Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Elämää Piilaaksossa; Työssäkäyvät kodittomat

Matkablogi Lifestyleblogi Perhematkat Viinilaakson viemää

Matkablogi ja lifestyle-blogi Kalifornian auringon alta. Elämää, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Elämää Piilaaksossa; Työssäkäyvät kodittomat

Paula Gaston

Elämä Piilaaksossa ei suinkaan aina ole ruusuilla tanssimista. Joitakin viikkoja sitten kotimme viereiselle kadulle parkkeerasi rähjäisen näköinen asunto-auto. Luulimme ensin että naapurillamme oli käymässä vieraita, mutta pian selvisikin, että joku on muuttanut siihen asumaan. Tämä on valitettavaa arkipäivää täällä laaksossa nykyään. Vuokrat ja talojen hinnat ovat nousseet pilviin, ja niinpä viime aikoina onkin enenemissä määrin alkanut näkymään asunto-autoja ja jopa niiden keskittymiä siellä sun täällä. Se on melkoinen kontrasti siihen, että IT-miljonäärit ajelevat samaan aikaan Tesloillaan ja lentelevät yksityiskoneillaan.

kammariauto.jpg

Sinä aikana kun olen asunut Piilaaksossa, paljon on muuttunut. Olemme loikanneet lamasta ylös ja hinnat ovat kivunneet taivaisiin. Kiinalaiset sijoittajat ostavat taloja käteisellä, asuntoja rakennetaan, lapsille ei ole tarpeeksi koulupaikkoja ja ruuhkat ovat tuplaantuneet. Muutama viikko sitten kotikaupungissamme myytiin purkutuomion saanut talo yli miljoonalla, eikä tämä kaupunki ole edes kalleimmasta päästä. Se kertoo aika paljon siitä, minkä arvoisia tontit täällä ovat. Monet vuokraavat taloistaan huoneita tai piharakennuksia, ja olenpa nähnyt myös autotalleihin kyhättyjä vuokrahuoneistojakin. Ihmiset ovat epätoivoisia ja toiset ottavat siitä kaiken hyödyn irti. Moni tänne muuttanut suomalainen on maininnut, että ruoka on täällä nykyään kalliimpaa kuin Suomessa. Ilmankos tuntuukin, että kauppalasku on aina niin korkea. Miten täällä elävät ne jotka saavat työstään minimipalkan? Siis esimerkiksi kaupankassat tai McDonald'sin työntekijät. Monella on kaksi tai kolmekin työpaikkaa.

Pari viikkoa sitten menimme tyttäreni kanssa lähi puistoon pyöräilemään. Puisto on aika iso ja sitä kiertää asfaltoitu kävelytie. Tyttäreni siinä pyöräillessä kävelytiellä, jostakin pusikosta ilmestyi mies, joka lähti kävelemään pois päin. Hän näytti ihan tavalliselta, normaalisti pukeutuneelta henkilöltä. Oikeastaan ihan siltä, kuin hän olisi juuri lähdössä töihin. Itselleni tuli suomalaisena ensimmäiseksi mieleen se, että joku kävi siellä pusikossa vain tyhjentämässä rakkonsa. Mutta hei, nythän olemme Amerikassa, eikä sellainen peli kyllä täällä oikein vetele. Mieheni sen sijaan sanoi heti, että katsoppa vaan niin tuolta puun takaa löytyy ihan varmasti teltta. Ja niinhän se oli! Siellä oli ihan oikeasti jonkun koti. Eikä tosiaankaan näyttänyt siltä, että tämä tyyppi olisi ollut mikään narkkari tai juopporetku, vaan ihan siistin oloinen nuorehko mies. Ehkäpä hän olikin matkalla töihin mutta ne rahat eivät silti riitä tällä alueella vuokraan. Tosi surullista!

Kerrohan Zoltar miltä tulevaisuus näyttää

Kerrohan Zoltar miltä tulevaisuus näyttää

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Piilaaksohan on usealle se paikka, jonne tullaan etsimään sitä omaa menestystarinaa. Mutta ihan kaikille se ei vaan sellaisena näyttäydy. Joidenkin "American dream" on valitettavasti toisenlainen!