Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Havaiji täältä tullaan

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Havaiji täältä tullaan

Paula Gaston

Täällä odotellaan kovasti jo ensi lauantaita. Silloin käännämme katseemme kohti Havaijia ja siellä erityisesti Havaijin saarta eli Big Islandia kohti. Se oli häämatkakohteemme viisi vuotta sitten, ja siitä asti olemme halunneet palata takaisin. Nyt tämä haave toteutuu.

Big Island on suurin ja eteläisin Havaijin saarista, ja sen maaperä on hyvin vulkaanista. Se on myös Yhdysvaltojen eteläisin paikka. Saari koostuu viidestä eri tulivuoren kuoresta joista kolme on edelleen aktiivisia. Aina välillä Big Island on uutisissa sillä Kilauea tulivuori on purkautunut jo vuodesta 1983, ja laavavirta saattaa välillä katkoa teitä tai osua taloihin. Tällä hetkellä laavavirtaa on yhdessä kraaterissa ja sen voi nähdä illan pimetessä, sekä alueella joka ei ole avoinna vierailijoille. 

Tällä saarella on myös tärkeä historiallinen merkitys. Se oli Pai'ea Kamehamehan, josta myöhemmin tuli kuningas, eli King Kamehamehan kotipaikka. Hän yhdisti suurimman osan Havaijien saarista yhden hallinnon alle vuonna 1795. 

Hotellimme on tällä kertaa pääkaupungissa Kailua-Konassa. Suunnitelmissa on käydä omatoimisesti vierailemassa saaren kolmessa kansallispuistossa, sekä tehdä pieni vaellus vihreälle hiekkarannalle ja saaren eteläisimpään kärkeen joissa emme käyneet viime kerralla. Kansallispuistoista suurin on tulivuorella kun taas Pu'uhonua o Hanaunau ja Kaloko Honokohau ovat historiallisia paikkoja. Muuten ohjelma on vapaa kaikenlaisille ideoille ja snorklailulle. 

Kirjoitin aikaisemmin Big Islandia kohdanneesta Denguekuume -epidemiasta. Tästä postauksesta on jo jonkun verran aikaa ja tilanne on hiukan muuttunut siitä. Enää ei ole tullut kuin yksittäisiä kuumetapauksia silloin tällöin, ja kartasta on riskialueet lähes poistuneet kokonaan (koputan puuta). Se tilanne siis näyttää vähän paremmalle. Olemme varautuneet tilanteeseen tilaamalla hyttyssuihkeen ja aurinkovoidetta jossa on samassa hyttyskarkote. Täytyy sitten iltaisin tai vieraillessa metsäisillä paikoilla pitää vähän pidempi lahkeista yllä. 

Ja tässäpä tulevaa säätä. Näyttää hyvälle, eikö?

En ota säästä suuria paineita. Olemme täällä tottuneet, etteivät sääennustukset pidä paikkaansa kuin korkeintaan edellisenä päivänä, ja Havaijilla tunnetusti tulee usein lämpimiä, lyhyitä sadekuuroja. Tästäkin kun etsii tarkemman ennusteen sateet ovat suurimmaksi osaksi vain lyhyitä kuuroja. Mutta toivotaan nyt todella, että emme ole rankkasateiden keskellä. Saimme jo osamme sateessa matkustamisesta kun Suomen -vieraamme olivat käymässä täällä Kaliforniassa. 

No, kohtapas se nähdään!