin keräilykohteita.

Voi näitäkin aikoja kun ravintolassa sisällä sai vielä polttaa. Kaikenlaiset tuhkakupit olivat silloin keräilykohteita.

Suomalaistakin irtaimistoa oli esillä.

Suomalaistakin irtaimistoa oli esillä.

Museoon oli helppo löytää Google Mapsin avulla. Alue ei liene ihan niitä kaupungin parhaimpia, sillä ravintolan ympärillä olevien talojen ikkunoissa oli kalterit, ja tielläkin näkyi vaikka minkä näköistä kulkijaa. Pääsy museoon on ilmainen eikä se oli mikään suuren suuri. Ulkona on kokoelma erilaisia hahmoja ja koko rakennuksen kiertävä värikäs seinämaalaus. Taisin itseasiassa nauttia ulko-alueesta enemmän kuin sisätilasta. Museo koostui erilaisista McDonald'sissa käytössä olleista esineistä sekä tavaroista joita asiakkaat ympäri maailmaa ovat sinne lähettäneet. Lisäksi esillä oli The Founder -elokuvan esineistöä. Kyseinen elokuva kertoo liikemies Ray Krocin häikäilettömän tarinan ravintolamaailman huipulle. Kroc osti McDonaldsin veljesten kehittelemän, maailman ensimmäisen pikaruokaravintolan, ja teki siitä maailmankuulun. Mikäli et ole katsonut elokuvaa, voin suositella sitä vaikkei McDonald's olisikaan ravintolalemppareiden listalla. Elokuva oli hyvin tehty ja tarina on oikeastaan aika surullinen.

Vaikkei käynti McDonald's museossa vie montaa tuntia, on se kuitenkin ihan hauska kohde jos näille perukoille sattuu. McDonald's on totisesti osa paikallista kulttuuria, ja moni amerikkalainen pitääkin sitä ainoana "aitona" pikaruokapaikkana. Harmittavasti museon tiloissa ei ole ravintolaa, joten meidän oli lähdettävä lounaalle muualle. Kerrottakoon loppuun vielä, että emme teemasta huolimatta menneet tällä kerralla McDonald'siin.