Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ensikosketus Japaniin

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Ensikosketus Japaniin

Paula Gaston

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni, @paulagaston. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat Matkablogit Muru MouTravellover ja Rimma+Laura

Viime helmikuussa onni potkaisi minua lentolippujen muodossa, ja Japanin matkan suunnittelu alkoi. Koska emme olleet koskaan käyneet Japanissa, kahlasin läpi monen monta matkablogia ja Japanin matkailusta kertovaa palstaa. Entinen kollegani, Japanin Country Specialist työpaikallani, sai minut vakuuttuneeksi siitä, että pelkkä Tokion näkeminen ei riitä, vaan pitäisi käydä ainakin myös Kiotossa. Suunnitelmasta alkoi kehittymään pienimuotoinen kiertomatka, jonka toteuttaminen julkisilla kulkuneuvoilla 4-vuotiaan kanssa sai aikaan vähän perhosia vatsassa. Mutta sillä suunnitelmalla mentiin, ja aikamoinen seikkailu siitä syntyikin. 

Marraskuun puolessa välissä vihdoin sitten hyppäsimme koneeseen, ja saimme nauttia All Nippon Airlinesin Business -luokan palveluista. Lentomme saapui Tokion Naritan lentokentälle, jossa väsyneenä kävimme leimaamassa Japan Rail -passimme (ulkomaalaisille matkailijoille luotu pidempiaikainen junalippu), ja pääsimme junaan kohti Tokiota. Ensimmäinen Airbnb -kokemuksemme alkoi sen jälkeen, kun sekoilujen jälkeen löysimme myös metroasemalla oikeaan junaan, ja asunnolle. 

ANA Business -luokan pääruokana sashimi

ANA Business -luokan pääruokana sashimi

Tokion Gyoen -puistossa

Tokion Gyoen -puistossa

Vietimme Tokiossa kolme yötä, jonka jälkeen matkasimme luotijunalla upeaan Kiotoon. Neljän päivän aikana vierailimme erilaisissa linnoissa ja pyhäköissä, kävimme useissa Unescon perintöluettelo -kohteissa sekä geishoista tunnetulla Gion -alueella, ihailimme syksyn väriloistoa ja herkuttelimme japanilaisella ruoalla. Yhden päivän vietimme myös Naran kaupungissa. Sen jälkeen pakkasimme taas laukut ja jatkoimme junalla Himejin kautta Hiroshimaan, ja sieltä takaisin Tokioon. 

Kinkaku-ji

Kinkaku-ji

Narassa voi silitellä vapaana kulkevia peuroja

Narassa voi silitellä vapaana kulkevia peuroja

Himejin linna

Himejin linna

Vierailu Hiroshimassa vetää hiljaiseksi

Vierailu Hiroshimassa vetää hiljaiseksi

Kaikki menikin yllättävän hyvin, laukut saatiin raahattua juniin ja majoitusvaraukset pitivät, lapsikin jaksoi menossa mukana ilman kiukuttelua. Kunnes sitten viimeisenä päivänä matkalla lentokentälle, meiltä katosi yksi laukku. Tietenkin juuri se reppu, jonka sisältö oli rahallisesti kaikkein arvokkain. Laukun kohtalo on vielä hiukan avoin, mutta kerron senkin tarinan kunhan tiedän miten se päättyy. Muuten pääsimme ehjinä ja monta kokemusta riikkaampana takaisin kotiin Kaliforniaan, ja voimme alkaa summaamaan, mitä kaikkea oikein näimmekään. Niistä lisää tulevina viikkoina, pysy siis kuulolla! 

Instagramin lisäksi seikkailuja voi seurata Facebookissa, Twitterissä @paulagaston ja Snapchatissä nimellä paulagaston.