Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Kurpitsojen aika Kaliforniassa - Half Moon Bay Pumpkin Festival

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Kurpitsojen aika Kaliforniassa - Half Moon Bay Pumpkin Festival

Paula Gaston

On taas syksy, ja sadonkorjuuaika. Lokakuussa aurinko paistaa vielä lämpimästi, ja joka paikkaa koristavat kurpitsat. Odotellaan jo holiday seasonin, eli juhlakauden alkua jonka aloittaa kuun viimeisenä päivänä juhlittava Halloween. Pitkin kuukautta pysähdellään kurpitsafarmeilla. Monella niistä on isot leikkipaikat lapsille, ja siellä tietenkin ostetaan kurpitsoja niin koristeeksi kuin syötäväksikin. Jos siis satut Yhdysvaltoihin lokakuun aikana, kannattaa käväistä kurpitsafarmilla tai ainakin katsastaa kuukauden tapahtumatarjonta. 

Me olemme nyt useana vuotena ajaneet rannan tuntumaan, Highway 1:lle kurpitsafestivaaleille. Tänäkin vuonna se oli vakaa aikomuksemme, mutta harvinainen koko viikonlopun kestänyt syysvesisade (paikallisten mukaan myrsky) sattui juuri tuohon viikonloppuun. Se ei tietenkään suomalaisia pysäytä, mutta läpeensä ruuhkautuneet tiet pysäyttivät. Veimme sen sijaan suomivieraamme kurpitsafarmille omassa kotikaupungissamme, ja samalla ostimme muutaman koristekurpitsan. Ehkä suuntaamme vielä Half Moon Bayhin joku toinen päivä, mutta tässä tunnelmia kurpitsafestareilta aikaisemmilta vuosilta.

Tämä kurpitsatalo oli kotikaupunkimme kurpitsafarmilla

Tämä kurpitsatalo oli kotikaupunkimme kurpitsafarmilla

Half Moon Bay on pieni rantakaupunki vähän yli puolen tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta etelään. Se on tunnettu muun muassa maataloudesta, kalastuksesta ja sen vuosittaisesta kurpitsafestivaalista. Half Moon Bayssä kasvatetaan kurpitsojen lisäksi joulukuusia, ja siellä on useampi kasvihuone josta voi käydä ostamassa hedelmä- tai koristepuita omiin puutarhoihin. Olen myös useamman kerran käynyt kaupungissa ratsastamassa, sillä monet ratsastusretket kulkevat rantaviivaa pitkin ja jopa rannoilla, eli maisemat ovat hulppeat.

 

Viikonlopun yli kestävät kurpitsafestivaalit, Half Moon Bay Pumpkin Festival järjestetään aina lokakuussa. Paikalle on syytä mennä jo ajoissa aamulla, sillä tapahtuma on suosittu ja myöhemmin päivällä voi juuttua ruuhkaan tai voi olla vaikeaa löytää parkkipaikkaa. Kaupungin pääkatu, Main Street on suljettu tapahtuman ajaksi, ja sen varrella on jos minkäkin näköistä myyjää ja esiintyjää. Ensimmäiset kurpitsafestivaalit järjestettiin vuonna 1971, kun kaupungin historiallisen pääkadun ylläpitämiseen perustettiin komitea. Kadun restauroimiseen tarvittiin rahaa, ja sitä päätettiin kerätä festivaalien muodossa. Festivaaliviikonlopun aikana Half Moon Bayssä vierailee useita kymmeniä tuhansia ihmisiä. 

Me olemme yleensä kierrelleet eri myyntipöytiä ja kojuja, ja sitten ostaneet joko ruokaa katumyyjiltä tai istahtaneet johonkin kahviloista. Anniskelualueella on tarjolla ainakin viiniä ja olutta. En ole yleensä löytänyt paljoa ostettavaa, mutta jos on käsitöiden ja taiteen ystävä, varmasti voi löytää myyntikojuista kaikkea kivaa.

Lapset on huomioitu tässä tapahtumassa erityisen hyvin. Lasten osastolla oli viime kerralla kaikenlaista ohjelmaa kurpitsapiirakan syöntikilpailusta piirtämiseen. Lasten kokoinen mekaaninen härkä tuntui olevan hitti, ja lapsille oli myös bändi. Myös halloween -asujen perinteinen kilpailu järjestetään molemmille, lapsille ja aikuisille. Jos lähtee pääkadulta vähän sivummalle, voi päätyä kummitustaloon.

Me olemme ennen kaikkea olleet kiinnostuneita itse kurpitsoista teeman mukaisesti. Alue on tietysti koristeltu kurpitsoin, ja ennen festivaalien alkua farmarit tuovat paikalle suurimmat kurpitsansa punnittavaksi. Niistä kaikista suurin piilotetaan aina telttaan, jossa voi käydä maksua vastaan kuvauttamassa itsensä voittajakurpitsan kanssa. Meille on aina riittänyt se, kun olemme nähneet kakkos- ja kolmostiloille tulleet hirmuiset jättiläiset. Sitäkin enemmän olen aina odottanut, että näen mitä farmari Mike on kurpitsoista ehtinyt taiteilemaan. Hän on todella taitava kurpitsojen leikkaaja, ja on ollut paikalla joka vuosi kun mekin olemme olleet.

Kurpitsafestivaaleille on yleisöllä vapaapääsy, ja siellä viettää helposti vaikka koko päivän. Half Moon Bayssä voi kuitenkin samalla reissulla käydä myös pumpkin patchillä ostamassa kotiin vietävät kurpitsat tai vaikka käveleskelemässä rannalla. Mukaan kannattaa varata sateenvarjo sillä kuvistani päätellen myös edellisinäkin vuosina on sadellut vettä. Toivottavasti taas ensi vuonna pääsemme mukaan pumpkin festivaaleille!

Jos innostuit kurpitsoista, niin kurkkaa myös Meriharakka blogin Pirkon käynnistä kurpitsapellolla Kanadassa.