Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Haiden katselupaikka ja Big Islandin kaunein ranta

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Haiden katselupaikka ja Big Islandin kaunein ranta

Paula Gaston

3. MATKAPÄIVÄ

Tiistai aamuna heräsimme jälleen aikaisin ja pääsimme iloitsemaan auringonnoususta aamupalalla. Sen jälkeen lähdimme tutustumaan Pu'ukohola Heiau:n historialliseen puistoon joka oli vajaan tunnin ajomatkan päässä Konasta.

Tapasimme todella ystävällisen puistonvartijan joka kertoi meille puiston historiasta ja muustakin kansallispuistoihin liittyvistä asioista. Sen jälkeen lähdimme kiertämään patikkapolkua pitkin ja katselemaan maisemia. Tällä puistolla oli oma nauhoitettu kertomus jota pystyi kuuntelemaan puhelimesta, aika kätevää. Puisto ei ole kovin iso ja me kiersimme sen noin vajaassa tunnissa. 

Vuonna 1790 kuningas Kamehameha I rakennutti alla olevan temppelin eli heiaun, josta tuli tärkeä osa hänen valtakauttaan. Hän oli valloittanut jo Maui:n, Lana'i:n ja Moloka':in saaret, mutta hänen oli vaikea saada valtaa kotisaarellaan Hawai'illa. Lopulta profeetta ennusti, että hän saisi valtaansa kaikki saaret mikäli hän rakentaisi ison heiaun tämän mäen päälle. Niin hän tekikin. Temppelin alapuolella oli kivinen noja tai tuoli, jota vasten kuningas nojasi katsellessaan merelle. Tällä alueella nähtiin usein haita uiskentelemassa aivan rannan tuntumassa ja kuningas uskoi niiden olevan esi-isiä menneisyydestä. Kamehameha sai lopulta vallan myös tällä saarella mutta hänen kuoltuaan temppeli unohdettiin ja se jäi rapistumaan. Se mitä siitä on nyt jäljellä, on kansallispuiston suojeluksessa.

Tuolla alhaalla näkyvä kivi oli käytössä haiden tarkkailuun

Tuolla alhaalla näkyvä kivi oli käytössä haiden tarkkailuun

Aivan puiston vieressä on useita uimarantoja. Vierailun jälkeen mekin menimme rannalle uiskentelemaan. Valitsimme Waialea Beachin (joka myös Beach 69:nä tunnetaan) sen mukaan, että sen mainittiin olevan myös hyvä snorklauspaikka. Vau! Tämä ranta oli kyllä yksi kauneimmista millä olen koskaan ollut. Se oli täynnä palmuja ja erilaisia puita joiden alle pystyi levittämään rantapyyhkeet varjoon. Pienoisesta pilviharsosta huolimatta, aurinko polttaa aika nopeasti ja tekee väsyneeksi. On ihan mukavaa päästä välillä varjoon lekottelemaan. Merivesi tällä rannalla oli turkoosia ja hiekka melkein valkoista. 

Emme kuitenkaan pitäneet tätä paikkaa mitenkään snorklaajan unelmana. Kova merenkäynti piti huolen siitä, ettei niitä kaikkein kauneimpia pikkukaloja näkynyt. Yksi kilpikonna sentään uiskenteli lähistöllä. Samasta syystä tällä rannalla on pikkulasten todella vaikeaa uida tai edes leikkiä vedessä. Aika ajoin jokunen aalto tuli melkein kastelemaan rantapyyhkeemme. Mutta kaunista siellä oli! Ihan mahdottoman kaunista!

Illemmalla kävimme vielä hotellin uimarannalla snorklaamassa ja syömässä lähiravintolassa. 

Illan Mai Tai

Illan Mai Tai